Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bagatskim un Strēlniekam minimāls zaudējums CSKA

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

Bagatskim un Strēlniekam minimāls zaudējums CSKA
Jānis Strēlnieks mačā ar Maskavas CSKA atdeva sešas rezultatīvas piespēles. Foto: euroleague.net

Šodien otro zaudējumu ULEB Eirolīgas apakšgrupu turnīrā piedzīvoja Ainara Bagatska, Oskara Ernšteina un Jāņa Strēlnieka Ukrainas čempionvienība Kijevas ''Budivelnyk'', kas izbraukumā cīnījās kā līdzīgs ar līdzīgu ar Maskavas CSKA, taču piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 67:72.

Eirolīgas sezonu abas komandas sāka jau pagājušonedēļ. Kijevieši turnīra pirmajā spēlē savā laukumā piekāpās Turcijas superklubam Stambulas ''Fenerbahce'' (84:102), bet Maskavas CSKA smagā izbraukuma cīņā salauza Francijas čempionu ''JSF Nanterre'' pretestību (62:59). ''Protams, CSKA ir favorītu statusā, taču tas neko nenozīmē - spēlē dzīvi cilvēki, un dažkārt uzvar tā komanda, kas varbūt nedaudz atpaliek meistarībā, bet alkst uzvarēt un spēlē agresīvu basketbolu,'' pirms mača sacīja ''Budivelnyk'' galvenais treneris Ainars Bagatskis, kura vadītā komanda svētdien piedzīvoja negaidītu zaudējumu Ukrainas Superlīgā (89:92 pret ''Ferro-ZNTU''). Pēc minētā mača latviešu speciālists pēcspēles preses konferencē savas komandas kontekstā piesauca vārdu lupatas un kritizēja savus padotos par pretinieku nenovērtēšanu.

Atšķirībā no ''Budivelnyk'' pirmās Eirolīgas spēles treneris Bagatskis saspēles vadītāju Jāni Strēlnieku sūtija laukumā jau pamatsastāvā, un mūsu aizsargs pārliecinoši vadīja celtnieku uzbrukumu, dalīdams efektīgas piespēles un liekot CSKA aizsardzības apspēlēšanai izskatīties vienkārši. Neskatoties uz Lavrinoviča divām ātrām piezīmēm, Kijevas klubs pirmajā ceturtdaļā veiksmīgi apturēja ''armijnieku'' garo galu un lielāko ceturkšņa daļu atradās vadībā, taču ierobežot mājinieku aizsargus neizdevās - Teodosičs un Pargo guva punktus gan no tālienes, gan soda laukumā un ļāva mājiniekiem turēties līdzās (pēc 10min. - 18:17 par labu ''Budivelnyk''). Spēlē iesaistoties Krstičam, Hainsam un Fridzonam, mājinieki pārņēma vadības grožus savās rokās (26:21, 30:25). Bagatskis jauca galvu pretiniekiem, mainot aizsardzības sistēmas, un tas ļāva Ukrainas klubam neatlaist CSKA pārāk tālu. Ejot lielajā pārtraukumā, rezultāts uz tablo 32:27, vadībā maskavieši.

Lielāko daļu trešās ceturtdaļas ''Budivelnyk'' demonstrēja teicamu aizsardzības basketbolu, septiņās minūtēs ļaujot laukuma saimniekiem gūt tikai piecus (!) punktus. Pēdējās trīs minūtēs CSKA izmantoja viesu kļūdas un Strēlnieka atrašanos uz rezervistu soliņa, veicot izrāvienu 12:5. Pirms izšķirošā ceturkšņa rezultāts 49:44. Ceturtās ceturtdaļas sākums pagāja mājinieku zīmē - sekmīgas darbības aizsardzībā no Kauna un Džeksona pavēra iespējas ātrajiem uzbrukumiem, kuri ierasto piecu punktu pārsvaru pārvērta divciparu skaitlī (35.min. - 63:50). ''Budivelnyk'' gan nepadevās un, pateicoties Daunsa tālmetieniem, divas minūtes līdz beigām spēja samazināt ''armijnieku'' pārsvaru līdz sešiem punktiem (59:65). Pakaļdzīšanās līdz galam neizdevās, taču Kijevas klubam padsmit punktu vietā spēli izdevās noslēgt ar mīnus pieci - 67:72.

Uzvarētāju labā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija serbu saspēles vadītājs Milošs Teodosičs, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles. Teicami spēlē no soliņa iesaistījās amerikāņu aizsargs Ārons Džeksons, kurš sešiem punktiem pievienoja četras pārķertas bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. ''Budivelnyk'' rindās 23 punktus guva amerikānis Maika Daunss.

Latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks spēli sāka ''Budivelnyk'' pamatpieciniekā un nepilnas 31 minūtes laikā guva septiņus punktus (2p. - 2/3, 3p. - 1/3), atdeva sešas rezultatīvas piespēles (labākais rādītājs savā komandā), kā arī savāca piecas atlēkušās bumbas (labākais rādītājs savā komandā). Jāņa rēķinā arī viena pārķerta bumba, četras kļūdas, divi noteikumu pārkāpumi, divas izprovocētas piezīmes, 11 efektivitātes koeficienta punkti (otrs labākais rādītājs ''Budivelnyk'' rindās) un neitrāls +/- koeficients.

Ukrainas labākajai komandai šodienas neveiksme bija otrā divās spēlēs. Iespēja izcīnīt pirmo uzvaru Bagatska trenētajai vienībai būs nākamceturtdien, kad Kijevā paredzēta cīņa ar Belgradas ''Partizan''.

ULEB Eirolīga. 25. oktobris. A apakšgrupa

Maskavas CSKA - Kijevas ''Budivelnyk'' 72:67 (17:18, 15:9, 17:17, 23:23).
CSKA: Teodosičs 14 (6 rez.piesp.), Hrjapa 10, Kauns 9, Micovs 8, Pargo 8, Hainss 8 (7 atl.b.), Krstičs 6 (7 atl.b.), Džeksons 6 (4 pārķ.b.), Fridzons 3, Vīmss.
Budivelnyk: Daunss 23, Lavrinovičs 11, Minards 9, Sammerss 9, Strēlnieks 7, Drozdovs 5 (4 pārķ.b.), Gorbenko 3, Aņisimovs, Ļebedinsevs, Tiščenko, Ankijenko.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

  +1 [+] [-]

, 2013-10-25 20:53, pirms 11 gadiem
Strēlnieks ļoti labi laiž - tik visu sezonu uzgriezt pret Eirolīgas klubiem - būs jau klasi augstāks spēlētājs..

  +1 [+] [-]

, 2013-10-25 20:59, pirms 11 gadiem
Nedaudz off topic, kas vispaŗ ir šogad Eirolīgā tie lielākie spēki? Es basītim tā mazāk, bet izskatās, ka CSKA pallicis švakāks. Barcelona, Olympiakos, Real Madrid?

  -4 [+] [-]

, 2013-10-25 21:01, pirms 11 gadiem
"Bagatskim un Strēlniekam minimāls zaudējums CSKA" –

Tikai pateicoties tam, ka CSKA spēlēja, kā pilnīgi tizleņi - Budivelnik nopelns tur ļoti mazs...

  +1 [+] [-]

, 2013-10-25 21:04, pirms 11 gadiem
kresnais rakstīja: Nedaudz off topic, kas vispaŗ ir šogad Eirolīgā tie lielākie spēki? Es basītim tā mazāk, bet izskatās, ka CSKA pallicis švakāks. Barcelona, Olympiakos, Real Madrid?
CSKA būs tas pats spēks, kas pagājušogad, vājāki viņi noteikti nav palikuši.

Un arī Final 4 būs līdzīgs, kā iepriekšējos gadus

  -2 [+] [-]

, 2013-10-25 21:08, pirms 11 gadiem
blatņiki

  +5 [+] [-]

, 2013-10-25 21:13, pirms 11 gadiem
kur Kuksiks palika?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-25 21:24, pirms 11 gadiem
cashoutmoney rakstīja: kur Kuksiks palika?
kā kur..pārāk daudz prasa..tā jau Bagijs iepriekš deva iespēju,tā būtu bez darba.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-25 22:18, pirms 11 gadiem
kresnais rakstīja: Nedaudz off topic, kas vispaŗ ir šogad Eirolīgā tie lielākie spēki? Es basītim tā mazāk, bet izskatās, ka CSKA pallicis švakāks. Barcelona, Olympiakos, Real Madrid?
madride izskatās baigi labi. Bet pārējie noteikti arī būs top5 komandas.

     [+] [-]

, 2013-10-25 22:30, pirms 11 gadiem
kresnais rakstīja: Nedaudz off topic, kas vispaŗ ir šogad Eirolīgā tie lielākie spēki? Es basītim tā mazāk, bet izskatās, ka CSKA pallicis švakāks. Barcelona, Olympiakos, Real Madrid?
+ Fenerbahce un Panathinaikos.

     [+] [-]

, 2013-10-25 22:55, pirms 11 gadiem
cashoutmoney rakstīja: kur Kuksiks palika?
uz soliņa laikam sēž