Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas maču Šveicē tiesās bijušais Ventspils futbolists un Vaņina komandas biedrs

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Latvijas maču Šveicē tiesās bijušais Ventspils futbolists un Vaņina komandas biedrs
Vladislavs Bezborodovs noraida "Rangers" futbolistu Stīvenu Vitakeru Čempionu līgas kvalifikācijas spēlē, kurā skotu klubs tikās ar "Malmo"
Foto: AFP/Scanpix

Šodien plkst.19:00 Ženēvā sāksies Šveices un Latvijas futbola izlašu cīņa PK2018 kvalifikācijas cikla ietvaros. Izrādās, mača galvenais tiesnesis būs Vladislavs Bezborodovs, kuram ar Latvijas futbolu ir cieša jo cieša saikne.

Šobrīd 44 gadus vecais tiesnesis Vladislavs Bezborodovs tiesāšanas karjeru FIFA līmenī sāka 2009. gadā, taču pirms tam viņš bija profesionāls futbolists. Dzimis Sanktpēterburgā, Bezborodovs 1991. gadā 18 gadu vecumā aizvadīja dažas spēles Sanktpēterburgas "Zenit", bet pēc tam futbolista karjerā paņēma sešu gadu pauzi, lai studētu ASV un iegūtu augstāko izglītību.

Pēc atgriešanās Krievijā 1998. gadā uzbrūkošā pussarga un uzbrucēja pozīcijā spēlējošais Bezborodovs uzspēlēja Krievijas otrajā līgā Sanktpēterburgas "Dinamo", bet tālāk sākas interesantākais. 1999. gadā Bezborodovs pievienojās... FK "Ventspils" un pavadīja šai Latvijas klubā trīs gadus, izceļoties ar lielisku rezultativitāti - Virslīgas 48 spēlēs 27 gūti vārti. Savukārt 2000. gadā Latvijas kausa 1/8 fināla spēlē "Ventspils" ar 12:0 sagrāva "Cēsis" un Bezborodovs uzvarētāju labā guva septiņus(!) vārtus.

Šo visu situāciju vēl interesantāku padara fakts, ka Bezborodovs daudzas reizes izgāja laukumā vienā komandā ar tā brīža "Ventspils" vārtsargu Andri Vaņinu, kurš par 99.9% šovakar sargās Latvijas izlases vārtus. Šeit vieta humoram - ja Vaņins soda laukumā paklupinās Šveices futbolistu un situācija būs 50%/50%, vai tiks piešķirts 11 metru soda sitiens?

Sportacentrs.com sazinājās ar Daugavpils futbola audzēkni Vladimiru Žavoronkovu, kurš tajos gados arī pārstāvēja "Ventspili". Žavoronkovs atceras: "Viņš tajos gados bija mūsu vadošais uzbrucējs - tiešām labas kvalitātes spēlētājs, eksplozīvs, ātrs. Palika atmiņā tas, ka viņš laukumā bija egoistisks un labās domās par sevi - taču tas tiešām labā nozīmē, jo tas deva komandai labumu. Precīzāk būtu teikt, ka viņš zināja savu cenu, apzinājās savu vērtību. Nekad nebaidījās uzņemties iniciatīvu, nebaidījās no atbildības. Harizmātisks."

Pēc Ventspils posma Bezborodovs vēl uzspēlēja trīs Baltkrievijas klubos - Minskas "Dinamo", Soļigorskas "Shakhtyor" un Minskas "Torpedo-MAZ". 2002. gadā karjeru beidza, bet pēc tam kļuva par futbola tiesnesi un ir uzskatāms par vienu no labākajiem tiesnešiem Krievijā. Kāds traģisks fakts par Bezborodova dzīvi - 2011. gadā autokatastrofā gāja bojā viņa māsa, kura bija pazīstamā Krievijas futbola vārtsarga Vjačeslava Malafejeva sieva.

Atgādinām, ka Šveices - Latvijas spēle šodien sāksies plkst.19:00 un tiešraidē to varēs vērot LTV7.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

     [+] [-]

, 2017-03-25 13:08, pirms 7 gadiem
Labs uzbrucējs cik atceros bija,domāju šodien ja spēlētu virslīgā būtu viens no labākajiem.Ja nemaldos,tad Ventspils par viņa transfēru pat nopelnīja priekš tiem laikiem nemazu naudu.P.S. Viņa māsa gāja bojā autokatastrofā Sanktpēterburgā nevis aviokatastrofā.

     [+] [-]

, 2017-03-25 13:29, pirms 7 gadiem
Par māsu jā,redzēju video no notikuma vietas kur viņas jaudīgais sportinieks vnk.uzlidoja gaisā.

     [+] [-]

, 2017-03-25 22:56, pirms 7 gadiem
Visu cieņu nelaiķei..
UEFA/FIFA neprofesionāli skauto

Tiesāšana perfekta
Vēlēsim veiksmes Adim