Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Blats: "Mēs ar Lebronu basketbolu redzējām pārāk dažādi"

Rolands Eliņš

Blats: "Mēs ar Lebronu basketbolu redzējām pārāk dažādi"
Deivids Blats un Lebrons Džeimss. Foto: AP/Scanpix

Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas treneris Grieķijas “Olympiacos” vienībā Deivids Blats basketbola šovā ”Pick and Roll” vairāk pastāstīja par savu NBA pavadīto laiku, komentējot arī iepriekš neapstiprinātās baumas un medijos ziņoto par to, ka viņa un Lebrona Džeimsa attiecības Klīvlendas “Cavaliers” sastāvā nebija ideālas.

Deividam Blatam intervijā tika vaicāts, vai viņš uzskata, ka Klīvlendas “Cavaliers” galvenā trenera amatā saņēma godīgu iespēju, uz ko panākumiem bagātais treneris atbildēja šādi: “Viņi man deva darbu, tā ka nevar teikt, ka bija negodīgi. Tagad, atskatoties pagātnē, liekas, ka manai ienākšanai NBA nebija īstais brīdis, proti, domājot ilgtermiņā. Tas droši vien arī ir iemesls, kādēļ es tagad vairs nestrādāju NBA, taču tā nav lieta, par kuru pārdzīvoju. Galu galā, es biju kopā ar komandu NBA finālsērijā, es ieguvu Austrumu konferences titulu…”

Blats arī saņēma jautājumu par savām attiecībām ar NBA superzvaigzni Lebronu Džeimsu, kura atgriešanās Klīvlendā sakrita ar Blata nolīgšanu: “Nebija tā, ka es jutos neakceptēts komandā, taču mēs abi basketbolu redzējām dažādi. Viņš visu savu dzīvi ir bijis NBA basketbolists, viens no visu laiku labākajiem šīs spēles vēsturē, kamēr es NBA strādāju pirmoreiz, ienākot līgā pēc daudzu gadu darba Eiropā. Tā ir plaša upe. Diemžēl, kad es domāju par plašām upēm, man prātā nāk Stīksas upe, kas ved uz Aīda valstību.”

Blata pieminētie jēdzieni ir no grieķu mitoloģijas, kurās dievs Aīds valda pār mirušo valstību, kurā var nokļūt pat mītisko Stīksas upi, tā ka katrs pats var iztēloties, ko Blats piemin salīdzinājumā par savu un Lebrona filozofiju.

“Olympiacos” treneris kā vienu spēli, kuru vēlētos izspēlēt vēlreiz, piesauca NBA finālsērijas ceturto maču, kad “Cavaliers” spēkojās ar “Warriors”: ”Mēs bijām sērijā vadībā 2:1, lai gan nespēlēja Kevins Lavs un Kairijs Ērvings. Tā ir spēle, kuru es labprāt izspēlētu vēlreiz.”

Toreiz 2015. gadā Klīvlenda finālsērijā zaudēja "Warriors", bet Blats nākamās sezonas vidū tika atbrīvots no amata, sekojot komandai neveiksmīgai spēlei aizsardzībā un salīdzinoši pieticīgiem rezultātiem, bet viņa pēctecis Tairons Lū kopā ar komandu dažus mēnešus vēlāk kļuva par NBA čempioni.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/nba-ne...

  +3 [+] [-]

, 2018-12-25 22:38, pirms 5 gadiem
Tairons Lū bija basketbola ģēnijs! Nezin kur tagad palicis!

  +2 [+] [-]

, 2018-12-26 00:16, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Tairons Lū bija basketbola ģēnijs! Nezin kur tagad palicis!
Ar Lebronu un veselu sastaavaa,da jebkurs var buut gjeejijs.