Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Gulbis - Stahovskis 4:6, 3:6, 6:7

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Tiešraide: Gulbis - Stahovskis 4:6, 3:6, 6:7
Ernests Gulbis
Foto: EMICS Sports/Scanpix

Šodien Vimbldonas “Grand Slam” tenisa turnīrā sāksies 2.kārtas izspēle. Kā pirmie 12.kortā dosies latvietis Ernests Gulbis un ukrainis Sergijs Stahovskis. Abiem tā būs sestā savstarpējā cīņa, bet pirmā uz zāliena seguma. Maču video tiešraidē varēs vērot dažādos interneta resursos.

3.sets

6:7 (5:7) Taibreiku Gulbis sāk ar lieliski pieņemtu servi, taču pēc tam neiztur ļoti ilgu izspēli, kuras laikā paņem vairākus grūtus sitienus, taču beigās sit tīklā (1:1). Gulbis zaudē arī trešo izspēli, bet pēc tam netiek galā ar Stahovska servi (1:4). Gulbis sāk atspēlēšanās mēģinājumu ar eisu, piepalīdz arī Stahovska sitiens autā (3:4). Taču ukrainis šodien spēlē tiešām labi - eiss un Gulbja auts panāk 3:6 un trīs mačpunktus. Gulbis atņem pirmās divas, taču savā servē Stahovskis nekļūdās un sagādā latvietim zaudējumu un Vimbldonas turnīra beigas.

6:6 Šoreiz latviešu tenisists pretiniekam iespējas nedod - uzvarēts sausā un nu taibreiks.

5:6 Gulbis panāk Stahovska dropšotu, taču ukrainis viegli atšifrē viņa turpmākos plānus gan šajā izspēlē, gan turpmākajā geimā, pieliekot tam punktu ar neatvairāmu servi.

5:5 Gulbis iepriecina skatītājus ar diviem skaistiem punktiem, turklāt otrais tika gūts ar sitienu atmuguriski. Pie 40:0 Gulbis riskē ar dropšotu, taču ukrainis paspēj. Pēc tam seko divas dubultkļūdas un viegla punkta vietā nervoza geima izskaņa (40:40). Gulbis gan aizdzen nervozitāti ar divām spēcīgām servēm

4:5 Starhovskis ātri panāk 40:0, taču Gulbis paildzina geimu ar spēcīgu atbildi uzreiz pēc serves. Tiesa, paildzina tikai nedaudz, jo pēc tam seko kļūda.

4:4 Gulbis noservē pretinieku, bet pēdējo punktu gūst ar lielisku dropšotu no gala līnijas.

3:4 Stahovskis kļūdās patiešām nopietni, aizsitot bumbiņu blakus kortā. Gulbim gan tas nepalīdz, jo ukraiņa serves joprojām viņam ir grūti atrisināms uzdevums. Taču grūtā brīdī izdodas saņemties un panākt 40:40. Šī ir pirmā reize, kad Gulbis pretinieka servē uzvarējis trīs izspēles! Seko arī breikpunkts, kura Stahovskis novērš ar eisu. Seko vairākas nervozas izspēles, taču pēdējā no tām Stahovskis nospēlē pārliecinoši un uzvar.

3:3 Vēl viena nepiespiestā kļūda (24. šodien) un septītā dubutkļūda Gulbim neliedz uzvarēt servi, turklāt ukrainis sāk izrādīt noguruma pazīmes. Viņam gan vairs vajag tikai trīs geimus, lai šo spēli pabeigtu.

2:3 Smagi to atkārtot, taču Stahovska serve atkal paliek neapdraudēta. Gulbis negūst ne punkta un izskatās pamatīgi sadrūmis.

2:2 Gulbja melnā diena turpinās - Stahovskis izvelk bumbiņu, kura jau teju pārlidojusi viņam pāri (0:15). Latviešu tenists gan netaisas padoties un atbild ar skaistu noīsināto sitienu. Divreiz Stahovskis tiek piespiests sist autā pēc serves un punkts nosargāts.

1:2 Atkal Stahovska uzvara geimā bez nevienas zaudētas izspēles. Gulbja situācija izskatās arvien nomācošāka, ko neuzlabo arī tīklam pāri nepārceltā bumbiņa geima izskaņā.

