Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Starptautiskie spēlētāji dominē NBA balvās: Jannis - MVP, Luka - labākais debitants

Emils Ozerinskis

Starptautiskie spēlētāji dominē NBA balvās: Jannis - MVP, Luka - labākais debitants
Jannis Adetokunbo. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji aizvadītājā naktī saņēmuši sezonas balvas par aizvadīto regulāro sezonu. Par līgas vērtīgāko spēlētāju atzīts Grieķijas basketbolists Jannis Adetokunbo, bet debitanta balvu saņēmis slovēnis Luka Dončičs.

Ar pamatīgu uguņošanu sezonas otrajā pusē līgas MVP cerēja nosargāt Džeims Hārdens, taču mediju pārstāvji, kuriem piešķirtas balstiesības balvu noteikšanā, novērtēja grieķa stabilo sniegumu visas sezonas laikā. Līdz ar to par aizvadītās sezonas MVP kļuva Jannis Adetokunbo, kurš 72 spēlēs izcēlās ar 27,7 punktiem, 12,5 atlēkušajām bumbām un 5,9 rezultatīvām piespēlēm. Adetokunbo ne tikai dominēja uzbrukumā, bet bija ļoti produktīvs arī aizsardzībā ar 1,5 bloķētiem metieniem un 1,3 pārtvertām bumbām vidēji mačā. Grieķijas basketbolista sniegums palīdzēja "Bucks" vienībai sakrāt 60 uzvaras, uzstādot labāko bilanci regulārajā sezonā.

Balvu pasniedzēju acis neaizmālēja Treja Janga karstā sezonas otrā puse un arī līgas labākā debitanta balvu saņēma stabili spožu sniegumu parādījušais slovēņu brīnumbērns Luka Dončičs. Aizvadītā gada draftā ar trešo izvēli līgā ienākušais Dončičs 72 nospēlētos mačos sakrāja 21,2 punktus, izcīnīja 7,8 bumbas zem groziem un izdalīja sešas rezultatīvas piespēles komandas biedriem. Pirms maiņu termiņa beigām Dončičam Dalasas "Mavericks" sastāvā pievienojās Kristaps Porziņģis, kurš jaunajā sezonā atgriezīsies laukumā pēc krustenisko saišu traumas sadziedēšanas.

Otro gadu pēc kārtas par sezonas labāko aizsardzības spēlētāju tika atzīts Jūtas "Jazz" centrs Rudijs Gobērs. Francūzis 81 aizvadītā spēlē statistikā atzīmējās ar 15,9 punktiem, 12,9 atlēkušajām bumbām un 2,3 bloķētiem metieniem. Soltleiksitijas komanda ar 50 uzvarētām spēlēm ieņēma piekto vietu Rietumu konferences tabulā.

Tikko NBA čempiontitula iegūšanu nosvinējušais Paskals Siakams sezonas balvu pasniegšanas ceremonijā tika atzīts arī par visprogresējušāko spēlētāju. Toronto "Raptors" rindās trešo sezonu aizvadījušais kamerūnietis bija būtisks spēlētājs, lai Kanādas komanda tiktu pie Lerija O'Braiena trofejas. Siakams regulārās sezonas 80 spēlēs guva 16,9 punktus, izcīnīja 6,9 atlēkušās bumbas un izdarīja 3,1 rezultatīvu piespēli.

Trešo reizi par sezonas labāko sesto spēlētāju tika atzīts Losandželosas "Clippers" aizsargs Lū Viljamss, kurš komandas spēlēs iesaistās no rezervistu soliņā, nākot uz maiņu. Aizsargs šajā sezonā guva 21,7 punktus un izdarīja 7,7 rezultatīvas piespēles. Savukārt gada trenera balvu saņēma Milvoki "Bucks" treneris Maiks Budinholcers, kura vadībā buki sasniedza 60 uzvaras un ieņēma pirmo vietu pamatturnīrā.

