Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Itāliešu preses reakcija: neieskaitītie Petana vārti varēja mainīt cīņas gaitu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Itāliešu preses reakcija: neieskaitītie Petana vārti varēja mainīt cīņas gaitu
Alekss Petans nepaspēja atvairīt Laura Dārziņa mesto ripu. Foto: AP/Scanpix

Itālijas sporta presei ledus hokejs (hockey ghiaccio) faktiski neinteresē – lielākā sporta laikraksta "Gazzetta dello sport" interneta versijā par pirmdienas spēli nav neviena vārda. Citās vietnēs? Par sieviešu lauka hokeja (hockey prato) izlases gatavošanos Eiropas čempionātam var atrast plašāku informāciju.

OA Sport: Itālija cenšas, taču ar 0-3 piekāpjas Latvijai

https://www.oasport.it/2021/05/hock...

“Trešā spēle un trešā sakāve pasaules čempionātā Rīgā. Grega Airlenda trenētie “Azzurri” vīri bija apņēmīgi noskaņoti, taču, neraugoties uz neatlaidīgo pretestību – un iespēju gandrīz izlīdzināt rezultātu – bija spiesti piedzīvot neveiksmi ar 0-3. Pēc šī zaudējuma Itālija palika pēdējā vietā B grupā ar vārtu attiecību 5:16.

Pirmajā trešdaļā Latvija spēlēja agresīvi un tika pie 14 metieniem. "Zilie" pa vārtiem meta vien sešas reizes, taču, pateicoties labai cīņai uz ledus, noturēja bezvārtu neizšķirtu. Otrajā trešdaļā trenera Hārtlija padotie izdarīja vēl 17 metienus. Karsums 33. minūtē atklāja rēķinu pēc Krastenberga piespēles. Četras minūtes vēlāk baltieši dubultoja pārsvaru, taču tiesneši pēc video atkārtojuma noskatīšanās anulēja Indraša guvumu.

Itālija trešo trešdaļu sāka vairākumā. Četrdesmit otrajā minūtē Bardaro piespēlēja ripu Petanam, kurš raidīja to vārtu tīklā. Atkal jāskatās video atkārtojums – tiesneši fiksēja aizmugures stāvokli un vārtus neieskaitīja. Mūsu valstsvienība cīnījās līdz galam, taču Latvija panāca savu – Dārziņš un Karsums galotnē iemeta tukšos vārtos, izvirzot komandu pirmajā vietā grupā.”

Hockeytime.net: Sāpīga neveiksme Itālijai

https://www.hockeytime.net/2021/05/...

“Itālijas pieklājīgais sniegums izrādījās nepietiekams Latvijas apspēlēšanai. “Azzurri” bija spiesti samierināties ar trešo zaudējumu, taču rezultāts 0-3 ir maldīgs un pārāk skarbs. Itālieši var tikai nožēlot, ka Petana vārtu guvums trešās trešdaļas sākumā palika neieskaitīts – tas varēja mainīt cīņas gaitu.

Salīdzinot ar spēli pret Norvēģiju, treneri nomainīja aizsargu pārus (Glira-Spornbergers stājās Kaseti-Pjetroniro dueta vietā) un pārcēla Mikeli uzbrukuma smailē, samainot viņu ar Frigo. Marko Rosa piesardzības nolūkos spēli vēroja no tribīnēm. Laukumā nedevās arī Markuss Ganders, kurš tikai svētdien pievienojās komandai.”

RSI sport (Šveice): Slovākija izvirzās A grupas vadībā, Latvija ar grūtībām pieveic Itāliju

https://www.rsi.ch/sport/hockey/Slo...

“Latvijai nācās pamocīties, lai beigās sakautu Itāliju ar 3-0. “Langnau” vārtsargs Punnenovs atstāja savu cietoksni neieņemtu, kamēr viņa kolēģis Karsums atklāja rēķinu cīņas vidū. Pēdējais nodrošināja pārliecinošāku uzvaru, kopā ar Dārziņu pēdējās minūtēs divreiz raidot ripu tukšos vārtos.”

Sportal: Itālija cenšas pārsteigt

https://www.sportal.it/altri-sport/...

Sirds, raksturs, vēlme ziedoties un monumentālais Džastins Facio: Itālija spēlē pret Latviju parādīja labāko sniegumu šajā pasaules čempionātā. “Azzurri” piekāpās mājiniekiem ar 0-3, taču pēdējās divas ripas izskaņā saņēma tukšos vārtos. Pirms tam viņi bija tuvu sensacionālam neizšķirtam. Daži milimetri aizmugures stāvoklī neļāva ieskaitīt Aleksa Petana gūtos vārtus. Tas padarīja pēcgaršu rūgtāku, taču Itālija varēja atstāt arēnu ar augsti paceltu galvu.

Otrā trešdaļa, kā ierasts, izrādījās pati sarežģītākā. Itālija lielāko daļu laika bija spiesta pavadīt aizsardzībā, jo daudz spēlēja mazākumā. Karsums 33. minūtē guva pirmos vārtus. Valstsvienība centās atbildēt ar Bardaro metienu, savukārt nākamajā epizodē rezultātu centās izlīdzināt pusaudzis Galimberti (tikai 17 gadi, dzimis 2003. gadā). Latvija guva otros vārtus, taču tie taisnīgi netika ieskaitīti, jo ripa lidojumā pieskārās Indraša slidai.

