Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbolistiem Daugavpilī jāapliecina favorītu statuss pret Kosovu

Jānis Celmiņš

Volejbolistiem Daugavpilī jāapliecina favorītu statuss pret Kosovu
Edvarts Buivids
Foto: LVF

Latvijas vīriešu volejbola izlase šovakar aizvadīs savu trešo Eiropas Sudraba līgas spēli, Daugavpils Olimpiskajā centrā uzņemot Kosovas izlasi. Cīņas sākums plkst. 18.00, tiešraide LTV7 kanālā.

Pirmajā divās cīņās Latvijas izlase, kas šajā turnīrā spiesta iztikt bez savainojumu ārstējošā izlases līdera Hermaņa Egleskalna, svinēja panākumus pār Austriju (3:1 izbraukumā) un Maķedoniju (3:0 Daugavpilī), bet Kosovas volejbolisti ar 1:3 vispirms piekāpās Maķedonijai, bet pēcāk ar 0:3 kapitulēja arī Austrijas priekšā.

Jau pirms turnīra Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls pauda, ka Eiropas līgas spēles tiks izmantotas kā gatavošanās Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņām, kas norisināsies augustā. Tajās Latvijas pretinieces būs Igaunijas un Izraēlas izlases. Mūsu ziemeļu kaimiņi šobrīd cīnās Eiropas Zelta līgā un jau tikusi pie panākumiem pār Beļģijas un Slovākijas valstsvienībām (abās ar 3:1). Šodien savās mājās igauņi tiksies ar zviedriem, un mača pirmā tiesneša pienākumi uzticēti latvietim Salvim Kurtišam.

Ko nu par igauņiem… Viņus ar vien aci pieskatīsim, bet koncentrēsimies cīņai ar Kosovu, kurā domājams, ka treneris Kēls, kurš lēnām iegūst Latvijas volejbola Boba Hārtlija tēlu, dos iespēju arī tiem, kuri līdz šim spēlējuši mazāk. Jā, var piekrist arī Latvijas izlases līderim Denisam Petrovam (jā, volejbolā līderis var būt arī cēlājs), kurš uzskata, ka Eiropas līgas cīņās svarīga ir saspēlētības slīpēšana, taču Kēls noteikti gribēs pārliecināties, uz ko kaujas apstākļos spējīgi rezervisti. Šķiet, ka Kosova ir īstais pretinieks, lai nošautu divus zaķus ar vienu šāvienu – pārbaudīt tuvākās rezerves un nezaudēt punktus.

Treneris trešajai līgas spēlei izvirzījis divus uzdevumus: “Pirmkārt, domājam spēli uzvarēt. Otrkārt, rīt spēlēs visi jaunie volejbolisti. Eiropas līga tam arī ir domāta. Tie viņiem būs pirmie soļi izlases rindās. Tomēr ar cepurēm nomētāt pretiniekus netaisāmies. Spēlei gatavojamies ļoti rūpīgi, jo beigās svarīgs var būt katrs uzvarētais un zaudētais sets. Tāpēc uzvarēt vajag trijos setos. Un lai spēlē tie, kas iepriekš nespēlēja vai spēlēja maz, lai būtu spēlei gatavi, ja tas būs vajadzīgs.” Treniņprocesā piedalās 15 volejbolisti, un šoreiz, lai dotu iespēju uzspēlēt arī citiem, malā paliks pirmā tempa uzbrucējs Andrejs Zavorotnijs. “Viņš diriģēs līdzjutējus,” smejas Kēls.

Ja par statistiku, tad abās pirmajās līgas spēlēs rezultatīvākais Latvijas izlases rindās bija Edvarts Buivids, kura rēķinā 35 punkti un šobrīd turnīra ceturtā rezultatīvākā spēlētāja gods. Romāna Sauša rēķinā 19 (desmitā vieta līgā), bet trešais ražīgākais līdz šim bijis Toms Švāns, kuram 19 punkti un dalīta 11. vieta.

Pēc pirmajām divām cīņām pat grūti saprast, kas ir lietas, kas satrauc Kēlu, jo komanda spēlē labi. Jā, pretinieki nav bijuši tie spēcīgākie, bet Latvijas izlase darbojas kā vienots mehānisms, turklāt jūtams, ka arī ārpus laukuma valda laba atmosfēra. Māc šaubas, ka Kosova mūsējos var pārsteigt, taču jābūt modriem. Panākums šodien ļaus spert platu soli pretī jūnija vidū Maķedonijā notiekošajām sacensību “Final 4”, kurā vietu jau garantējusi tā organizatore Maķedonija.

