Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Dabrovski ceturtdaļfinālā atspēlē divas mačbumbas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko un Dabrovski ceturtdaļfinālā atspēlē divas mačbumbas
Aļona Ostapenko iebrauc "Porsche Tennis Grand Prix" pusfinālā. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

2017. gada Štutgartes "Premier 700" turnīra čempione Ostapenko kopā ar Kanādas tenisisti Gabrielu Dabrovski dramatiskā ceturtdaļfināla mačā ar 2:6, 7:5, 11:9 pieveica Šveices un Polijas dueti Belinda Benčiča/Alicja Rosolska.

Aļona ar pārinieci bija iedzinējos ar setu un 3:5, spējot ar četru geimu sēriju nodrošināt supertaibreika spēli, turklāt devītajā geimā uzņemšanā atspēlēta mačbumba. Ostapenko spēcīgi atsita Benčičas otro servi, un Dabrovski īsu izspēli pabeidza ar precīzu spēli pie tīkla.

Vēl viena mačbumba tika atspēlēta supertaibreikā, kad Ostapenko pie 8:9 izdevās trāpīt labu otro servi, un Rosolska bumbiņu atsita autā. Ostapenko pēc tam ar eisu ieguva savas komandas pirmo mačbumbu un pati to arī realizēja, pie 10:9 uzņemšanā izceļoties ar "backhand" apvedošo sitienu.

Ostapenko supertaibreikā izcēlās ar apbrīnojamu servēšanu – Latvijas un Kanādas komanda uzvarēja visās sešās izspēlēs ar Ostapenko servēm, bet zaudēja visās četrās ar Dabrovski servēm, tāpēc tika zaudēts liels pārsvars, esot vadībā gan ar 5:0, gan 7:4.

Ostapenko savu vienaudzi Benčiču šonedēļ otro reizi uzvarēja supertaibreikā. Aļona pirmdien ar 13:11 bija pārāka taibreiku šova "Turkish Airlines Tiebreak" finālā.

Šodien tīkla otrajā pusē bijusī Rosolska bija Ostapenko pāriniece 2017. gadā Sanktpēterburgā, kur Ostapenko izcīnīja pirmo no saviem trim WTA dubultspēļu tituliem.

Divus mēnešus vēlāk viņa kopā ar amerikānieti Rakeli Atavo Štutgartē ieguva otro titulu, bet kopā ar šīs nedēļas pārinieci Dabrovski pagājušajā gadā Dohā izcīnīja trešo un arī vērtīgāko trofeju, Katarā uzvarot "Premier 5" turnīrā.

Štutgartes pusfināla sasniegšana dod 185 reitinga punktus. Nākamais mačs būs sestdien, bet pretinieces tiks noskaidrotas rīt.