Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Grizzlies" izcīna pirmo uzvaru, Rejam Alenam play-off rekords

Rolands Eliņš

"Grizzlies" izcīna pirmo uzvaru, Rejam Alenam play-off rekords
Maiks Konlijs pret Čonsiju Bilapsu
Foto:AP/Scanpix

NBA izslēgšanas spēlēs pirmo uzvaru izcīnījusi Memfisas „Grizzlies”, kura ar 94:82 pieveica Losandželosas „Clippers”. Lielisku spēli aizvadīja Zeks Rendolfs (27 punkti), taču vēsturē šī nakts paliks, pateicoties Rejam Alenam, kurš „Heat” trešajā uzvarā pār „Bucks” (104:91) pārspējis Redžija Millera play-off rekordu realizēto tālmetienu ziņā.

Losandželosas „Clippers” ieradās Memfisā ar divām uzvarām kabatā un izrādīja gatavību pievienot arī trešo, tiesa, jau pirmajā ceturtdaļā viņiem nācās izbaudīt Zeka Rendolfa klātbūtni laukumā. Rendolfs, kurš pirmajās divās spēlēs bija mocījies ar piezīmju problēmu, šonakt jau spēles sākumā guva 13 punktus, liekot „Clippers” atlētiskajam spēka uzbrucējam Bleikam Grifinam izskatīties diezgan nevarīgam (spēlē kopā tikai divas atlēkušās bumbas).

„Grizzlies” turpināja atrauties arī brīdī, kad spēlē sāka iesaistīties abu komandu rezervisti. Teorētiski „Clippers” rezervistu soliņš ir gan garāks, gan pārāks, taču praktiski Kvinsijs Pondeksters no „Grizzlies” komandas guva 13 punktus, un puslaiku viņa komanda noslēdza ar 47:39.

Trešajā ceturtdaļā Memfisas basketbolisti savu pārsvaru nezaudēja, turklāt pagalam neveiksmīgi turpināja spēlēt Kriss Pols, kuru pēc lieliskā snieguma sērijas otrajā spēlē, šodien pilnībā nosedza Tonijs Alens. Pols realizēja tikai četrus no 11 metieniem, kā arī pieļāva piecas kļūdas. Ceturtajā ceturtdaļā „Clippers” rezervistu Džamala Krouforda un Meta Bārnsa pieci soda metieni pēc kārtas gan ļāva viņiem samazināt rezultāta starpību līdz pieciem punktiem (69:74).

Sešas minūtes pirms spēles beigām Bārnss ar samērā asu (bet ne rupju) noteikumu pārkāpumu zem groza apturēja Rendolfu, un „Grizzlies” līderis tā vietā, lai radītu nekārtības vai asumus, ar smaidu uzsita Bārnsam uz pleca, sak, tieši tā ir jāspēlē izslēgšanas spēlēs. Citādās domās gan bija mača tiesneši, kuri pēc video atkārtojuma izvērtēšanas piesprieda Bārnsam nesportisko piezīmi, un „Grizzlies” pēc šī uzbrukuma ieguva 10 punktu pārsvaru (81:71), kuru „Clippers” bezspēcības zem groziem dēļ noturēja arī līdz spēles beigām un uzvarēja ar 94:82.

Rezultāts sērijā gan joprojām ir „Clippers” labā (2:1), taču šonakt viņi piekāpās tieši tajā spēles komponentā, kurā tik pārliecinoši bija uzvarējuši pirmajā spēlē, proti, atlēkušajās bumbās („Grizzlies” 45 pret viņu 33, turklāt viens pats Rendolfs savāca sešas bumbas uzbrukumā). Rendols arī izcēlās ar double-double, gūstot 27 punktus un savācot 11 atlēkušās bumbas, bet Maiks Konlijs, lai arī trāpīja tikai vienu no deviņiem metieniem, izdarīja 10 rezultatīvas piespēles.

Alens pārspēj Millera rekordu, ”Heat” trešā uzvara

Rejs Alens šonakt realizēja piecus tālmetienus, ar kuru palīdzību pārspēja Redžija Millera izslēgšanas spēļu rekordu trāpīto tālmetienu ziņā. Millera iepriekšējais rekords bija 320, savukārt Alens savā karjerā nu jau ir trāpījis 322, un, lūkojoties uz Maiami „Heat” komandu, viņam vēl būs vairākas iespējas šo rādītāju uzlabot, jo „Heat” izcīnījusi jau 11 uzvaras pēc kārtas (skaitot regulāro sezonu) un sērijā pret Milvoki „Bucks” atrodas vadībā ar 3:0, šīs nakts spēlē izcīnot uzvaru ar 104:91.

