Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Valmieriešiem spēle, kuru zaudēt nedrīkst

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Valmieriešiem spēle, kuru zaudēt nedrīkst
Reinis Mirkšs atkal pieteicis sevi kā pretendentu uz rezultatīvākā spēlētāja godu
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šodien tiks izspēlētas pēdējās divas spēles pirms gaidāmā pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīra. Ļoti svarīgs mačs tiks izspēlēts Valmierā un to saviem skatītājiem piedāvās arī Sportacentrs.com

"FBK Valmiera" – "Rubene" pulksten 16:00 Valmierā

Pirms nepilnas nedēļas komandas aizvadīja savu pirmo šīs sezonas savstarpējo maču, kurā "Rubene" Kocēnos bija pārāka ar rezultātu 7:2, tādējādi pārtraucot "FBK Valmiera" divu uzvarēto spēļu mini sēriju. Līdz ar to valmierieši joprojām nevar būt droši par savu spēlēšanu izslēgšanas turnīrā un tā vien izskatās, ka otro sezonu pēc kārtas viņu liktenis izšķirsies pašā regulārās sezonas izskaņā. Pašlaik Valmieras komanda ar 22 punktiem 16 spēlēs ieņem devīto vietu, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no Irlavas vienības, kas gan nospēlējusi par vienu maču vairāk. Valmierieši jau kādu laiku pārtraukuši sadarbību ar treneri Jāni Sīku, kā rezultātā uz treneru soliņa atgriezies Ilvars Balodis. Komandas pieteikumā kādu laiku jau ierakstīts arī Edijs Hammers, kurš gan debiju valmieriešu kreklā joprojām nav piedzīvojis. Rezultatīvākie vienības florbolisti visas sezonas garumā ir Mārtiņš Broks (26+8) un Pāvels Semjonovs (14+20), kuri praktiski visu laiku ir ar vienādu sakrāto punktu summu.

Starp "Rubenes" un "FBK Valmiera" vienībām ir tikai viena komanda, taču tajā pašā laikā aiza ir gana paliela – septiņi punkti. Jāņem vērā, ka valmieriešiem ir mačs rezervē, taču tik un tā "Rubene" par savu vietu astotniekā pašlaik var būt gana droša, jo ar 29 punktiem 17 mačos viņi ir septītie ar reālākām izredzēm kāpt uz augšu, nekā krist zemāk. Pēdējā laikā komandai uzvaras mijas ar zaudējumiem, tādēļ ļoti svarīga bija uzvara pirms nedēļas pār saviem šodienas pretiniekiem. Pēdējās spēlēs ļoti rezultatīvs bija iepriekšējās sezonas pārsteiguma autors Reinis Mirkšs, kurš ar 30 (13+17) punktiem arī šosezon izvirzījies par komandas labāko punktu guvēju, apsteidzot Ati Stepānu (18+9) un Arniju Kuratņiku (11+16).

Vairākkārt pieminētajā pagājušās nedēļas spēlē valmierieši jau pirmajā minūtē izvirzījās vadībā, taču nespēja tikt galā ar Mirkšu, kuram tajā spēlē pieci rezultativitātes punkti, ieskaitot četrus vārtu guvumus. Izšķirošo pārsvaru "Rubene" iekrāja trešajā periodā, kurā izdevās pārsvaru palielināt no 4:2 līdz 7:2. Mirkšs arī tika atzīts par labāko savā komandā, kamēr valmieriešiem atzinību nopelnīja Semjonovs, kuram abi vārtu guvumi.

"Irlava/Avant" – "Bauska" pulksten 18:00 Irlavā

Svarīga spēle gaidāma arī Irlavā, kur līgas jaunpienācēji uzņems pēdējā vietā esošo "Bausku". Irlavnieki pašlaik ir lieliskā noskaņojumā, jo izcīnījuši uzvaras trijās spēlēs pēc kārtas, iekrājot astoņus vērtīgus punktus, kas turnīra tabulā ļauj atrasties tik ļoti kārotajā astotajā vietā. Tiesa, pakausī joprojām elpo vairāki bīstami konkurenti. Pēdējās divās spēlēs Ogrē un Stalbē "Irlava/Avant" iemeta 22 vārtus, ielaižot divreiz mazāk. Sevišķi vērtīga bija 10:4 uzvara viesos pār "Pārgauju", kad ar pieciem vārtu guvumiem atzīmējās Kristaps Kazlovskis. Sezonā kopumā viņš ar 28 (21+7) punktiem ievērojami pietuvojies Renāram Austrumam (20+9), kurš jau no čempionāta pirmās spēles atrodas savas komandas punktu guvēju priekšgalā.

Bauskas vienība ar pārliecinoši jaunāko sastāvu virslīgā joprojām turpina spēlēt bez izcīnītajiem punktiem, pagājušajā nedēļā savā laukumā piedzīvojot 2:12 neveiksmi pret turnīra tabulas līdervienību no Cēsīm. Jau pirmajā minūtē Kristers Čakāns vadībā izvirzīja mājiniekus, bet mača turpinājumā viss nostājās savās vietās. Komandas rezultatīvākais spēlētājs joprojām ir Jānis Akmentiņš, kurš iekrājis 13 (8+5) punktus, par vienu apsteidzot Artūru Dulbi un Nikitu Maksurovu.

Tieši mačs pret irlavniekiem bija viena no nedaudzajām šīs sezonas spēlēm, kurā baušķenieki varēja reāli cerēt uz uzvaru. Otrā perioda ievadā viņi bija vadībā ar 4:2 un, kaut arī trešajā periodā nonāca iedzinējos, vēl nedaudz vairāk kā divas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 5:5, līdz Emīls Krūmiņš ar vārtu guvumu vairākumā atnesa uzvaru Irlavas vienībai. Krūmiņš arī tika atzīts par labāko savā komandā, tiekot pie diviem vārtu guvumiem, kamēr Aivis Hammers iekrāja 4 (1+3) punktu spēli. Mājiniekiem par labāko atzina vārtsargu Jāni Gožu, kurš atvairīja 21 pretinieku metienu. Tikmēr uzbrukumā pa diviem vārtiem guva Artūrs Dulbe un Toms Rozentāls.