Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Almagro pēc Nadala uzvarēšanas paklūp pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Almagro pēc Nadala uzvarēšanas paklūp pusfinālā
Grigors Dimitrovs
Foto: Reuters/Scanpix

Barselonas "ATP World Tour 500" turnīrā pirmo reizi 12 gadu laikā uzvarēs ārzemnieks. Tas kļuva zināms sestdien, kad pusfinālā zaudējumu piedzīvoja turnīrā pēdējais palikušais spānis. Nikolass Almagro paklupa pret iepriekš vienmēr uzveikto kolumbieti Santjago Hiraldo.

Par dienas pirmo pusfinālu jau informējām. Otrajā mačā par iekļūšanu finālā favorīts neuzvarēja – Nikolass Almagro ar 5:7, 3:6 zaudēja Santjago Hiraldo, kuram turnīrs varēja beigties jau 3. kārtā. Dominiks Tīms toreiz pret kolumbieti neprata izmantot piecas mačbumbas.

Almagro fiasko sekoja dienu pēc viņa lieliskās uzvaras pār Rafaelu Nadalu. Niko savu titulēto tautieti apspēlēja pirmo reizi 11 mačos. Šodien Almagro zaudēja tenisistam, kuru bija uzvarējis visos piecos iepriekšējos mačos. Tipisks Almagro variants...

Atskaitot retus izņēmumus, Hiraldo šodien labi servēja, spēlēja pacietīgi no gala līnijas un gaidīja pretinieka kļūdas. Almagro 1. setā servi nenoturēja pie 5:6. Hiraldo ieguva divas setbumbas un realizēja jau pirmo, pa diagonāli teicami atsitot pretinieka servi. Almagro 2. seta sākumā izdevās iegūt breiku, taču jēgas no tā nebija, jo pats turpināja spēlēt samērā nekvalitatīvi.

Ranga 65. vietā esošais Hiraldo svētdien otro reizi spēlēs ATP finālā. Pirmais viņam 2011. gadā bija Čīlē, kur zaudēts Tomijam Robredo. Tas bija 250. sērijas turnīrā, tagad viņam pirmo reizi karjerā "ATP World Tour 500" fināls. Nišikori rīt var iegūt pirmo māla trofeju ATP turnīros. Japānis uzvarējis četras no piecām spēlēm pret Hiraldo.

Almagro zaudējums nozīmē to, ka Barselonā pirmo reizi kopš 2002. gada, kad šeit uzvarēja argentīnietis Gastons Gaudio, būs čempions no ārzemēm. Bez tam rīt būs pirmais Barselonas fināls bez spāņiem kopš 1996. gada, kad Tomass Musters apspēlēja Marselo Riosu.

Bukarestas turnīra finālā pagājušā gada čempions Lukašs Rosols sacentīsies ar Grigoru Dimitrovu. Čehs sestdien guva devīto uzvaru pēc kārtas Rumānijā, kur viņš pirms 12 mēnešiem izcīnījas karjeras pirmo ATP titulu. Rosols atspēlēja seta un breika deficītu, ar 3:6, 6:3, 6:2 uzveicot Robinu Hāsi.

Savukārt Dimitrovam pat nebija jānospēlē viens pilns sets, jo kārtējo reizi izstājās Gaels Monfīss. Francūzim šoreiz labās potītes savainojums neļāva izturēt vairāk par sešiem geimiem (1:5). Dimitrovs šonedēļ pirmo reizi ATP turnīrā izlikts ar pirmo numuru. Abi finālisti līdz šim nav tikušies. Dimitrovs abus karjeras iepriekšējos titulus izcīnījis uz "hard" seguma.

"Barcelona Open Banc Sabadell". ATP "World Tour 500" turnīrs Barselonā uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(4) Kei Nishikori – (9) Ernests Gulbis6:2 6:4
Santiago Giraldo – (6) Nicolas Almagro7:5 6:3

"BRD Nastase Tiriac Trophy". ATP "World Tour 250" turnīrs Bukarestē uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Grigor Dimitrov – (3) Gael Monfils5:1 izst. (kāja)
Lukas Rosol – Robin Haase3:6 6:3 6:2

  +1 [+] [-]

, 2014-04-26 19:45, pirms 10 gadiem
Nu Nishikori 6:0 6:0 finaalaa neinteresantaakais finaals, kaads bijis.

     [+] [-]

, 2014-04-26 20:13, pirms 10 gadiem
chubaki rakstīja: Nu Nishikori 6:0 6:0 finaalaa neinteresantaakais finaals, kaads bijis.
lielākā izgāšanās turnīrā. tād jau Ernestam tiešām nav ko kaunēties, bet tituls būtu bijis gan...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-26 20:28, pirms 10 gadiem
chuuw
Kas notiek, tik dīvaini rezultāti.. Žēl redzēt, ka Gulbis ar labu spēli neko nevar izdarīt Nišikori.. Top1 tas noteikti nav un top10 diez vai..

Atsevišķās spēlēs Nišikori demonstrē top1 līmeni,tādā līmenī vispār pasaulē spēlē 5-6 tenisisti.Cita lieta ir noturēt šādu līmeni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-04-26 21:40, pirms 10 gadiem
Es tā skatos, Nadalu uz māla apspēlēt ir BĪSTAMI. Pērn Horacio Zeballos uzvarēja Rafu vienā ATP turnīra finālā, pēc tam pusgadu "svinēja uzvaru". Nesen Ferers uzveica Rafu, tad zaudēja Vavrinkam, bet Barselonā zaudēja Gabašvili. Tagad Niko izgāzās pret vidusmēra Santiago Giraldo... Nu, nebūs finālā 6-0, 6-0 - Santiago Giraldo ar šogad tīri tā neko spēlē...
P.S. Piekrītu chuuw, kas saka, ka Žēl redzēt, ka Gulbis ar labu spēli neko nevar izdarīt Nišikori. Viena lieta, kad Gulbis spēlē nervozi un kā bāba, bet pavisam cita ir redzēt, ka Gulbis spēlē labi, bet tik un tā zaudē divos setos bez neviena taibreika. Nekas, tagad cerība uz abiem Masters turnīriem.