Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: nabaga apceltā Madride ČL finālā un slepenās sapulces

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: nabaga apceltā Madride ČL finālā un slepenās sapulces
Kilians Mbapē ar PSG bosu izpilda futbola lielāko nodevību, proti, paliek savā komandā. Foto: PSG

Divu nedēļu garumā visi eksperti paši zināja, kas un kad jāskatās, proti, Latvijas izlases hokeja čempionātā. Taču tagad lielais sports Latvijā ir beidzies, lielie līdzjutēji var beigt izlikties, ka zina, cik komandas vispār spēlē Latvijas hokeja līgā, un Dīvāna ekspertam atkal neatliek nekas cits, kā vien jāsniedz palīdzīga roka, lai sporta draugi noorientētos šīs nedēļas izklaidēs.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu pabeidza desmitajā vietā, savedot ragos svētdienas līdzjutējus, kuri ar paceltām dūrēm atzīmēja uzvaru pār lielvalsti Lielbritāniju, un iknedēļas līdzjutējus, kuri tā arī nesaprata, kāds bija pirmās vairākuma maiņas plāns šajā čempionātā. PČ tagad vairs palikušas tikai izslēgšanas spēles, kas nozīmē, ka beidzot žāvāties beigs arī kanādieši, kuriem ceturtdien "Tet" platformā būs fināla cienīgs ceturtdaļfināls pret Zviedriju. Latvijas līdzjutējiem, protams, jāfano par Zviedriju, pēc kuras zelta medaļām atkal varētu teikt "jā, Zviedrija vinnēja finālā, bet mums tikai vienus vārtus iemeta".

Kamēr miljardu auditorija skatīsies PČ hokejā čempionāta finālu svētdienas vakarā, nedēļas nogalē kautrīgi ar savu pasākumu centīsies iespraukties arī UEFA Čempionu līga. Sestdienas vakarā Madrides "Real" cīnīsies pret "Liverpool", to darot "Viaplay" tiešraidē un vērienīgi noslēdzot klubu futbola sezonu.

"Liverpool" pirms dažām dienām palika bez Anglijas čempiones titula un ČL finālā varēs priecāties vismaz par to, ka nekādas paralēlās spēles nenotiks. Jo "Liverpool" mača laikā daži gudrīši tribīnēs pamanījās izplatīt informāciju, ka konkurente Mančestras "City" vairs nav vadībā, un šī ziņa priecīgi pāršalca stadionu, taču ātri vien visiem nācās saprast, ka "City" tomēr uzvar.

Tikmēr Madrides "Real" varēs izbaudīt, ka ar braucienu uz Parīzi nonāks nedaudz tuvāk Kilianam Mbapē, kuru jau bija ierēķinājusi savā sastāvā nākamajai sezonai, taču PSG tomēr pierunāja viņu palikt Francijā. Un tad tikai sākās – Spānijas medijos Mbapē tika saukāts par nodevēju, naudas kalpu un pat par Neimāru (izrādās, ka arī tas viņiem ir lamuvārds), pat tika pārspriests, kādu soda naudu pieprasīt no Mbapē, kurš atkāpies no mutiskās vienošanās ar "Real". Malā nepalika arī "La Liga" boss, kurš izlēma, ka gudrākā un aukstasinīgākā lieta būs pa taisno iedrukāt paziņojumu medijiem, kurā viņš nosauca PSG rīcību (pagarināt līgumu ar savu spēlētāju) par skandalozu un PSG par vēl lielāku ļaunu futbolā nekā Superlīga (kuras lielākie iniciatori bija "Real" un "Barca").