Lai arī „Bucks” vēl spēles pirmajā pusē turējās pretiniekiem līdzi (48:50), lielā mērā pateicoties Dveina Veida neprecīzajam vakaram (metieni no spēles 1/12), taču trešajā ceturtdaļā „Heat” veica izrāvienu, no kura „Bucks” tā arī nespēja atgūties, bet Veids komandai palīdzēja pavisam citos veidos nekā ar punktu gūšanu- 11 piespēles, deviņas atlēkušās, piecas pārtvertas bumbas un divi bloki. Pa ceļam uz savu rekordu Alens guva 23 punktus, savukārt „Bucks” vienību nespēja glābt pat centra Lerija Sendersa double-double (16 punkti un 11 atlēkušās). Sērijas ceturtā un, iespējams, noslēdzošā spēle notiks svētdienas vakarā.

”Bulls” gandrīz izlaiž uzvaru, taču pārņem vadību sērijā

Bruklinas „Nets” līdzjutēji joprojām ir nesapratnē par pirmajā puslaikā notikušo – vai tiešām „Bulls” bija aizsardzībā tik labi, vai arī paši „Nets” basketbolisti bija tik nevarīgi? Lai nu kā, bet fakts ir tāds, ka „Nets” vienubrīd pirmajā puslaikā no 24 metieniem bija trāpījusi tikai vienu...

Tiesa, arī „Bulls” spēlētāji nebija daudz rezultatīvāki un pirmo puslaiku noslēdza ar tikai septiņu punktu pārsvaru (41:34). To gan izdevās palielināt trešajā ceturtdaļā, kad spēle atvērās Luolam Dengam (21 punkts) un Karlosam Būzeram (22+16), un viņi panāca 16 punktu pārsvaru. Taču ceturtajā ceturtdaļā „Bulls” nonāca „Nets” cienīgā situācijā, proti, pēdējās piecarpus minūtēs grozu tā arī nespēja gūt, tomēr pamanījās noturēt uzvaru ar 79:76, jo pēdējās spēles sekundēs tālmetienu garām aizmeta S. Dž. Vatsons.

Līdz ar to „Bulls” ieguvuši vadību sērijā ar 2:1, par spīti tam, ka „Nets” centrs Bruks Lopess šonakt guva 22 punktus un bloķēja septiņus metienus.

NBA spēļu rezultāti

KomandasRezultātsRezultatīvākie
Heat-Bucks104:91Alens 23 Senderss 16
Nets-Bulls76:79Lopess 22 Būzers 22
Clippers-Grizzlies82:94Grifins 16 Rendolfs 27

Dienas izcilnieki

SpēlētājsKomandaKategorija
Zeks Rendolfs"Grizzlies"27punkti
Karloss Būzers"Bulls"16atlēkušās bumbas
Dveins Veids"Heat"11rez. piespēles
Bruks Lopess"Nets"7bloki
Dveins Veids"Heat"5pārtvertas bumbas
Rejs Alens"Heat"5tālmetieni

NBA play-off turnīrs

1. kārta2.kārta 3. kārta 3. kārta 2.kārta 1.kārta
3:0 2:0
Austrumu pusfinālsRietumu pusfināls
1:22:1
Austrumu finālsNBA finālsRietumu fināls
2:02:0
Austrumu pusfinālsRietumu pusfināls
2:01:1

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2013-04-26 08:04, pirms 11 gadiem
LAC-MEM atkal varētu iet līdz 7 spēlēm

  +3 [+] [-]

, 2013-04-26 08:09, pirms 11 gadiem
Jāgaida rītdiena, kad spēlēs Warriors iekš Oracle. Tur jābūt vnk fantastiskai atmosfērai. Te neliels apraksts, kas ieplānots.

Warriors Anticipating Epic Oracle Atmosphere -...