BalvaSaņēmējsValstsKomanda
MVPJannis AdetokunboGrieķijaMilvoki "Bucks"
ROYLuka DončičsSlovēnijaDalasas "Mavericks"
DPOYRudijs GobērsFrancijaJūtas "Jazz"
MIPPaskals SiakamsKamerūnaToronto "Raptors"
6thLū ViljamssASVLosandželosas "Clippers"
COYMaiks BudinholcersASVMilvoki "Bucks"

  +9 [+] [-]

, 2019-06-25 08:52, pirms 5 gadiem
Jēga šito pasākumu vilkt tādā garumā.Atdodies balvas pēc reg sez beigām/PO pirmās kārtas

     [+] [-]

, 2019-06-25 08:58, pirms 5 gadiem
Visi loģiski un pelnīti. Jeņķi gan jau paraudās, ka bārda nedabuja. Lou Williams esot 6th man Clipperos labākais spēlētājs.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-25 09:10, pirms 5 gadiem
Sveiciens Lukas vietējiem heiteriem, kuri skaitīja, ka Jangam jābūt ROY 😄

  +1 [+] [-]

, 2019-06-25 09:15, pirms 5 gadiem
Interesanti bija paskatīties spēlētāju uzrunas saņemot balvas, viss labāk patika Siakams, negatīvā nozīmē pārsteidza Doncics, likās pirmo reizi kāpj uz skatuves, bet nu to laikam var norakatīt uz jaunību. Bet tā kopumā bez pārsteigumiem.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-25 09:25, pirms 5 gadiem
JackDaniel rakstīja: Interesanti bija paskatīties spēlētāju uzrunas saņemot balvas, viss labāk patika Siakams, negatīvā nozīmē pārsteidza Doncics, likās pirmo reizi kāpj uz skatuves, bet nu to laikam var norakatīt uz jaunību. Bet tā kopumā bez pārsteigumiem.
Viņš nemāk runāt ar USA žurnālistiem,vai šādos pasākumos.Paskaties viņa NBA pēc spēles intervijas.Nepatīk viņam runāt ar viņiem,vai tur atrasties

     [+] [-]

, 2019-06-25 09:25, pirms 5 gadiem
Viss kā prognozēts un loģiski un pareizi! Bet noteikti šo balvu jāpasniedz uzreiz aiz regulārā čempja beigām vai arī jātaisa jauna balva, kur skatās kopā regulāro čempi un PO

     [+] [-]

, 2019-06-25 09:26, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Sveiciens Lukas vietējiem heiteriem, kuri skaitīja, ka Jangam jābūt ROY 😄
Youngs vakar First Take dikti apgalvoja,ka uzvarēs.
Youngs no balsotājiem dabuja 2 pirmās vietas pret Lukas 97 vai 98.
Par Youngu pat kāds visār nenobalsoja

     [+] [-]

, 2019-06-25 09:30, pirms 5 gadiem
Pilnīgi piekrītu par to, ka šīs balvas jādod pirms play-off. Par balvu saņēmējiem: visi pelnījuši, tieši šāds bija arī mans sadalījums.

     [+] [-]

, 2019-06-25 09:36, pirms 5 gadiem
Tikmēr Hawks beidzot tikusi vaļā no Beizmora, aizmainot to uz POR, kam vislaik tieši trūka normāls SF. Pretī Hawks saņēmusi Turneru kuram vēl pēdējais līguma gads par 18 milj. Beizmoram pēdējais gads par 19. milj. Līdzvērtīga maiņa. Tikai kāds labums Hawks no tā? 30 gadīgs mentors jaunajiem ?

     [+] [-]

, 2019-06-25 09:57, pirms 5 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Tikmēr Hawks beidzot tikusi vaļā no Beizmora, aizmainot to uz POR, kam vislaik tieši trūka normāls SF. Pretī Hawks saņēmusi Turneru kuram vēl pēdējais līguma gads par 18 milj. Beizmoram pēdējais gads par 19. milj. Līdzvērtīga maiņa. Tikai kāds labums Hawks no tā? 30 gadīgs mentors jaunajiem ?
Samainīja gavno kontraktu pret tādu pašu.Portlenda zin,ka nenoturēs Hudu un apgreido Turnera pienesumu

     [+] [-]

, 2019-06-25 10:34, pirms 5 gadiem
Visu cieņu Jannim, pelnīti. Tomēr Bārda arī bija ne mazāk pelnījis.. Šogad Hārdens laboja rekordus pēc rekorda.. nekā.. Vestbrukam bija līdzīga situācija, un komanda bija tikai 6tajā vietā.. interesants tas mediju balsojums

     [+] [-]

