Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

RABA atspēlējas, pieveic "Nikaru" un triumfē Latvijas kausā

Rolands Eliņš

Latvijas kausa finālā telpu futbolā RABA ar 3:1 pārspēja "Nikaru", cīņas gaitā atspēlējoties no vienu vārtu deficīta un iegūstot turnīra galveno balvu.

Finālmačā, kurš norisinājās "Elektrum" olimpiskajā centrā, Rīgā, pirmā vadībā izvirzījās "Nikars" vienība. Pēc stūra sitiena izspēles pie tālā vārtu staba viens bija palicis Maksims Seņs, kurš savu iespēju izmantoja nekļūdīgi. Līdz puslaika beigām RABA gan paspēja atspēlēties un pārtraukumā varēja doties ar neizšķirtu 1:1. RABA vārtu guvumā neveiksmīgi nospēlēja "Nikara" futbolists, pēc piespēles no malas netīšām ar galvu raidot bumbu savos vārtos.

Otrajā puslaikā RABA komandu vadībā izvirzīja Edersons, trāpot tālsitienu no distances, bet pārsvaru vēl vairāk nostiprināja cits leģionārs Ronijs Pereira, realizējot izgājienu viens pret vienu. "Nikars" gan nebija noskaņoti padoties un beigās radīja vairākas lieliskas vārtu gūšanas iespējas, taču ar vārtsarga Aigara Bondara lieliskās spēles palīdzību RABA nosargāja uzvaru 3:1. Mača beigas gan aizkavēja pagrūstīšanās un asumi pēdējās sekundēs.

Par kausa izcīņas labāko vārtsargu tika atzīts tieši Bondars, labākā trenera balvu saņēma RABA treneris Artūrs Šketovs, labākā vārtu guvēja atzinību izpelnījās Artūrs Strazdiņš, kamēr par MVP tika atzīts finālā zaudējušās komandas pārstāvis Maksims Seņs.

RABA ceļā uz Latvijas kausu pusfinālā ar 5:2 pārspēja "Monarhu", kamēr "Nikars" ar 5:3 apspēlēja "Nikers". RABA šis ir otrais triumfs Latvijas kausa izcīņā, bet iepriekšējos divos gados uzvaru svinēja "Nikars".