Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pēdējā DTM posmā uzvar Grīns, čempions - Tomčiks

Pēdējā DTM posmā uzvar Grīns, čempions - Tomčiks
Martins Tomčiks - šī gada DTM čempions
Foto: AFP/Scanpix

Ar Džeimija Grīna uzvaru noslēdzās 2010. gada Vācijas salonautomobiļu čempionātā (DTM) sezona, bet par čempionu jau priekšlaicīgi bija kļuvis vācietis Martins Tomčiks.

Sezonas pēdējā posmā, kurš notika Hokenheimā, ātrākais bija Grīns, kuram šī šosezon bija tikai pirmā uzvara. Grīns jau pirmajā līkumā apdzina ''pole-postion'' ieguvušo Migelu Molinu un līdz brauciena beigām tā arī nevienam neizdevās noķert un apdzīt britu braucēju, kuram šīs bija tikai otrais pjedestāls šajā 2011. gada sezonā. Labs starts padevās Tomčikam, kurš apdzina Molinu un finišēja otrais.

11. vietā ierindojās Ralfs Šūmahers, kurš nesen uz vienu sezonu pagarināja līgumu ar ar ''Mercedes-Benz''. Daudz sliktāk klājās citam F1 pilotam Deividam Kulthardam, kurš tika apdzīts par apli un beigās ierindojās pēdējā 17. vietā.

Līdz ar to par šīs sezonas DTM čempionu pirmo reizi karjerā kļuva Tomčiks. Līdz šim vācieša labākais sasniegums bija 2007. gadā, kad viņš absolūtajā kopvērtējumā palika trešais. Labāko DTM sezonu aizvadīja Ralfs, kurš izcīnīja 21 punktu un kopvērtējumā ieņēma astoto vietu. Kulthardam punkts un 16. vieta.

DTM kopvērtējums

V.SportistsPunkti
1.Tomczyk72
2.Ekström52
3.Spengler51
4.Scheider36
5.Green35
.........
8.Schumacher21
16.Coulthard1