Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vecvagaram un "Žalgirim" Bambergā jāpārkāpj astei

Andrejs Siliņš

Vecvagaram un "Žalgirim" Bambergā jāpārkāpj astei
Kaspars Vecvagars
Foto: Fotodiena/Tomas Lukšys/žalgiris.lt

Šovakar pulksten 21:00 Vācijas pilsētā Bambergā ULEB Eirolīgas grupu turnīra pēdējā kārtā Kaspara Vecvagara pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" vienība tiksies ar vietējo "Brose Baskets" un mēģinās nodrošināt vietu Top16 turnīrā. Pēdējo spēli Eirolīgas debijas sezonā aizvadīs arī Jānis Strēlnieks un Kijevas "Budivelnik", ko trenē Ainars Bagatskis.

Situācija B grupā ir pilnīgi skaidra divām komandām - Madrides "Real" un "Emporio Armani". Madridieši rāda labāko basketbolu Eiropā un dominēja grupu cīņās visā Eirolīgā. Uz to norāda arī fakts, ka pirms pēdējās kārtas nevienai no citām B grupas komandām nav pozitīva gūto un zaudēto punktu attiecība, un tā tas ir vienīgi šajā grupā. Milāna izcīnījusi piecus panākumus, taču visus pār galvenajiem konkurentiem, tāpēc arī jau nodrošinājusi vietu Top16.

Abas komandas šovakar jau sāks sildīties Top16 turnīram un spēlēm vietējos čempionātos nedēļas nogalē. Ja "Armani" pretiniecei "Strasbourg" mērķis būs līdzīgs - iesildīties dalībai ULEB Eiropas kausā, tad "Real" pretiniecei "Anadolu Efes" mača nozīmīgums ir krietni, krietni lielāks. Uzvara garantēs vietu tālāk (un varbūt pat otro vietu grupā), zaudējums pavērs divas iespējas: 1) ja "Žalgiris" uzvar Bambergā, "Efes" būs ceturtā; 2) ja "Žalgiris" zaudē Bambergā, "Efes" būs piektajā vietā. Gan "Real", gan "Efes" varētu nebūt pilnos sastāvos - Madridei, iespējams, iztrūks Džeisī Kerols, bet stambuliešu rindās nebūs Kostass Vasileiadis.

No "Žalgira" perspektīvām raugoties, situācija nav sliktākā. Var atļauties zaudēt, bet tik un tā doties uz Top16. Kauņa būs trešā grupā, ja uzvarēs un "Efes" zaudēs; ceturtā, ja uzvarēs un "Efes" arī uzvarēs. Vienīgā iespēja "Žalgirim" netikt tālāk ir zaudēt ar vairāk nekā desmit punktiem un piedzīvot "Efes" uzvaru pār "Real". Abu komandu rindās vienīgais iztrūkums būs lietuviešiem, jo no ierindas savainojuma dēļ izkritis Eiropas vicečempions Martins Pocis.

"Esam gatavi un cīnīsimies no pirmās minūtes līdz pēdējai," pirms spēles saka "Žalgira" latviešu aizsargs Kaspars Vecvagars, kurš pirms nedēļas aizvadīja rezultatīvāko spēli neilgajā Eirolīgas karjerā pret "Efes" (10 punkti). ""Brose Baskets" ir līdzīga komanda mums viņi ļoti labi spēlē mājās. Visi saprot, ka varam zaudēt ar desmit, lai kvalificētos, bet domājam tikai par uzvaras izcīnīšanu."

Vecvagaram šī būs pirmā spēle pret "Brose Baskets" jo pirmajā abu komandu tikšanās reizē 14. novembrī Kauņā (91:81) latvietis netika pieteikts mačam. Bambergas komandā arī notikušas zināmas izmaiņas - sastāvu papildinājuši spēka uzbrucējs Novica Veļičkovičs, kurš iepriekš pārstāvējis Madrides "Real", kā arī labu karjeru Eiropā aizvadījušas amerikāņu centrs Dors Fišers. Veļičkovičs ar katru spēli sniegumu uzlabojis un pēdējā mačā Milānā jau guva 14 punktus, kamēr Fišers vidēji palīdzējis ar astoņiem punktiem.