  -1 [+] [-]

, 2013-04-26 08:21, pirms 11 gadiem
Lukstins88 rakstīja: LAC-MEM atkal varētu iet līdz 7 spēlēm
Tur tā vien izskatās, ka visu laiku mājnieki vinnēs.
Un es gan neteiktu ka tieši rebu skaits izšķīra spēli, bet tieši uzbrukuma rebi- 17:5. Un visbiežāk tie MEM uzbrukuma rebi beidzās ar 2 soda metieniem uzreiz.
Un nesaprotu kā tiesneši izzīda nesportisko Bārnsam tikai pēc video skatīšanās, jo pirms tam neko tādu nerādija, ka būtu nesportiskā.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-26 10:08, pirms 11 gadiem
Kolosāli,Memfisa sadeva pa pakaļu un diezgan labi uzvarēja.
Bulls nu paveicās nosargāt,bet labi ir .
Go Bulls!
Apsveicu Reju Alenu ar rekordu,patiešām izcilu spēlētāju.
Heat ātrā atpūta var slikti ietekmēt,kamēr nākamie pretinieki spēlē un uztur ritmu.
Bet no otras puses Heat būs atpūtusies,bet pretinieki noguruši un uz noguruma fona zaudēt.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-26 10:36, pirms 11 gadiem
Heat šodien līdz 2q vidum nobiedēja, izņemot LBJ nevienam spēle negāja, aizsardzība zem katras kritikas + Bucks uzņēma apriezienus uz 3pt, jau piezagās doma, lab lai jau vienu maču paņem
Weidam tāda divdomīga spēle, it kā kļūdu un punktu skaits neliels, vel arī graujoša precizitāte 1-12, bet no otras puses,piespēles, rebi, stl un bloki arī daudz. Kopumā bāla spēle arī trešajam big3 Bošam. Atslēgas spēlētājs šodien bija Allens, apsveicu ar rekordu.
Atgādina pagājušos play off, cerams, ka uz otro kārtu Heat atgūs iepriekšējo formu.
Milvokī jau ir tāds neērts pretinieks, tas āfrikānis neslikti sedz karali, pieļauju, ka nākošo spēli var uzvarēt Buki.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-26 11:07, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Jāgaida rītdiena, kad spēlēs Warriors iekš Oracle. Tur jābūt vnk fantastiskai atmosfērai. Te neliels apraksts, kas ieplānots.

http://www.ibabuzz.com/warriors/2013/04/25/warriors-anticipating-epic-oracle-atmosphere/
Tas jau loģiski - ja reiz tik reti iekļūst play-off, tad visai tai fanošanai cita vērtība utt.

  +5 [+] [-]

, 2013-04-26 11:09, pirms 11 gadiem
Marchelitto rakstīja: Heat šodien līdz 2q vidum nobiedēja, izņemot LBJ nevienam spēle negāja, aizsardzība zem katras kritikas + Bucks uzņēma apriezienus uz 3pt, jau piezagās doma, lab lai jau vienu maču paņem
Weidam tāda divdomīga spēle, it kā kļūdu un punktu skaits neliels, vel arī graujoša precizitāte 1-12, bet no otras puses,piespēles, rebi, stl un bloki arī daudz. Kopumā bāla spēle arī trešajam big3 Bošam. Atslēgas spēlētājs šodien bija Allens, apsveicu ar rekordu.
Atgādina pagājušos play off, cerams, ka uz otro kārtu Heat atgūs iepriekšējo formu.
Milvokī jau ir tāds neērts pretinieks, tas āfrikānis neslikti sedz karali, pieļauju, ka nākošo spēli var uzvarēt Buki.
Buki nevinnēs, viņi nav tam mentāli gatavi (manuprāt), jo pirms pirmās spēles jau Wade atzīmēja atšķirību viņu psiholoģijā - Miami skatās uz sēriju kā gatavošanos cīņai par gredzenu, Milvokī - ar domu, ka moš aizķers kaut vienu spēli, t.i. viņi jau galvā ir zaudējuši sēriju un tagad pie 0-3 diezvai vispār spēs saņemties.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-26 11:10, pirms 11 gadiem
Nu Veids tak ir viens feins vecis...
Vairāk koncentrētos basketbolam, nekā visādām sabiedriskām aktivitātēm, vispār būtu zvērs

  +2 [+] [-]