1:1 Spēkā pieņemas vējš un nedaudz patraucē Gulbja servi, tiesa, pie 40:40 viņš tikpat labi var vainot arī divas nepiespiestās kļūdas. Stahovskis gan šoreiz līdz breikam netiek.

0:1 Gulbis joprojām nerada cerību, ka spēj nobreikot Stahovski. Ukrainis spēlē mierīgi, kļūdas pielaiž reti un arī šo geimu uzvar sausā.

2. sets

3:6 Breiks! Stahovskis veiksmīgi un skaisti pārceļ bumbiņu pāri Gulbim un panāk 30:0, pēc tam arī 40:0, nodrošinot trīs setpunktus. Gulbis pieļauj dubultkļūdu un zaudē arī otro setu, nokļūstot neapskaužamā pozīcijā.

3:5 Savukārt Stahovska servē runas par breika iespēju neparādās. Vienu bumbiņu ukrainis aizsit autā, taču tas arī viss, ko Gulbis panāk

3:4 Breiks! Gulbis zaudē pirmajā izspēlē, taču pēc tam uzvar spēles pagaidām garākajā. Vēl viena līdzīga uzvara seko pie 30:30, tiesa, šoreiz Stahovskis kļūdījās spēlē pie tīkla, nepārceļot bumbiņu tam pāri. Pēc minūtes Gulbis tīklā trāpa sitienu no gala līnijas, un pirmo reizi šodien 40:40. Stahovskis divreiz tiek pie breikpunkta, taču vienreiz kļūdas, bet otrreiz Gulbis visu nokārto ar aukstasinīgu sitienu šķērsām tīklam. Gulbis atspēlē arī trešo un ceturto, un piekto, un sesto (!) breikpunktu, turklāt pēdējos trīs ar eisiem! Stahovskis teju tiek arī pie septītās breika iespējas, taču vienkāršā situācija izsit autā. Gulbis gan "laipni" atbild ar to pašu, un atkal 40:40. Septītais breikpunkts beidzot noved pie šī garā geima beigām, tiesa, par sliktu latvietim.

3:3 Spēle sāk pārvērties servju apmaiņā, un Stahovskis paņem pirmās divas. Trešajā izspēē viņš izdzenā Gulbi pa visiem laukuma stūriem, taču uzbrukumu noslēdz tīklā. Tas gan paliek Gulbja vienīgais punkts šajā geimā.

3:2 Četras serves, četras uzvaras izspēlēs. Gulbis bez problēmām panāk 3:2 setā.

2:2 Gulbis mēģina pārcelt bumbiņu pāri savam pretiniekam, taču Stahovskis šo ieceri atšifrē laikus, pēc tam arī paņemot visu geimu.

2:1 Šoreiz Stahovskis Gulbja servi neapdraud un zaudē sausā.

1:1 Gulbis spēlē arvien pārliecinošāk, taču punktus turpina krāt ukrainis, paņemot arī ļoti sarežģītu bumbiņu (40:0). Gulbis gan nesalūzt un atbild ar savu šedevru, tiekot līdz 30 punktiem, taču pēc tam nepaņem servi un zaudē.

1:0 Arī otro setu ar servi sāk Gulbis un ātri panāk 40:0, turklāt trešajā izspēlē smalki apspēlē Stahovski pie tīkla. Seko spēcīga serve, kuru Stahovskis aizsit tribīnēs.

1. sets

4:6 Stahovskis kļūdās vairākas pirmajās servēs, taču tas netraucē viņam tikt pie 30:15. Gulbja neatvairīta serve noved arī diviem setpunktiem. Gulbis sit autā jau pirmo, un 4:6.

4:5 Gulbis cer uz autu, taču Stahovska sistā bumba tomēr trāpa laukumā diezgan pārliecinoši. Seko vairāki eisi (viens no tiem samērā diskutabls), taču pie 40:15 Gulbis pieredz, kā Stahovskis ar laimīgu sitienu paildzina geimu. Seko eiss, bet nu nepieciešams breiks.

