Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Novājinātā "Ķekava" uzņems ogrēniešus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Novājinātā "Ķekava" uzņems ogrēniešus
Edžus Bunka
Foto: kekavasbulldogs.lv

Šovakar Elvi vīriešu florbola čempionātā tiks aizvadīta viena spēle, pulksten 20:00 Ķekavā savā starpā sacenšoties divām no turnīra tabulas lejasgala komandām – pie mājiniekiem viesosies "Ogres vilki".

"Ķekava" piecās aizvadītajās spēlēs izcīnījusi vienu uzvaru, kas ar trim punktiem turnīra tabulā ļauj atrasties desmitajā pozīcijā. Līdz šim vienīgā uzvara izcīnīta pār čempionāta pastarīšiem "Bausku" (6:3) un šovakar pie viņiem viesosies otra komanda, kas pašlaik cīnās bez punktiem. Pēdējo divu nedēļu laikā, kad Latvijas čempionātā bija iestājies pārtraukums, "Ķekava" šķīrusies no diviem laba līmeņa spēlētājiem, jo Dinārs Vaitaitis, kurš četrās spēlēs bija atzīmējies ar diviem vārtu guvumiem, pārcēlies uz "Lielvārde/FatPipe" komandu, kamēr Aivis Hammers, kurš trijās spēlēs izdarīja vienu piespēli, pievienojies virslīgas jaunpienācējiem "Irlava/Avant". Vietā nekas nav atrasts, līdz ar to cerēt, ka sezonas turpinājums komandai izvērtīsies sekmīgāks, nevieš lielas cerības. Komandas rezultatīvākie spēlētāji Kristaps Laugalis (2+2) un Edžus Bunka (1+3) iekrājuši pa četriem punktiem, kas liecina, ka ar augstu rezultativitāti vienība neizceļas.

"Ķekavas" problēmas uz kārtējo cerību spēli optimistiski ļauj lūkoties Ogres komandai, kas drīz jau būs aizvadījusi 50 spēles bez panākumiem pamatlaikā virslīgā. Komanda savās rindās iesaistījusi vārtsargu Sandi Venevicu, kurš aizvadītajā sezonā bija viens no 1.līgas vadošajiem vārtu vīriem, pārstāvot "Impar Limbaži". Interesanti, ka karjeras laikā Venevics ir sargājis arī savu šodienas konkurentu vārtus. Tāpat komandas rindas papildinājis uzbrucējs Aldis Haralds Ābrams, kurš "FBK Valmiera" sastāvā virslīgā debitēja pirms trim sezonām, aizvadot piecas spēles, bet pēc tam bija iestrēdzis pirmajā un otrajā līgā, pērn valmieriešu sastāvā 1. līgas turnīrā 14 spēlēs atzīmējoties ar sešiem vārtu guvumiem. Domājams gan, ka uzbrukumā galveno lomu turpinās spēlēs Markuss Januševskis (7+4) un Elvijs Jankovskis (5+6).

Aivja Hammera pārcelšanās uz Irlavu neļaus šosezon notikt pirmajam brāļu Hammeru duelim. Edijs Hammers pašlaik ar 5 (2+3) punktiem ir savas komandas trešais labākais punktu guvējs.