Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kubarevs: "Neesam pirmie, kas zem spiediena saskaras ar problēmām"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kubarevs: "Neesam pirmie, kas zem spiediena saskaras ar problēmām"
Oļegs Kubarevs
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Piedāvājam Viktora Demidova un Oļega Kubareva sacīto pēc "SynotTip" futbola Virslīgas spēles, kurā "Daugavpils" sensacionāli ar 2:1 apspēlēja turnīra līdervienību Jūrmalas "Spartaku".

Oļegs Kubarevs, Jūrmalas "Spartaka" galvenais treneris: "Apsveicu pretiniekus ar uzvaru - tā ir pelnīta. Kaut arī iepriekš parasti esam uzvarējuši, mums visas spēles Daugavpilī padodas smagi. Spēles uz mākslīgā seguma mums dārgi maksā - gan traumas, gan noraidījumi, gan daudzās kļūdas. Tā nebija pirmā spēle, kuru neaizvadām pārāk labi, un, kā saka, beidzot mūs sodīja. Varbūt pat tieši laikā, jo mums vēl ir laiks - ir nedēļa, lai izdarītu secinājumus un noskaņotos. Neesam pirmā komanda, kas, tikusi augstu un atrodoties zem spiediena, saskaras ar problēmām. Mūsu uzdevums ir saprast, kuros aspektos esam kļuvuši vājāki un kāpēc esam izlaiduši pavedienu. Šobrīd neesmu gatavs analizēt kaut kādas kļūdas un negribu runāt, jo komandai visu jau pateicu. Lai kļūtu par čempioni, komandai jāatdod 100% spēki. Mums tā nebija, tāpēc arī dabūjām tādas problēmas."

Viktors Demidovs, "Daugavpils" galvenais treneris: "Pateicoties mūsu futbolistiem, beidzot arī uz mūsu ielas ir svētki. Tas ir ilgi gaidīts panākums, daudz patērēts. Ir patīkami uzvarēt pret spēcīgu komandu, divkārši patīkami ir uzveikt līderi. Saprotu, ka kolēģim tagad ir grūti, bet mums tā nav eiforija - galvenais, lai šī uzvara dotu pārliecību par saviem spēkiem. Kaut gan teikšu, ka tā bija arī iepriekš - nevar sacīt, ka tās iepriekš nebūtu. Vienkārši šoreiz pieļāvām minimālu skaitu kļūdu - kaut gan kļūdas un nervozitāte bija, tai skaitā soda laukumā. Noraidījums šoreiz neko sevišķi nedeva - drīzāk "Spartaks" vairāk nokoncentrējās. Esmu pateicīgs puišiem par pašatdevi un par ilgi gaidīto uzvaru."

Varbūt ātri gūtie vārti lika jums atslābt un ar to saistīti pēc tam ātri ielaistie vārti?
Kubarevs: "Ir likums, ka pēc ātri iesistiem vai ielaistiem vārtiem jāatceras par pirmajām piecām minūtēm. Mūsu futbolisti laikam atradās eiforijā - nodomāja, ka uzvarai viss izdarīts. Ar to izrādījās par maz un pretinieka ātri atspēlētie vārti, domāju, bija lūzuma brīdis - mājinieki noticēja sev, sāka spēlēt asāk un viņiem vairāk sāka izdoties."

Neizmantojāt visas maiņas. Nebija, ko laist laukumā?
Kubarevs: "Jūs taču redzējāt, ka mums rezervē bija aizsargi un futbolisti, kas nav radoša tipa. Visus, kuri ir radoša tipa, laukumā izlaidām. Turklāt vienmēr, kad mači notiek uz mākslīgajiem laukumiem, jātur rezervē viena maiņa - ja manījāt, vairāki pretinieku spēlētāji lūdza maiņu. Uz šādiem laukumiem allaž kāds kaut ko sarauj, kāds kaut ko sastiepj vai pagriež ne tā. Nu un vispār mūsu gadījumā maiņa būtu bezjēdzīga - tā būtu maiņa maiņas pēc."

Šodien uzminējāt ar vārtsargu [Nerugals - aut.]? Šķiet, viņam tā bija labākā spēle sezonā.
Demidovs: "Ziniet, nedomāju. Katrs futbolists nospēlēja cienījami. Šodien vārtsargs vienkārši mazāk kļūdu pieļāva. Neuzminējām, vienkārši devām viņam vēl vienu iespēju sevi pierādīt. Devām arī citiem iespējas - Raivis [Skrebels, kuram rīt apritēs 17 gadi - aut.], kurš nospēlēja diezgan pārliecinoši. Jā, dažbrīd ne tik spilgti, kā gribētos, bet pietiekami stabili un pārliecinoši. Esmu par viņu ļoti priecīgs - izgāja uz maiņu un nevis pavājināja spēli, bet padarīja to stiprāku. Visa komanda nospēlēja cienījami. Un pareizi kolēģis sacīja par tām piecām minūtēm - visbiežāk vārti tiek gūti, kad tikko tos esi ielaidis vai iesitis. Ja komanda šādā situācijā ielaiž, tad seko psiholoģiskais kritums. Un šie vārti mums deva lielāku pārliecību. Sajutām, ka varam. Kaut gan atkārtošu, ka momentu pietiekami daudz bija arī pie mūsu vārtiem. Tai pašā laikā droši nospēlēja vārtsargs un visa aizsardzības līnija. Kļūdas bija, bet bez tām nav nevienas spēles. Pats galvenais, ka bija pašatdeve un liela vēlme izturēt līdz galam. Viņi šodien visu darīja pareizi, un viņi ir malači."

Teicāt, ka iepriekšējais mačs pret "Mettu" [3:3] bija validola mačs. Kāda emocionālā ziņā bija šodienas spēle?
Demidovs: "Piekrītu, ka iepriekšējā spēle bija validola spēle, jo bija 0:2, taču vispār trenerim katra spēle ir pārbaudījums sirdij - tikai dažreiz beigās atlaiž vaļā, bet dažreiz sirds vēl vairāk saraujas. Tāda ir mūsu profesija un darbs - paši vien to esam izvēlējušies. Validols man vienmēr ir līdzi."