Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kalniņa "Jokerit" atgriežas pēc Covid-19 krīzes un Helsinkos pieveic "Sibir"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kalniņa "Jokerit" atgriežas pēc Covid-19 krīzes un Helsinkos pieveic "Sibir"
Helsinku "Jokerit" ģenerālmenedžeris Jari Kurri. Foto: Jussi Helttunen / is.fi

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā latviešu vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētais Helsinku "Jokerit" šovakar savā laukumā pieveica Novosibirskas "Sibir" - 5:2. Latvietis šoreiz nespēlēja.

Atgādinām, ka 9. septembrī "Jokerit" savās mājās ar 6:0 sagrāva Ņižņekamskas "Neftekhimik", kas pēc tam devās uz Rīgu, kur sākotnēji septiņiem ņižņekamskiešiem atklāja Covid-19. Slimību un kontroles profilakses centrs gan ziņoja tikai par četriem saslimušajiem. Pēc atgriešanās Tatarstānā tika veikta atkārtota pārbaude, kas nekonstatēja pozitīvus testus. Minēto notikumu dēļ "Jokerit" klubā noteica karantīnu, un kopš tā laika somu vienība nebija spēlējusi.

Somijas komanda šovakar aizvadīja pirmo spēli kopš 9. septembra. Cīnoties pret "Sibir", pirmajā periodā mājiniekiem neizdevās gūt vārtus, taču ciemiņi to paveica (0:1). Otrajā periodā notikumi attīstījās krietni dinamiskāk - vārtos tika sabērtas četras ripas, un šajā nogrieznī sekmīgāka izrādījās meistarīgākā vienība. Pirms pēdējās trešdaļas tablo rādīja 3:2 par labu laukuma saimniekiem. 42. minūtē mājinieki guva vēl vienu panākumu, savukārt pēdējā ripa lidoja tukšos vārtos, tādējādi "Jokerit" svinēja uzvaru ar 5:2.

Helsinku "Jokerit" krājumā šosezon ir četras spēles (faktiski notika tikai trīs, jo par nedošanos uz Minsku tika piešķirts tehniskais zaudējums). Latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš vārtos stājās vien 5. septembrī, kad izbraukumā ar 3:1 tika pieveikts Rīgas "Dinamo". Pēc šodienas panākuma Somijas vienība pakāpās no desmitās un astoto vietu Rietumu konferencē.

Kā jau ziņots, koronavīruss turpina plosīties, un Sanktpēterburgas SKA galvenā trenera pienākumus uzņēmies kluba viceprezidents Romāns Rotenbergs.

Covid-19 uzliesmojuma apstākļos spēcīgajiem klubiem ir vieglāk nokomplektēt kaujas spējīgu vienību. Otrajā mačā pēc kārtas SKA sastāvā bija 15 hokejisti, kuriem ir 17-20 gadi. Sanktpēterburgas komandai šovakar pretī stājās viens no Austrumu konferences līderiem Kazaņas "Ak Bars" optimālajā sastāvā, līdz ar to "armijnieku" uzdevums nebija no vieglākajiem.

Koronavīrusa ietekmes dēļ Jaroslavļas "Lokomotiv" šodien spēlēja bez leģionāriem un piedzīvoja minimālu zaudējumu. Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītais Omskas "Avangard" pārspēja Pekinas "Kunlun Red Star" un nostiprinājās Austrumu konferences līderpozīcijā.

KHL mači 25. septembrī

Avtomobilist - Dinamo Mn3:4
Jokerit - Sibir5:2
Lokomotiv - Neftekhimik2:3
Avangard - Kunlun Red Star3:1
SKA - Ak Bars2:3 PM

Izmantotie resursi:
khl.ru

     [+] [-]

, 2020-09-25 22:34, pirms 4 gadiem
Vai tad Kalniņš bij'vārtos ?

     [+] [-]

, 2020-09-25 23:02, pirms 4 gadiem
specha rakstīja: Vai tad Kalniņš bij'vārtos ?
Izlasi rakstu. Rakstits, ka palika rezerve. Pec 2 dienam ir smaga spele pret CSKA, tur par 99% vartos bus Kalnins.