, 2019-06-25 12:24, pirms 5 gadiem
Likumsakarīgs MVP. Bet Bucks šogad max nofeiloja konf finālā, šitā jāmāk, praktiski Bucks tituls bija rokās.
Luka pelnīti, taču Jangs ar katru sezonu progresēs nereāli, domāju pēc pāris gadiem Jangs būs kā Curry un Luka kā viduvējs PG

     [+] [-]

, 2019-06-25 13:48, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Youngs vakar First Take dikti apgalvoja,ka uzvarēs.
Youngs no balsotājiem dabuja 2 pirmās vietas pret Lukas 97 vai 98.
Par Youngu pat kāds visār nenobalsoja
Interesanti, ka šeit neviens nevar ielikt tabulu ar balsojumu rezultātiem. Tagad jāskrien meklēt, cik tad tālu atpalika JH no Jāņa.

     [+] [-]

, 2019-06-25 13:57, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Interesanti, ka šeit neviens nevar ielikt tabulu ar balsojumu rezultātiem. Tagad jāskrien meklēt, cik tad tālu atpalika JH no Jāņa.
Neesmu redzējis netā pārējās tabulas.Redzēju tikai ROY tabulu

     [+] [-]

, 2019-06-25 14:01, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Likumsakarīgs MVP. Bet Bucks šogad max nofeiloja konf finālā, šitā jāmāk, praktiski Bucks tituls bija rokās.
Luka pelnīti, taču Jangs ar katru sezonu progresēs nereāli, domāju pēc pāris gadiem Jangs būs kā Curry un Luka kā viduvējs PG
Ka tikai kaut ko nolikt. Kāpēc tāda pārliecība, ka Jangs progresēs? Kāpēc tāda pārliecība, ka Luka neprogresēs?

     [+] [-]

, 2019-06-25 14:04, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Neesmu redzējis netā pārējās tabulas.Redzēju tikai ROY tabulu
78-23. Biju domājis, ka būs tuvāk.

     [+] [-]

, 2019-06-25 14:17, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Ka tikai kaut ko nolikt. Kāpēc tāda pārliecība, ka Jangs progresēs? Kāpēc tāda pārliecība, ka Luka neprogresēs?
Tas taču baša eksperts cobham

     [+] [-]

, 2019-06-25 14:24, pirms 5 gadiem
Lebrons vīlies, ka neiedeva visu laiku labākā basketbolista balvu.

     [+] [-]

, 2019-06-25 14:24, pirms 5 gadiem
Zin kāpēc Jangs progresēs? Tāpēc ka viņš ir melnais. Arī Curry iesākumā bija nekāds, taču kā viņš ir progresējis, tas ir nereāli. Es nenolieku Luka, vnk man neticās, ka viņš kā baltais var nereāli kādos elementos pielikt, piemēram, fiziski viņš var vienīgi notievēt un kļūt nedaudz ātrāks metiens būs labāks, spēles lasīšana, bet NBA problēma ir tā, ka viss balstās uz ind spēli. JH kad atnāca bija labs, taču viņa progress ir nereāls. Parādi man kādu balto mazo, kas ir progresējis līdz nepazīšanai. Melnie ir pilns ar piemēriem

  +1 [+] [-]

, 2019-06-25 14:40, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Zin kāpēc Jangs progresēs? Tāpēc ka viņš ir melnais. Arī Curry iesākumā bija nekāds, taču kā viņš ir progresējis, tas ir nereāli. Es nenolieku Luka, vnk man neticās, ka viņš kā baltais var nereāli kādos elementos pielikt, piemēram, fiziski viņš var vienīgi notievēt un kļūt nedaudz ātrāks metiens būs labāks, spēles lasīšana, bet NBA problēma ir tā, ka viss balstās uz ind spēli. JH kad atnāca bija labs, taču viņa progress ir nereāls. Parādi man kādu balto mazo, kas ir progresējis līdz nepazīšanai. Melnie ir pilns ar piemēriem
Nu, melno ir arī kādas reizes desmit vairāk. Un Karijs ar Trae diezgan nosacīti melni ir...