Eiropas Sudraba līgā kopumā startē astoņas komandas, kuras sadalītas divās grupās. Sākotnēji tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pēc kura noskaidrosies “Final 4” turnīra dalībnieces. Ja A apakšgrupā līderes šobrīd ir Latvijas un Maķedonija, tad B grupā pirmās divas vietas šobrīd ieņem Horvātija (divas uzvaras divās cīņās) un Baltkrievija (1-1), kurai uz papēžiem min Albānija (1-1).

Lielākajiem volejbola draugiem jāatgādina, ka Eiropas Zelta līgā spēlē arī Uģa Krastiņa vadītā Ukrainas valstsvienība, kura pirmajās divās spēlēs piekāpusies Turcijai un apspēlējusi Slovēniju, bet šovakar cīnīsies ar respektējamo Nīderlandes izlasi.

Latvijas izlases jaunais galvenais treneris Avo Kēls jau pirms turnīra pauda, ka Eiropas līgas spēles tiks izmantotas, lai komanda labāk sagatavotos Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Tajā Latvija spēlēs ar Izraēlu, kā arī galvenā trenera Kēla dzimteni Igauniju. Jau vēstīts, ka 2019. gada EČ finālturnīrā pirmo reizi startēs 24 komandas. Iepriekš tikai 16.

Otro apli Latvijas izlase uzsāks 30. maijā Kosovā, turpinās 3. jūnijā Maķedonijā, bet noslēgs 3. 6. jūnijā savā laukumā (Jelgavā, Zemgales OC), kad tiksies ar Austrijas volejbolistiem, kurus negaidīti droši apspēlēja viesos.

A apakšgrupas turnīra tabula:

VietaValstsU-ZSeti
1.Latvija2-06:1
2.Austrija1-14:3
3.Maķedonija1-13:4
4.Kosova0-21:6

Latvijas volejbola izlase Daugavpilī:

Vārds UzvārdsDz.d.PozīcijaKlubsLīga
Deniss Petrovs31.08.1986.CēlājsDinamo-ĻOKrievijas superlīga
Edvīns Skrūders13.11.1997.CēlājsJēkabpils lūšiBaltijas līga
Ruslans Sorokins11.03.19822. tempsAltay Volleyball ClubKazahstānas nacionālā līga
Romāns Saušs27.06.1989.2. tempsSWD Powervolleys DUERENVācijas bundeslīga
Toms Vanags11.02.1988.2. tempsSK Volejbal Usti nad LabemČehijas ekstralīga
Aleksandrs Kudrjašovs20.09.1988.2. tempsAssoc. Jovens Fonte BastardoPortugāles augstākā līga
Armands Āboliņš04.04.1992.2. tempsJēkabpils lūšiBaltijas līga
Atvars Ozoliņš17.12.1998.2. tempsOC Limbaži/MSĢBaltijas līga
Edvarts Buivids04.12.1993.DiagonāleSWD Powervolleys DUERENVācijas bundeslīga
Toms Švans31.07.1993.1. tempsParnu VCBaltijas līga
Andrejs Zavorotnijs23.07.1985.1. tempsRTU/RobežsardzeBaltijas līga
Andis Cimoška10.07.1991.1. tempsRTU/RobežsardzeBaltijas līga
Ingars Ivanovs02.04.1987.LiberoKarelian HurmosSomijas 1. līga
Edgars Šimanskis1997UniversālsLimbaži/MSĢBaltijas līga
Reinis Pekmans1993DiagonāleMartiguesFrancijas 3. līga

Izmantotie resursi:
volejbols.lv
CEV - Confédération Européenne de Volleyball

     [+] [-]

, 2018-05-26 10:10, pirms 6 gadiem
Tātad pareizi ir Pekmanis? Pagājušogad, ja nekļūdos SC paši rakstīja, ka no paša volejbolista noskaidrojuši, ka ir Pekmans??

  +2 [+] [-]

, 2018-05-26 10:48, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tātad pareizi ir Pekmanis? Pagājušogad, ja nekļūdos SC paši rakstīja, ka no paša volejbolista noskaidrojuši, ka ir Pekmans??
Pareizi ir Pekmans. Atvainojos par neprecizitāti.
Zinu, ka Reinis man jau ir piedevis...

     [+] [-]

, 2018-05-26 11:04, pirms 6 gadiem
Jāni, varbūt tomēr pielabosi arī turnīra tabulu? Austrija - Latvija -- 1-3, Austrija -- Kosovo -- 3-0. Nekadi nesanāk Austrija 1-1 3:4...