Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Urālu derbijā Goliševs ar kāju gūst vārtus, bet uzvar "Metallurg"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Urālu derbijā Goliševs ar kāju gūst vārtus, bet uzvar "Metallurg"
Sergejs Mozjakins. Foto: HC Metallurg

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) šodien notika četri mači. Intriģējošākajā duelī risinājās Urālu derbijs - Jekaterinburgas "Avtomobilist" savā laukumā ar 3:5 piekāpās Magņitogorskas "Metallurg".

Austrumu konferences turnīra tabula kaimiņu mačā pirmajā minūtē "Metallurg" ātri izspēlēja skaitlisko vairākumu, un kanādietis Teilors Beks izvirzīja vadībā viesus. Pēc nepilnām četrām minūtēm "Avtomobilist" krievu aizsargs Sergejs Zbarovskis pieslēdzās uzbrukumam un vārtu priekšā pielaboja ripu - 1:1. Pirmā perioda turpinājumā mājinieku uzbrucējs Vjačelavs Ļitovčenko panāca 2:1, un šīs rezultāts tobrīd atbilstoši atspoguļoja lietu kārtību. Otrajā nogrieznī aktīvāk darbojās ciemiņi no Magņitogorskas, viņu centieni pēc teicamas kombinācijas vainagojās ar vārtu guvumu zviedra Denisa Rasmusena izpildījumā - 2:2.

Trešā perioda sākumā "Metallurg" uzbrucēja Andreja Čibisova plaukstas metiens izrādījās rezultatīvs, savukārt "Avtomobilist" atbilde nebija ilgi jāgaida - Anatolijs Goliševs realizēja skaitlisko vairākumu (3:3). Izvērtējot video atkārtojumu, bija redzams, ka ripa lidoja garām vārtiem, Goliševs ar kāju veica apzinātu kustību vārtu virzienā, ripa atsitās pret slidzābaku, mainīja virzienu un ielidoja "Metallurg" cietoksnī. Pēc ilgas video analīzes mača tiesnesis paziņoja, ka nebija sitiena pa ripu, līdz ar to ir vārtu guvums. Atlikušajā laikā viesi izcēlās divas reizes un uzvarēja ar 5:3. Minētais zviedrs Rasmusens šajā spēlē guva divus vārtus, tostarp iemeta uzvaras ripu.

KHL tabulā pirmo vietu ieņem Kazaņas "Ak Bars" (76 punkti), seko Maskavas CSKA (75), Jaroslavļas "Lokomotiv" (67), Omskas "Avangard" (66) un pārējās komandas, bet Rīgas "Dinamo" (23) atrodas pēdējā pozīcijā.

Cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs Austrumu konferences astoņnieks jau gandrīz ir skaidrs, savukārt rietumos risinās sīva spēkošanās, kur divas pēdējās ceļazīmes, domājams, sadalīs Čerepovecas "Severstal" (54 punkti), uzbrucēja Kaspara Daugaviņa un galvenā trenera asistenta Viktora Ignatjeva pārstāvētais Podoļskas "Vityaz" (52) un Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais Maskavas "Spartak" (52).

KHL spēles 26. janvārī

Amur - Salavat Yulaev1:2
Sibir - Neftekhimik6:4
Barys - Traktor2:3
Avtomobilist - Metallurg3:5

KHL sezonas rezultatīvākie spēlētāji

1.Tēmu Hartikainens ("Salavat Yulaev")55 (23+32)
2.Vadims Šipačovs ("Dynamo" M)55 (18+37)
3.Damirs Žafjarovs ("Torpedo")53 (19+34)
4.Markuss Granlunds ("Salavat Yulaev")48 (23+25)
5.Džastins Denforts ("Vityaz")48 (19+29)
6.Stefans Da Kosta ("Ak Bars")47 (21+26)
7.Dmitrijs Jaškins ("Dynamo" M)45 (31+14)
8.Kaspars Daugaviņš ("Vityaz")45 (16+29)

Izmantotie resursi:
khl.ru