B grupa

VKomandaUZ+/-
1.Madrides Real90+212
2.EA7 Emporio Armani54-11
3.Anadolu Efes45-1
4.Kauņas Žalgiris45-29
5.Brose Baskets36-69
6.Strasbourg27-102

Bagatskim un Strēlniekam pēdējā spēle pirms pievienošanās Eiropas kausam

A grupas mačā šovakar Ainara Bagatska un Oskara Ernšteina trenētā Kijevas "Budivelnik" ar Jāni Strēlnieku ierindā viesosies Barselonā. "Budivelnik" tieksies pēc pirmās uzvaras izbraukumā savā neilgajā Eirolīgas vēsturē, kamēr "Barsai" panākums teorētiski var pavērt ceļu pat uz pirmo vietu A grupas noslēguma tabulā (ja "Fenerbahce" un CSKA piedzīvos zaudējumus).

Tāpat Kijevas komandas motivāciju var noteikt vēlme spēlēt konkrētā grupā Eiropas kausā. Ja "Budivelnik" finišēs piektajā vietā, Eiropas kausā spēlēs K grupā pret Maskavas apgabala "Khimki", Haifas "Maccabi" un "ČEZ Nymburk", savukāt finišs sestajā vietā Eirolīgas grupā ievedīs Kijevu M grupā Eiropas kausā. Tad pretī nāks Ļubļanas "Olimpija", Jeruzalemes "Hapoel" un Bandirmas "Banvit" ar Īdžeju Roulendu priekšgalā.

""Barcelona" vienmēr grib uzvarēt katru spēli, īpaši spēlējot mājās. Protams, viņiem būs labs atbalsts tribīnēs. Centīsimies parādīt savas labākās kvalitātes un spēlēt ar cieņu. Būtu ļoti labi, ja pirmo Eirolīgas pieredzi beigtu ar uzvaru izbraukumā," pirms spēles komentē "Budivelnik" galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Abu komandu pirmā spēle Kijevā noslēdzās ar "Barsas" uzvaru (84:74), lai gan vēl pēc pirmā puslaika vadībā bija mājinieki.

A grupa

VKomandaUZ+/-
1.Fenerbahce Ulker72+81
2.Maskavas CSKA63+45
3.Barcelona63+38
4.Partizan36-36
5.JSF Nanterre36-52
6.Budivelnik27-76

ULEB Eirolīga 10. kārta

19. decembris

GrupaLaiksSpēle
A grupa21:45Partizan - Maskavas CSKA
A grupa22:00Barcelona - Budivelnik
A grupa22:00Nanterre - Fenerbahce Ulker
B grupa20:00Anadolu Efes - Madrides Real
B grupa21:00Brose Baskets - Žalgiris
C grupa19:45Zielona Gora - Olympiacos
C grupa22:00Montepaschi - Unicaja
D grupa21:45Panathinaikos - Maccabi

  +1 [+] [-]

, 2013-12-19 13:13, pirms 10 gadiem
Galvenais lai viņš pats tiek spēlēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-12-19 18:00, pirms 10 gadiem
kads man var paskaidrot-kada marrutka pec EL ir 2 francu klubi,kas reali tur ir ka donori?un viss

  +1 [+] [-]

, 2013-12-19 18:44, pirms 10 gadiem
Ceru Jasikēvičs arī dos pienesumu, nospēlēs metodiski uz brīvmetiena līniju, bez TO. Žalgirim jākvalificējas!

SportExpert rakstīja: Man šķiet tomēr, ka Bamberga uzvarēs, nav vairs tas žalgiris kas bija, daudz kas atkarīgs arī no pg leģa, bet nav viņš tik stabīls
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-19 20:36, pirms 10 gadiem
sandis44444 rakstīja: VSB rāda tagad Efes - Real, bet programma 20:55 ir Zalgira spēle.. tad Zalgiris atkrīt un VSB atkal piečakarē savus skatītājus??
Viņi rādīs puslaiku un tad slēgsies klāt. Twitter no rīta VSB raxtīja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-12-19 21:27, pirms 10 gadiem
bet nu cepuri nost, žalgirs kapā eirolīgā un laukumā 5 baltie/4 baltieši... Nevis vācu amerikāņu izlase ar 4 amerikāņiem laukumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-19 22:48, pirms 10 gadiem
Saspringta galotne sanāca, bet apsveicu Žalgiri ar uzvaru un iekļūšanu 16niekā