  +1 [+] [-]

, 2019-06-25 14:44, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Zin kāpēc Jangs progresēs? Tāpēc ka viņš ir melnais. Arī Curry iesākumā bija nekāds, taču kā viņš ir progresējis, tas ir nereāli. Es nenolieku Luka, vnk man neticās, ka viņš kā baltais var nereāli kādos elementos pielikt, piemēram, fiziski viņš var vienīgi notievēt un kļūt nedaudz ātrāks metiens būs labāks, spēles lasīšana, bet NBA problēma ir tā, ka viss balstās uz ind spēli. JH kad atnāca bija labs, taču viņa progress ir nereāls. Parādi man kādu balto mazo, kas ir progresējis līdz nepazīšanai. Melnie ir pilns ar piemēriem
Varēji šo penteri nemaz nerakstīt, jo neņem vērā nopietnus aspektus + kā viens apskatnieks teica, Young būs all star spēlētājs, bet Luka būs tas, kas atnesīs čempiontitulu

  -1 [+] [-]

, 2019-06-25 14:52, pirms 5 gadiem
Piekritīšu tam, ka ģenētiski/fiziski, viņiem potenciāls ir fantastisks. Piemēram baltajam skriet ap 11 sekundēm 100 metrus - ir jāpavada 5-7 gadi INTENSĪVI zālē/manēža/stadionā ar perfektu uzturu, ideāli piemērotiem treniņiem un darba apstākļiem, bet melnais atnākot no ielas (vai gads zālē) un rezultāts jau būs ap 11 sekundēm. Bet ja melnajam arī pēc tam ir progres.. 10.90, 10.80, 10.70.. un t.t...., tad baltajam lai nonāktu pie stabiliem 10.80.... ir faktiski viss mūžs jāatdod sprintam. un kas interesanti, mums, vietējiem baltajiem, liksies , ka ja mūsu baltais džeks skries 10.70, tas ir kosmoss. , bet melnajiem tas ir 11-12 klases skolnieka rezultāts.

Vienīgais, kur tieši komandas sporta veidā baltais var patiešām aiziet tālāk/progresēt - ir domāšana. Spēles izpratne, vadīšana un t.t. Šeit baltajam ir priekšrocības.. Jeb tīri iet uz 3pts shooting.

     [+] [-]

, 2019-06-25 15:38, pirms 5 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tas taču baša eksperts cobham
Ā

  +1 [+] [-]

, 2019-06-25 16:07, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Likumsakarīgs MVP. Bet Bucks šogad max nofeiloja konf finālā, šitā jāmāk, praktiski Bucks tituls bija rokās.
Luka pelnīti, taču Jangs ar katru sezonu progresēs nereāli, domāju pēc pāris gadiem Jangs būs kā Curry un Luka kā viduvējs PG
Te gan nepiekritīšu.. Luka ir unikāls un pieredzes ziņā tālu priekšā Jangam. Skaidrs ka Jangs progresēs,bet Luka kļūs tikai ,orģinālāks,skatāmāks.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-25 17:01, pirms 5 gadiem
driven rakstīja: Piekritīšu tam, ka ģenētiski/fiziski, viņiem potenciāls ir fantastisks. Piemēram baltajam skriet ap 11 sekundēm 100 metrus - ir jāpavada 5-7 gadi INTENSĪVI zālē/manēža/stadionā ar perfektu uzturu, ideāli piemērotiem treniņiem un darba apstākļiem, bet melnais atnākot no ielas (vai gads zālē) un rezultāts jau būs ap 11 sekundēm. Bet ja melnajam arī pēc tam ir progres.. 10.90, 10.80, 10.70.. un t.t...., tad baltajam lai nonāktu pie stabiliem 10.80.... ir faktiski viss mūžs jāatdod sprintam. un kas interesanti, mums, vietējiem baltajiem, liksies , ka ja mūsu baltais džeks skries 10.70, tas ir kosmoss. , bet melnajiem tas ir 11-12 klases skolnieka rezultāts.

Vienīgais, kur tieši komandas sporta veidā baltais var patiešām aiziet tālāk/progresēt - ir domāšana. Spēles izpratne, vadīšana un t.t. Šeit baltajam ir priekšrocības.. Jeb tīri iet uz 3pts shooting.
Kā teica Ekmans 100m mūsu vīri nevar noskriet 10sec, bet ar 50kg kartupeļu maisu mugurā 12 sekundēs var.

     [+] [-]

, 2019-06-25 18:21, pirms 5 gadiem
daudziem, arī man bija skepse par Luku. Protams viņš ir labs, bet retais gaidīja, ka tik labi un pārliecinoši iesāks sezonu. Pelnīts apbalvojums un ceru ka ar KP būs vēl jautrāk