Dīvāna eksperts arī ar patiesu sajūsmu novērtēja "La Liga" apņemšanos iesniegt sūdzību UEFA par to, ka PSG ar lielu naudu negodīgi savāc superzvaigznes savā sastāvā. Kā tas var būt, ka klubs, kuru nesauc "Real Madrid", atļaujas nobērt kaudzi naudas futbolista priekšā, lai viņš pārdomātu par savas komandas izvēli? Šeit ātri nepieciešama rūpīga izmeklēšana, un, ja nu paliek kāds brītiņš brīva laika, var arī internetā paskatīties tādu lietu kā "Galacticos".

Eirokausos šonedēļ paredzēts arī Konferences līgas fināls, noskaidrojot pirmo uzvarētāju šajā līgā. Trešdienas vakarā Albānijā "Roma" sacentīsies ar "Feyenoord", un arī šis fināls būs "Viaplay" platformā, kas izskatās uzņēmusi tempu visu Eiropas futbolu savākšanai pie sevis (arī Premjerlīga un tagad jūnijā gaidāmās Nāciju līgas spēles). Attiecīgi arī komentētāju transfēru tirgus ir aktualizējies, kas nepārprotami ir vēl asāks un nežēlīgāks nekā pašu sportistu transfēru tirgus, un no šīs nesaudzīgās virtuves nelielu piemēru var novērot šajā publiskajā sarakstē:

Tikmēr pavisam slepenā futbola cilvēku sapulcē satikās divi niknākie konkurenti un sarunas beigās paspieda rokas, izliekot galdā vienošanos ar sarežģītām shēmām un plāniem, kas saucas "Čempionu līgas fināls īstenībā būs nedēļas otrais lielākais mačs". Proti, TV4 tiešraidē piektdien būs Rīgas derbijs starp "Riga" un RFS, un Virslīga kopā ar klubiem ir noskaņota panākt, lai pēcgarša paliktu pati labākā. "Riga" komandas politika nepaturēt vienu galveno treneri ilgāk par pieciem treniņiem gan nedaudz mazina intrigu, taču tas viss tiks kompensēts ar Virslīgai labu laiku neredzētu vērienu mača producēšanā. Tā vismaz tiek stāstīts šajā slepenajā futbola sapulcē.

Uz slepenu sapulci šonedēļ ieradās arī Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums, kuri atkal parunājās ar Jāni Celmiņu, izkratot sirdi par aktuālajām lietām caur bijušo izlases spēlētāju prizmu, tiesa, te viņus pārsteigtus sagaidīja neliela nesaprašanās, proti, izrādījās, ka tā nemaz nav sapulce, bet gan "eXi" sezonas noslēguma raidījums, ko paturēt slepenu īsti neviens nebija plānojis. Tas būs TV4 ekrānos ceturtdienas vakarā, tieši pēc lētākā hokeja (florbola) Latvijas izlases spēles pret Dāniju.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-25 09:14, pirms 2 gadiem
Somijā hokejs tagad tikai sākās.Pirms tam bija iesildīšanās.

     [+] [-]

, 2022-05-25 10:27, pirms 2 gadiem
...ja viaplay tiešām savāc visas futbola translācijas, tad meklējiet ari normālus komentētājus...Pakalns nekas īpašs, bet ir viņam arī infa no UK, ko tik viegli neatrast netā...cerams, ka Pavlix Hofmanis tiks komentēt, kaut arī Liverpool viņam nepatīk..

  +1 [+] [-]

, 2022-05-25 12:20, pirms 2 gadiem
Par Mbappe palikšanu var ironizēt, cik uziet, taču viens ir skaidrs - cīnīties 38 kārtas EPL, La Liga utt viņš nav gatavs.
"Izaugsmes" ziņā vairāk iegriezīs sev.
Madridei viss ir un būs kārtībā, tie arī bez viņa spēlēs CL finālā.

     [+] [-]

, 2022-05-25 15:13, pirms 2 gadiem
Karsumam droši vien būs ko pastāstīt - kā "pavadīt olimpiādi dīvānā". Baigi žēl, ka viņam tā sanāca.

     [+] [-]

, 2022-05-27 00:46, pirms 2 gadiem