3:5 Stahovskis savas pirmās serves laikā pieredz teju neticamu Gulbja sitienu, esot griezienā trāpot tieši pa līniju. Gulbis arī nākamajā izspēlē panāk teju zaudētu bumbiņu, taču šoreiz sit autā. Gulbis arī izvirzās vadībā, taču Stahovska neērtās serves viņam vairāk punktus gūt neļauj.

3:4 Gulbis eleganti uzsāk geimu, nometot bumbiņu tieši aiz tīkla. Pie 30:0 viņš mēģina ko līdzīgu, taču kļūdās, uzdāvinot punktu ukrainim. Lai arī Gulbis pieļauj vēl vienu dubultkļūdu, geims tomēr tiek novadīts līdz uzvarai.

2:4 Stahovska serves nav pārāk spēcīgas, taču neērtas, un atkal 0:40 viņam par labu. Gulbis sāk palikt neapmieirināts, taču uzvarēt izspēli šajā geimā tas nepalīdz.

2:3 Gulbis izvirzās vadībā ar 30:0, taču seko dubultkļūda. Pēc tam gan kļūdās arī Stahovskis, un latvietis noslēdz geimu ar sitienu tieši uz līnijas, nedodot Stahovskim ne mazākās cerības to atvairīt.

1:3 Stahovskis ar savu iecienīto spēli pie tīkla uzvar pēc serves vairākas reizes neļauj Gulbim uzsākt garāu izspēli un uzvar, paliekot uz nulles.

1:2 Zaudēts tiek arī desmitajā un 11. izspēlē, turklāt nevar teikt, ka Stahovskis laukumā rādītu tenisa brīnumus. Gulbis otrreiz trāpa eisu un pēc tam pirmoreiz uzvar ar sitienu no spēles (30:30). No vēl viena breika izdodas izvairīties un beidzot kļūdās arī Stahovskis, sitot autā.

0:2 Gulbis turpina sist tīklā un atrod sevi vēlreiz "0:40" pozīcijā. Seko slikti uzņemta serve un 0:2. No pirmajām deviņām izspēlēm Gulbis uzvarējis vienā.

0:1 Breiks! Gulbis sāk ar servi un nokļūst iedzinējos ar 0:40. Nav tas labākais spēles sākums, un neko neglābj arī viens eiss. Nākamajā izspēlē Stahovskis ievelk Gulbi garā izspēlē, kurā Gulbja sitiens tīklā noved pie breika.

Stahovskis spēlei sagatavojies nedaudz ātrāk un laukuma centrā spiests kādu minūti pagaidīt Gulbi, taču abi tenisisti un tiesnesis ir labā garastāvoklī un izlozes laikā atļaujas arī pajokot.

Pirmsspēles apskats

Kamēr Latvijā divas dienas svinētas Līgo un Jāņu dienas, tikmēr Vimbldonā visai raiti aizvadītas pirmās divas spēļu dienas. No visām pirmās kārtas spēlēm palikušas neizspēlētas vien divas divas no dāmu turnīra, kamēr vīriem zināmi visi 64 otrās kārtas dalībnieki. Viņu vidū arī latvietis Ernests Gulbis, kurš trīs setos apspēlēja igauni Jirgenu Zopu – 7:6(7), 7:5, 7:6(10).

Uzvara pār Zopu Ernestam bija pirmā ranga desmitnieka spēlētāja godā. Šajā cīņā viņš ieservēja 22 eisus, taču pieļāva 8 dubultkļūdas. Abi Baltijas tenisisti viens otram nedeva daudz breikbumbu, taču perfekti realizēja savas iespējas (Gulbim 2/2, Zopam 1/1). Ar šo panākumu Ernests līdzsvaroja uzvaru un zaudējumu bilanci Vimbldonā – tagad tā ir 7-7. Šodien jācenšas tā padarīt pozitīva.

Latvieša pretinieks būs 28 gadus vecais ukrainis Sergihs Stahovskis. Rangā viņš atrodas 80 vietas zemāk nekā Ernests, taču uz zāliena spēlē labi. To aplieca 1.kārtas uzvara pār argentīnieti Karlosu Berloku (43.) – 6:3, 6:3, 6:3. Tāpat kā Gulbis arī viņš savu servi zaudēja tikai vienu reizi, bet kortā pavadīja par stundu mazāk.

