Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempiones Vācijas treneris Herberts pārņēmis Vācijas čempiones "Bayern" stūri

Agris Suveizda

Pasaules čempiones Vācijas treneris Herberts pārņēmis Vācijas čempiones "Bayern" stūri
Gordons Herberts. Foto: FIBA

Vācijas basketbola klubs Minhenes "Bayern" pavēstījis par vienošanās panākšanu uz divām sezonām ar 65 gadus veco kanādiešu speciālistu Gordonu Herbertu, kura uzvārds pavasarī tika locīts Japānas kontekstā.

Vācijas izlasi Herberts vada kopš 2021. gada, 2022. gadā aizveda līdz Eiropas bronzai, 2023. gadā – līdz pasaules zeltam, bet parīt Lillē sāks olimpisko basketbola turnīru – pirmā spēle gaidāma pret Japānu, pēcāk grupā būs jātiekas arī ar Brazīliju un Franciju. Gaidāms, ka pēc olimpiskajām spēlēm Herberts atstās Vācijas izlasi.

Gruzijas, Kanādas un Vācijas izlases vadījušais Herberts klubu līmenī iepriekš strādāja Krievijā, 2021. gada martā tiekot atlaistam no Saratovas "Avtodor". Arī klubu basketbolā viņa lielākie panākumi bijuši tieši Vācijā – ar Frankfurtes "Skyliners" izcīnīts 2004. gada Vācijas tituls un 2016. gada FIBA Eiropas kauss. Vācijā Herberts trenējis arī Vircburgas "s.Oliver" un Berlīnes "Alba", tāpat viņš strādājis Somijā, Francijā, Grieķijā, bijis arī Toronto "Raptors" asistents.

Minhenes "Bayern" iepriekšējā sezonā vadīja spānis Pablo Laso, kurš atgriezies dzimtenē un trenēs "Baskonia". Bavārieši ar bilanci 28-6 bija pirmie Vācijas regulārajā sezonā un finālsērijā ar 3-1 pārspēja "Alba", bet Eirolīgā ar bilanci 13-21 palika piecpadsmitie.

Izmantotie resursi:
https://fcbayern.com/basketball/en/...