, 2013-04-26 11:27, pirms 11 gadiem
No Heat fana viedokļa, Čikāgai varētu sākt zaudēt. Citādi, čikāgai jau Heat gan drīz vai kā klienti. Smaga 2. kārta var izvēsrties. Pat ne smaga, mierīgi varētu arī pazaudēt.
Interesanta arī prognozējas otrs duelis, NYK - Indiāna. Gribētos redzēt, kā NY uzbrukums turētos pret agresīvu, ātru un atlētisku aizsarzdību. Čandlers ar Martinu protams ir labs spēks, bet nu, Indiānas jaunekļi jau ar ir apbružājušies, interesants play-off izvēršas.
Manuprāt Heat fināls varētu izvēsrties parocīfgāks, nekā tikšana tajā.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-26 11:39, pirms 11 gadiem
Miami procesā soļo pēc gredzena. Vēl nevienu spēli viņi nav bijuši baigos iedzinējos un nevienā spēlē nav bijis stress. Neviens no līderiem nav pieslēdzies spēlei uz 40+minūtem, kas par to arī liecina. Tad, kad MIAMI būs auzas, starting 5, spēlēs gandrīž visu spēli un spēli paņems. Heat pacels, nav variantu. Rekur Veidam negāja, gāja Alenam. Kas notiks, kad ies visiem?

  +1 [+] [-]

, 2013-04-26 12:03, pirms 11 gadiem
Raitcha rakstīja: No Heat fana viedokļa, Čikāgai varētu sākt zaudēt. Citādi, čikāgai jau Heat gan drīz vai kā klienti. Smaga 2. kārta var izvēsrties. Pat ne smaga, mierīgi varētu arī pazaudēt.
Interesanta arī prognozējas otrs duelis, NYK - Indiāna. Gribētos redzēt, kā NY uzbrukums turētos pret agresīvu, ātru un atlētisku aizsarzdību. Čandlers ar Martinu protams ir labs spēks, bet nu, Indiānas jaunekļi jau ar ir apbružājušies, interesants play-off izvēršas.
Manuprāt Heat fināls varētu izvēsrties parocīfgāks, nekā tikšana tajā.
Kaut Heat uzlika normālu rekordu sezonā un vispār spēlēja ahujena, tad šogad man kautkā liekas, ka Austrumos konkurence ir lielāka un pēc pirmās kārtas Heat nebūs tik viegli. Jo Knicks un Pacs ir labāki palikuši, un Bulls kapās dzelzī pret Heat un LBJ. Pirmā kārta var teikt tāda atpūta NBA fanam kā man. Vienīgais interesantais duelis ir Nuggets vs GSW. Pārejie kautkā nesaista, skaidrs, ka Heat 4-0 uztaisīs, un LAL zaudēs, to esmu jau samierinājies. Atliek Bulls, bet arī bez Rozītes.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-26 13:26, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Kaut Heat uzlika normālu rekordu sezonā un vispār spēlēja ahujena, tad šogad man kautkā liekas, ka Austrumos konkurence ir lielāka un pēc pirmās kārtas Heat nebūs tik viegli. Jo Knicks un Pacs ir labāki palikuši, un Bulls kapās dzelzī pret Heat un LBJ. Pirmā kārta var teikt tāda atpūta NBA fanam kā man. Vienīgais interesantais duelis ir Nuggets vs GSW. Pārejie kautkā nesaista, skaidrs, ka Heat 4-0 uztaisīs, un LAL zaudēs, to esmu jau samierinājies. Atliek Bulls, bet arī bez Rozītes.
Ir, ir tā, protams, Heat visos dueļos būs favorīti, bet nu pretinieki ir smagi. Turklāt, nezinu vai apzināti, bet visis sanākuši arī stipri neērti. Respektīvi Heat vienīgais papildinājums garajā galā ir 4. nummurs Andersons (īsti par centru viņš man neizskatās)
Bet Buls ir vareni, groza apakšā, Indiāna vienmēr Heat ir sagādājusi problēmas ar atlētiskiem jauniem, gariem puišiem, NY, Chandlers un Martins ir uz viļņa, kas nav mazsvarīgi, tieši aizsardzībā, turklāt NY ir itkā ņemams, bet tai pat reizē, pilnīgi neprognozējams, jo ja uzkrīt vēl kādam bez Entonija, tad tur ir auzas.
Pašlaik Heat turas uz sabalansētu mehānismu, bez līderiem vēl ir Milers, Alens Batjē un Čalmers, kuri var samest 15+ punktus, tas komandu pagaidām glābj, jo zem groza viņi aizvien ir vieni no švakākajiem līgā.

     [+] [-]

, 2013-04-26 14:25, pirms 11 gadiem
Nets pilnīgi švaki izskatījās, likās, ka pirmajā puslaikā pat 30 neiemetīs Reggie Evans kā pazudis izskatās uzbrukumā... Beigās jau bija interesanta galotne.. Watson kluso beigās uzmet

  -1 [+] [-]

, 2013-04-26 17:06, pirms 11 gadiem
Andersens jau nu toč ir C.