Stahovskis ir viens no retajiem tenisistiem, kurš šobrīd vēl aktīvi piekopj “serve&volley” taktiku. Šī taktika īpaši piemērota ir zāliena segumam. Stahovska kontā ir arī viens tituls uz šī seguma, kas izcīnīts 2010.gadā Nīderlandē. Ukraiņa spožākā uzvara bija pērn tieši Vimbldonā, kad 2.kārtā viņš uzveica šveicieti Rodžeru Federeru – 6:7(5), 7:6(5), 7:5, 7:6(5). Tā arī bijusi vienīgā pār TOP 10 spēlētājiem (pārējos 22 mačos zaudējumi). Jāpiemin, ka pēc uzvaras pār Federeru, Stahovskis 3.kārtā četros setos zaudēja Jirgenam Melceram, bet pēc tam zaudēja vēl četras spēles pēc kārtas pret rangā zemāk esošiem tenisistiem.

Gulbim pret Ukrainas sportistu ir pozitīva savstarpējo spēļu bilance – uzvarēti četri no pieciem mačiem. Vienīgā neveiksme bijusi 2011.gadā Dubaijā, kad zaudēts trijos setos, bet pārliecinošāko panākumu Ernests guva 2012.gadā Liepājā Deivisa kausa izcīņā, kad pretiniekam tika zaudēti tikai četri geimi.

Gulbim pret “serve&volley” speciālistiem līdz šim veicies pietiekami labi. 4-1 pret Stahovski, 4-0 pret Radeku Štepaneku, 2-0 pret Nikolā Maū, vienīgi pret Mikelu Lodrā 2-3. Ernests labi spēlē serves uzņemšanā, prot izpildīt gan apvedošos sitienus, gan “uzmest svecīti”. Ja pašam ar servēšanu sekmēsies labi, tad jāpiekrīt bukmeikeriem – Gulbis ir mača favorīts. Vai to izdosies apliecināt arī mačā? To redzēsim no 13:30.

Vimbldona ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kuru nerāda Eurosport. Turnīra galvenais pārraidītājs ir BBC. No zināmākajiem kanāliem var minēt arī ESPN un Tennis Channel. Stabilas interneta tiešraides nodrošina Unibet TV. Bezmaksas strīmus var meklēt šeit vai šeit.

Gulbja un Stahovska savstarpējās spēles (4-1)

DatumsRangs*TurnīrsSegumsRezultāts
22.0.2007101-18Besansonas Challenger 2. kārtaHard telpās3:6 7:6(3) 6:2
13.01.201124-50Sidnejas ¼finālsHard6:4 6:4
23.02.201124-43Dubaijas 2.kārtaHard3:6 7:5 1:6
16.09.2012152-95Deivisa kauss LiepājāHard telpās6:0 6:3 6:1
09.02.2013132-100Roterdamas kvalifikācijas 1. kārtaHard telpās6:3 6:4

* - vispirms norādīta Gulbja vieta rangā, pēc tam Stahovska pozīcija

Gulbja un Stahovska profilu salīdzinājums

GulbisKategorijaStahovskis
25Vecums28
1.90 mAugums1.93 m
10Rangs90
26-27Grand Slam bilance13-22
6-6Vimbldonas bilance7-7
194-156Karjeras bilance124-140
33-12Sezonas bilance16-12
6Vienspēļu tituli4
9-14Karjeras zāliena bilance14-14
1-1Sezonas zāliena bilance3-1
76-80Karjeras taibreiki67-55
14-8Sezonas taibreiki7-5
10-144-setu mači9-8
4-65-setu mači7-5
3 reizesAtspēlēšanās no 0-21 reize

Piezīmes: Norādīta informācija tikai par ATP un "Grand Slam" pamatturnīru spēlēm. 4 un 5 setu maču statistikā iekļauti arī Deivisa kausa rezultāti.

