Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vitālijs Kļičko startēs Ukrainas prezidenta vēlēšanās

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vitālijs Kļičko startēs Ukrainas prezidenta vēlēšanās
Vitālijs Kļičko 2014. gada 23. februārī Kijevā
Foto: AFP/Scanpix

Partijas "UDAR" līderis, slavenais bokseris Vitālijs Kļičko otrdien, 25. februārī, paziņoja, ka izvirza savu kandidatūru Ukrainas prezidenta vēlēšanām un vienlaikus negatavojas strādāt jaunajā valdībā. Vēlēšanas notiks 25. maijā.

“Jā, es piedalīšos Ukrainas prezidenta vēlēšanās,” Kļičko parlamentā pastāstīja žurnālistiem. “Jo esmu stingri pārliecināts – Ukrainā pilnībā jāmaina spēles noteikumi. Jābūt taisnīgumam. Zinu, ka to ir iespējams nodrošināt.”

Kļičko atzina, ka negatavojas strādāt un pieprasīt amatus jaunajā valdībā, norādot, ka jauno Ukrainas ministru kabinetu jāveido, ņemot vērā kandidātu profesionalitāti un morālās īpašības.

“Situācija ekonomikā šodien ir kritiska. Lai izkļūtu no tāda stāvokļa, mums dots ļoti maz laika. Tieši tāpēc valdības izveidē jābalstās uz atslēgas principiem, lai nerastos sajūta, ka politiķi sagrābuši varu. Varas līdzsvara nodrošināšanai nolēmām piedāvāt daļu amatu tautas sapulcēm. Partijai “UDAR” nekādu kvotu nav. Kandidāti tiek vērtēti, balstoties uz viņu spējām palīdzēt valstij izkļūt no ekonomiskās krīzes.”

Nemieri Ukrainā sākās 2013. gada novembra beigās, kad toreizējā prezidenta Viktora Janukoviča administrācija nolēma neparakstīt tirdzniecības līgumu ar Eiropas Savienību. Protestētāji devās Kijevas ielās, paužot neapmierinātību ar valstī valdošo korupciju un elites patvaļu. Sākot no 30. novembra, Kijevas centrā sākās barikāžu celtniecība. Prezidentam pakļautās specvienības ar brutālu spēku izdzenāja pirmo nemiernieku nometni, taču atkārtotie uzbrukumi 11. decembrī un 18. februārī beidzās ar neveiksmi.

Astoņpadsmitajā februārī sadursmes pārauga ielu kaujās, kurās dzīvību zaudēja vairāk nekā 80 cilvēku un daudzi simti tika ievainoti. Trīs dienas vēlāk konfliktējošās puses vienojās par pamieru. Pēc dažām stundām Janukovičs aizbēga no galvaspilsētas, bet Kijeva nonāca pilnīgā nemiernieku kontrolē.

Sestdien, 22. februārī, Ukrainas parlaments – Augstākā Rada – nobalsoja par Janukoviča atsaukšanu un noteica, ka prezidenta vēlēšanām jānotiek 2014. gada 25. maijā. Priekšvēlēšanu kampaņa sākās 25. februārī.

Izmantotie resursi:
Кличко хочет быть только Президентом, Кабмин...



  +3 [+] [-]

, 2014-02-25 16:24, pirms 11 gadiem
Diegan precīzi jau var prognozēt, kas notiks! Lai vai kurš princis baltajā zirgā (vai princese?) neuzvarētu, Ukrainas ekonomika būs pinīgā pakaļā... Cilvēki ar lielām cerībām atkal gaidīs - nu tik būs nu tik notiks! Bet realitātē nekas ātri nenāk! Paies 2 līdz 3 gadi - visi atkal būs vīlušies jaunajā demokrātijā, un iebalsos nākamajās vēlēšanās kārtējo prokremļa tupeli! Un viss iesāktais virziens būs kākim zem astes!

p.s. NEvainoju cilvēkus -tāda ir sabiedrība! Viņi nesaprot, ka nevar dabūt tagad un tūlīt!

p.p.s. Tas protams nenozīmē, ka Ukrainai nav cerību - kopumā jau bagāta valsts, ir resursi! Vajag tikai praast izmantot!

     [+] [-]

, 2014-02-25 16:36, pirms 11 gadiem
bet tālāko šajā tēmā atstājam priekš citiem ziņu portāliem, ok?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-02-25 17:53, pirms 11 gadiem
Andris Vurčs rakstīja: kļičko ir klauns..
te biku taisnības - http://www.youtube.com/watch?v=YfJHAz3Lcyw
bulsssits!! Kārtējā krievu propoganda! Mazāk skaties krievu TV uz šādas montāžas. Specnaz - balts un pūkains?? drīz krievi paziņos, ka ukraiņi uzbrukuši mierīgajiem miličiem, kuri brīvibas laukumā bija sanākusi pusdienot. Labāk paklausies ko stāsta vietejie ukraiņi.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-25 17:57, pirms 11 gadiem
Andris Vurčs rakstīja: kļičko ir klauns..
te biku taisnības - http://www.youtube.com/watch?v=YfJHAz3Lcyw
Nevis taisnības, bet lētas propogandas!

     [+] [-]

, 2014-02-25 18:02, pirms 11 gadiem
Andris Vurčs rakstīja: kļičko ir klauns..
te biku taisnības - http://www.youtube.com/watch?v=YfJHAz3Lcyw
Nu tu arī - atradis kam ticēt. Bet nekas - kad paaugsies, pasakam beigsi ticēt. Gribi teikt, ka ukraiņi paši sevi līdz nāvei atspārdīja?

  -1 [+] [-]

, 2014-02-25 20:32, pirms 11 gadiem
tads rakstīja: Ak dievs,kas tālāk!? klaunu par prezidentu,un tad otu brali klaunu pare ministru prezidentu!! vājprāts!! uz kurieni taa cilvēce iet!?
OMGOMGOMGOMGOGMOGMGO!!! Apokalipse iestāsties!

     [+] [-]

, 2014-02-25 23:10, pirms 11 gadiem
Andris Vurčs rakstīja: kļičko ir klauns..
te biku taisnības - http://www.youtube.com/watch?v=YfJHAz3Lcyw
Spriežot pēc mīnusiem, SC ir lietotāji, kas domā, ka no boksera varētu sanākt prezidents! )))))))))))))))

Kaut gan - kāpēc ne? Ja no viduvēja grāmatveža uztaisa ministru prezidentu, utt., utml. )))))))

Aiz aukliņām raustāma marionete ir un paliek marionete!