Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Aizsargs Rīdigers pametīs "Chelsea" klubu: "Sankciju dēļ nevaram viņu noturēt"

Agris Suveizda

Aizsargs Rīdigers pametīs "Chelsea" klubu: "Sankciju dēļ nevaram viņu noturēt"
Tomass Tuhels un Antonio Rīdigers. Foto: AFP/Scanpix

Anglijas futbola kluba Londonas "Chelsea" galvenais treneris Tomass Tuhels pēc uzvaras pār "West Ham" (1:0) vakar publiski apstiprināja, ka 29 gadus vecais Vācijas izlases centra aizsargs Antonio Rīdigers neparakstīs jaunu līgumu un vasarā kā brīvais aģents dosies prom.

"Smagi cīnījāmies par viņa noturēšanu. Izdarījām vērienīgus piedāvājumus, un klubs mēģināja visu. Tomēr jau dažas nedēļas sankciju dēļ vairs nevaram turpināt šo cīņu. Nevaram pielāgoties, nevaram turpināt cīnīties par viņu – tā nu tas ir," atzina Tuhels, kura pārstāvētais klubs pirms "Chelsea" īpašnieka Romana Abramoviča iekļaušanas sankciju sarakstā bija gatavs Rīdigeram likt galdā vismaz 10 miljonu eiro lielu gada algu.

"Rīdigers ir pelnījis pilnīgu manu atbalstu, jo līdz pat šodienai ir rādījis neticamu sniegumu. Esmu ārkārtīgi priecīgs, ka man bija iespēja trenēt viņu, jo viņš ir brīnišķīgs aizsargs," vācu treneris turpināja. Rīdigers visdrīzāk karjeru turpinās "Real Madrid", bet uz citu Spānijas milzi "Barcelona", visticamāk, dosies cits "Chelsea" centra aizsargs – dānis Andrēass Kristensens. "Būtu ideāli, ja sankcijas pret klubu tiktu atceltas, taču ar mūsu vēlmi vien nepietiek – no tā vien, ka to vēlies, zāle nesāks augt ātrāk. Par nākamās sezonas situāciju skaidrības pašlaik nav, un koncentrējamies tikai tam, ko varam ietekmēt, - nākamajai spēlei."

Profesionālo karjeru sācis Štutgartē, 2016. gadā Rīdigeru par 9,5 miljoniem iegādājās "Roma", bet gadu vēlāk "Chelsea" viņu nopirka jau par 35 miljoniem eiro un parakstīja piecu gadu līgumu, kas šovasar beigsies. Piecu sezonu laikā Rīdigers Premjerlīgā ir aizvadījis 127 spēles un guvis deviņus vārtus, bet Vācijas izlasē viņa rēķinā ir 50 spēles un divi precīzi sitieni.

Londonas "Chelsea" ar 65 punktiem 32 spēlēs ieņem trešo vietu Anglijas Premjerlīgā, par 15 un 14 punktiem atpaliekot no līderēm "Manchester City" un "Liverpool" un par pieciem un septiņiem punktiem apsteidzot citus Londonas klubus "Arsenal" un "Tottenham".

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...

     [+] [-]

, 2022-04-25 17:19, pirms 2 gadiem
Ja jau Ridigers dodas prom ko diez Rudigers darīs?

     [+] [-]

, 2022-04-25 23:52, pirms 2 gadiem
BostonGreen#7 rakstīja: Ja jau Ridigers dodas prom ko diez Rudigers darīs?
uz real madrid