Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Marejs Pasaules kausā guvis rokas lūzumu, nespēlēs 3-6 nedēļas

Rolands Eliņš

Marejs Pasaules kausā guvis rokas lūzumu, nespēlēs 3-6 nedēļas
Mets Marejs spēlē Krieviju
Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļamerikas U23 talantu izlases vārtsargs Mets Marejs turnīra otrajā spēlē pret Krieviju guva roka rokas lūzumu, kura dēļ izlaidīs „Penguins” treniņnometni un varbūt arī NHL sezonas sākumu.

Mets Marejs pagājušajā sezonā debitēja NHL un iekaroja „Penguins” pamatvārtsarga pozīciju gan Marka Andrē Flerī traumas laikā, gan pēc viņa atgriešanās. Ar Mareju vārtos „Penguins” ieguva Stenlija kausu, taču šīs sezonas sākumā būs spiesta iztikt bez 22 gadus vecā vārtsarga pakalpojumiem.

Marejs piedalījās Pasaules kausa izcīņā, kur bija pamatvārtsargs Ziemeļamerikas U23 izlasē spēlēs pret Somiju un Krieviju. Traumu viņš guva zaudējumā pret Krieviju (3:4) 20. septembrī,un šonakt "Penguins" ģenerālmenedžeris apliecināja, ka rokas lūzuma dēļ viņš izlaidīs trīs līdz sešas nedēļas.

Marejam nebūs nepieciešama operācija, taču treniņnometni viņam nāksies izlaist tik un tā. Tajā viņam bija paredzēts konkurencē ar Flerī noskaidrot pamatvārtsarga vietu „Penguins” sastāvā. Pitsburgas treneris Maiks Salivans norādīja, ka neredz īpašu problēmu pamatvārtsarga jautājumā, jo vārtos gluži vienkārši stāsies tas hokejists, kurš attiecīgajā brīdī rādīs labāku sniegumu.

„Penguins” sezonu uzsāks 13. oktobrī, un teorētiski Marejs varētu atgriezties jau uz otro sezonas spēli. Bet sliktāko prognožu piepildīšanās gadījums un sešu nedēļu izlaišanas nozīmētu pirmo 12 sezonas spēļu izlaišanu. Turklāt „Penguins” arī jāapsver trešā vārtsarga jautājums – šobrīd Flerī gatavi piesegt uz treniņnometni uzaicinātie Tristans Džerijs un Līlands Ērvings, kuri pagājušajā sezonā spēlēja AHL. "Penguins" treniņnometnē piedalīsies arī Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/penguins-m...

     [+] [-]

, 2016-09-25 12:34, pirms 8 gadiem
Sūdīgi,bet nu ceru ka Flerī ir labā formā un labi sāks sezonu..

  +1 [+] [-]

, 2016-09-25 13:21, pirms 8 gadiem
WTF? 3-6 nedēļas lai sadziedētu rokas lūzumu?! Un pēctam ar pilnu sparu spēlētu hokeju profesionāli?

     [+] [-]

, 2016-09-25 13:23, pirms 8 gadiem
Oooo jaaa es arii loti ceru