Izmantotie resursi:
ATP World Tour - Official Site of Men's...
2014 Wimbledon Championships Website - Official...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 289 komentāri

     [+] [-]

, 2014-06-25 09:31, pirms 10 gadiem
Stahovskim jākrīt. nav variantu

     [+] [-]

, 2014-06-25 09:31, pirms 10 gadiem
Gulbi šoreiz lūdzu bez stresa uzvari,savādāk pēc Jāņiem ir grūti !

     [+] [-]

, 2014-06-25 09:33, pirms 10 gadiem
3 setos.

     [+] [-]

, 2014-06-25 09:37, pirms 10 gadiem
6-4 6-4 6-4

  +8 [+] [-]

, 2014-06-25 09:47, pirms 10 gadiem
Tiem, kas spēli vēlas skatīties labā kvalitātē:
1. Izpušķojiet savu Chrome ar "Zen Mate" pluginu (https://chrome.google.com/webstore/category/apps)
2. Iestatiet UK kā savu valsti (Video ir pieejams tikai iekš UK)
3. Atveriet BBC mājas lapas Sporta sadaļu un atrodiet tenisa live strīmus, atrodiet interesējošo un izbaudiet procesu.

Visiem jauku skatīšanos!

     [+] [-]

, 2014-06-25 10:10, pirms 10 gadiem
7:5, 6:2, 6:4

     [+] [-]

, 2014-06-25 10:16, pirms 10 gadiem
Cikos ir īsti spēle?

     [+] [-]

, 2014-06-25 10:18, pirms 10 gadiem
atradu 13:30
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-25 10:45, pirms 10 gadiem
Paradoxium rakstīja: Tiem, kas spēli vēlas skatīties labā kvalitātē:
1. Izpušķojiet savu Chrome ar "Zen Mate" pluginu (https://chrome.google.com/webstore/category/apps)
2. Iestatiet UK kā savu valsti (Video ir pieejams tikai iekš UK)
3. Atveriet BBC mājas lapas Sporta sadaļu un atrodiet tenisa live strīmus, atrodiet interesējošo un izbaudiet procesu.

Visiem jauku skatīšanos!
Man neatrod Zen Mate tajā adresē

     [+] [-]

, 2014-06-25 10:48, pirms 10 gadiem
Kā var valsti nomainīt ? Vaitad automātiski pēc IP neskatās?

  +2 [+] [-]

, 2014-06-25 11:12, pirms 10 gadiem
sochee rakstīja: Kā var valsti nomainīt ? Vaitad automātiski pēc IP neskatās?
Tev labajā augšējā stūrītī parādīsies vairodziņš - uzklikšķini un izvēlies Change location...

     [+] [-]

, 2014-06-25 11:18, pirms 10 gadiem
Jā - pašā google storē neatrod. Bet var ierakstīt google meklētājā "zenmate google chrome" un tad atrod.
sochee rakstīja: Man neatrod Zen Mate tajā adresē

     [+] [-]

, 2014-06-25 11:23, pirms 10 gadiem
yoPCix rakstīja: Jā - pašā google storē neatrod. Bet var ierakstīt google meklētājā "zenmate google chrome" un tad atrod.
Atrod arī google store, tik jāieraksta meklētājā "zenmate"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-25 11:33, pirms 10 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: iemetiet strīmu adresi iekš BBC, savādāk neko nevar saprast tajā lapā kur jāmeklē
Uzgaidi līdz sāksies spēles, tad noteikti ar meklēšanu problēmas neradīsies. Šobrīd live strīmu sadaļas vienkārši vēl nav.

     [+] [-]

, 2014-06-25 11:44, pirms 10 gadiem
Paldies Paradoxium par info.

  +2 [+] [-]

, 2014-06-25 11:58, pirms 10 gadiem
Uz kortiem rinda gaidu jau 2h, ceru paspeshu uz ernesta speli

     [+] [-]

, 2014-06-25 12:03, pirms 10 gadiem
mailisimo rakstīja: Uz kortiem rinda gaidu jau 2h, ceru paspeshu uz ernesta speli
tad uz tevi latviešu cerība ka atbalstīsi pa pilno visu vārdā!!
kā zemenes ar putukrējumu? cenņiks normāls?