Itāliju gaida divu dienu atpūta pirms ceturtdien paredzētās cīņas pret Somiju. Šī, tāpat kā pārējās spēles, tiks pārraidīta DAZN tiešraidē. Nākamajās dienās komandai pievienosies aizsargs Trivelato, kurš saņēmis negatīvu PCR testu.”

  -1 [+] [-]

, 2021-05-25 01:17, pirms 3 gadiem
Protams, tieši tas bija tas klupšanas akmens, vai ne?

     [+] [-]

, 2021-05-25 01:44, pirms 3 gadiem
Itāļu nevis Itāliešu!

  -2 [+] [-]

, 2021-05-25 01:46, pirms 3 gadiem
Latvijas lielākajam Sporta portālam - Sportacentrs.lv praktiski neinteresē Šahs - nekādu ziņu no lielākajām Šaha sacensībām pasaulē! Tā vietā uzbāžas ar padumju esportu!

  +1 [+] [-]

, 2021-05-25 07:52, pirms 3 gadiem
ovečka rakstīja: Protams, tieši tas bija tas klupšanas akmens, vai ne?
taisnība jau viņam ir!!!!

  +4 [+] [-]

, 2021-05-25 08:49, pirms 3 gadiem
aizermans rakstīja: taisnība jau viņam ir!!!!
Tikpat liela kā tam, ka spēles gaitu varēja mainīt divi Latvijas neieskaitītie vārti! Ja bija pārkāpums, tad bija!

     [+] [-]

, 2021-05-25 08:55, pirms 3 gadiem
Trešā sagrāve😂🤟😂

  +3 [+] [-]

, 2021-05-25 09:41, pirms 3 gadiem
Grūti apstrīdēt faktu,ka mēs pret itāļiem izlīdām caur "adatas aci"un paldies par to komandas video tehniskajam peronālam.Itāļu gols bija skaists un šie pārdesmit centrimetri mūs izglāba.Mūsu neieskaitītie vārti nevienam hokeju izprotošam skatītājam liekus jautājumus neradīja.Bet kā sacīt jāsaka,labs ir tas ,kas labi beidzās.Punkti mums ir,bet šīs divas brīvdienas ir jāizmanto lietderīgivisās jomās.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-25 09:54, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Grūti apstrīdēt faktu,ka mēs pret itāļiem izlīdām caur "adatas aci"un paldies par to komandas video tehniskajam peronālam.Itāļu gols bija skaists un šie pārdesmit centrimetri mūs izglāba.Mūsu neieskaitītie vārti nevienam hokeju izprotošam skatītājam liekus jautājumus neradīja.Bet kā sacīt jāsaka,labs ir tas ,kas labi beidzās.Punkti mums ir,bet šīs divas brīvdienas ir jāizmanto lietderīgivisās jomās.
Un itāļu neieskaitītie vārti hokeju saprotošiem cilvēkiem radīja liekus jautājumus? Par to, ka spēle nebija viegla, nestrīdos...

     [+] [-]

, 2021-05-25 10:16, pirms 3 gadiem
Brože skaidri pateica ka NHL tādi vārti būtu ieskaitīti.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-25 10:16, pirms 3 gadiem
aizermans rakstīja: taisnība jau viņam ir!!!!
Tu spēli skatījies? Kas būtu noticis? Itāļi vispār vairs neizietu no savas zonas. Tāda sajūta, ka tu jauc futbolu ar hokeju.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-25 11:08, pirms 3 gadiem
gircc rakstīja: Brože skaidri pateica ka NHL tādi vārti būtu ieskaitīti.
Indraša vārtu gadījumā arī varēja skatīties, vai itāļa nūja nebija pēdējā, kas skāra ripu...

  +1 [+] [-]

, 2021-05-25 14:39, pirms 3 gadiem
Es vairāk domāju par pirmajiem neieskaitītajiem ar "vārtsarga traucēšanu". Nu tas bija diezgan pamatīgi no pirksta izzīsts traktējums. Ļoti liela veiksme itāļiem.

     [+] [-]

, 2021-05-25 16:29, pirms 3 gadiem
Ja runājam par ieskaitītajiem/neieskaitītajiem, tad laiki mainās. Ja Meijas slida aiz līnijas baltkrievus izglāba (pirms gadiem čempionātā Minskā), tad šogad vieni vārti tika gūti spēlētājam visam atrodoties vārtsarga laukumā un AIZ vārtsarga (neatceros kura spēle, youtubā var atrast).Un neko - viss normāli, nevienam nekādu iebildumu.

     [+] [-]

, 2021-05-25 16:41, pirms 3 gadiem
Golu itãłi iemeta forśi un tie daźi cm otram itãlim zonã nekãdi to neietekméja un tiesneśi to pat nepamanîja
Jã, labi ka Latvija uzvaréja, bet diezgan noźélojami, ka AR covid novãjinãto Itãlijas komandu tã bija jãmocãs un tie daźi cm paglãba no iespéjamãm nepatikśanãm.