     [+] [-]

, 2014-06-25 12:08, pirms 10 gadiem
pūce rakstīja: tad uz tevi latviešu cerība ka atbalstīsi pa pilno visu vārdā!!
kā zemenes ar putukrējumu? cenņiks normāls?
Uz mazajiem kortiem 20 marcinas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-25 12:18, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: Shausmas..shitaa uz pirmajaam kaartaam?!
Reali es jau 6 celos, kamer atbraucu jau pus8, kartas numurs 7524
';

     [+] [-]

, 2014-06-25 12:28, pirms 10 gadiem
Storē meklēšanā parādījās tikai pēc tam, kad jau biju pieinstalējis. Pirms tam pilnīgi noteikti neko neatrada (visādus variantus izmēģināju)
Paradoxium rakstīja: Atrod arī google store, tik jāieraksta meklētājā "zenmate"

     [+] [-]

, 2014-06-25 12:33, pirms 10 gadiem
Palasot komentārus, citreiz šķiet, ka citi cilvēki ir pirmo reizi pie interneta, ka neko nemāk atrast.

     [+] [-]

, 2014-06-25 12:36, pirms 10 gadiem
Paradoxium rakstīja: Tev labajā augšējā stūrītī parādīsies vairodziņš - uzklikšķini un izvēlies Change location...
Un ko darīt, ja nerādās tāda poga Change location un opcijas nevar paņemt?

  +2 [+] [-]

, 2014-06-25 12:47, pirms 10 gadiem
All-In-One* rakstīja: Palasot komentārus, citreiz šķiet, ka citi cilvēki ir pirmo reizi pie interneta, ka neko nemāk atrast.
Es ar dazreiz brinos ka sie individi ir vispar spejusi pieregistreties sportacentra un sapratusi ka komentaru uzrakstit

     [+] [-]

, 2014-06-25 12:50, pirms 10 gadiem
lambijs rakstīja: Un ko darīt, ja nerādās tāda poga Change location un opcijas nevar paņemt?
Tev vajadzēja epastu ierakstīt un izveidot savu paroli un tad tas vairodziņš no zaļa uz zilu pārmainās un tad tur visu mierīgi var mainīt. varbūt pamēģini vēlreiz uzinstalēt.

  +2 [+] [-]

, 2014-06-25 12:50, pirms 10 gadiem
Lūdzu arī links:
Gulbis v Stakhovsky - court 12 - BBC Sport

     [+] [-]

, 2014-06-25 12:56, pirms 10 gadiem
Paradoxium rakstīja: Lūdzu arī links:
http://www.bbc.co.uk/sport/live/tennis/27611466
Tu iepriekš caur Zenmate esi BBC skatījies?

Ja nemaldos, tad vairumā ģeogrāfiski ierobežoto lapu/pakalpojumu tie visi anonīmie starpniekserveri ir aizliegti un tāpat neko nevar redzēt.

     [+] [-]

, 2014-06-25 13:02, pirms 10 gadiem
MachimoI rakstīja: Tu iepriekš caur Zenmate esi BBC skatījies?

Ja nemaldos, tad vairumā ģeogrāfiski ierobežoto lapu/pakalpojumu tie visi anonīmie starpniekserveri ir aizliegti un tāpat neko nevar redzēt.
Jā, vakar gan skatījos, gan alu iemalkoju.

     [+] [-]

, 2014-06-25 13:13, pirms 10 gadiem
Paradoxium rakstīja: Jā, vakar gan skatījos, gan alu iemalkoju.
Damn, paldies ar sho pat netflix nav probleemu.

     [+] [-]

, 2014-06-25 13:28, pirms 10 gadiem
jums jau ir video jeb rādās gulbja bilde ar Gulbis v Stakhovsky - court 12 ?

     [+] [-]

, 2014-06-25 13:28, pirms 10 gadiem
man caur to bbc pagaidām tikai bilde. ar uzrakstu augšā live.

     [+] [-]

, 2014-06-25 13:29, pirms 10 gadiem
mrcis rakstīja: jums jau ir video jeb rādās gulbja bilde ar Gulbis v Stakhovsky - court 12 ?
nav

     [+] [-]

, 2014-06-25 13:30, pirms 10 gadiem
jaa
1 2 3 4 5 6 7 8 9 289 komentāri