Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Iļjina trīspunktu gājiens atnes uzvaru "Jūrmala/Fēnikss" basketbolistiem

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Iļjina trīspunktu gājiens atnes uzvaru "Jūrmala/Fēnikss" basketbolistiem
Viktors Iļjins
Foto: Toms Paipals Photography, Jūrmala/Fēnikss

Ar aizraujošu cīņu un dramatisku uzvaru "Triobet" Baltijas Basketbola līgas regulāro sezonu noslēdza "Jūrmala/Fēnikss" basketbolisti, pateicoties Viktora Iļjina trīspunktu gājienam 0.7 sekundes līdz mača beigām, ar 72:71 pieveicot lietuviešu "Ņevežis".

Līdz pirmās ceturtdaļas vidum mājinieki bija trāpījuši tikai vienu metienu un atradās zaudētājos 2:6, tāpēc galvenajam trenerim Arnim Vecvagaram vajadzēja pieprasīt minūtes pārtraukumu un komandu sapurināt. Uzreiz kaut ko mainīt spēles gaitā nesanāca un “Nevežis” pat attālinājās (3:10), tomēr, tuvojoties ceturtdaļas beigām, lietuviešu pārsvars dila. Sākot savu pēdējo uzrukumu, jūrmalnieki bija tikai viena metiena attālumā, bet Jēkabs Rozītis ar pustālo metienu panāca neizšķirtu. Ceturtdaļā pēdējais vārds gan piederēja “Ņevežis” - amerikāņu aizsargs Džermains Lavs ātri šķērsoja laukumu un ar akrobātiskā lēcienā ar vienu roku palaida bumbu groza virzienā, un tā sasniedza mērķi. 14:17 pēc desmit minūtēm.

Arī otro puslaiku labāk uzsāka viesi, spēlējot gan efektīgi, gan efektīvi un ātri atjaunojot septiņu punktu pārsvaru 14:21. Arī šo vājuma brīdi izdevās pārvarēt, pietuvoties un pirmo reizi arī tik priekšā. Ar noteikumu pārkāpumu tika apturēta Viktora Iļjina laušanās uz grozu un jūrmalnieku centrs ar diviem soda metieniem panāca 24:23. Tiesa, drīz vien apspriedi bija atkal jāsasauc tieši Vecvagaram, jo viesi īsā laikā bija guvuši četrus punktus, bet mājinieki palika sausā. “Ņevežis” turpināja attālināties, tomēr puslaika beigās pacēlumu piedzīvoja arī “Jūrmala/Fēnikss”. Iļjina triecieni no augšas, Edgara Jeromanova pārķerta piespēle, un mājiniekiem izdevās atgūties gan psiholoģiski, gan punktu ziņā – 36:39 pēc pirmā puslaika.

Diemžēl vājš mājiniekiem sanāca arī otrā puslaika sākums, un atkal bija jādzenas pakaļ 7-8 punktu deficītam. Labas epizodes mijās ar ne tika labām abos laukuma galos, un šāds stabilitātes trūkums arī liedza tikt tuvāk. Uz brīdi gan izdevās pietuvoties divu punktu attālumā, ceturtdaļas izskaņā pat bija iespēja izraut neizšķirtu, taču Edmunds Elksnis netrāpīja brīvu tālmetienu, bet viesi paguva trāpīt no groza apakšas. Pirms izšķirošajām desmit minūtēm “Ņevežis” bija vadībā 56:51, kas, protams, tomēr solīja intriģējošu cīņu.

Ceturtā ceturtdaļa sākās ar mājinieku ļoti enerģisku darbību aizsardzībā un sešiem punktiem pēc kārtas, kas pēc ilgāka pārtraukuma ļāva atkal tikt pie viena punkta pārsvara 57:56. Ilgstošā viesu uzbrukumā, kas ceturto piezīmi atnesa Elksnim un Dušelim, atkal labi nostrādāja “Jūrmala/Fēnikss” aizsardzībā, bet uzbrukums beidzot atnesa trīs punktus. No tālās līnijas trāpīja Jānis Dilevka, turklāt tas bija jūrmalnieku pirmais precīzais tālmetiens mačā (13. izmestais) – 60:56. Jūrmalniekus atvēsināja divi horvāta Toni Prostrana tālmetiena, kas viesiem sagādāja divu punktu pārsvaru 64:62, bet mājiniekiem lika sasaukt apspriedi.

Jūrmalnieki attapās arī šoreiz un pēc Iļjina pustālā metiena tika arī pie trīs punktu pārsvara, tomēr sākoties pēdējai minūtei Lavs ar tālmetienu rezultātu izlīdzināja. Mājinieku uzbrukums nebija precīzs, bet 19 sekundes līdz pamatlaika beigām Lavs bija precīzs arī no tuvākas distances, izvirzot savu komandu jau vadībā. “Jūrmala/Fēnikss” pēdējais uzbrukums izvērsās par tiešām spraiga sižeta trilleri – vairāki neveiksmīgi metieni un mēģinājumi iebakstīt bumbu grozā, līdz Iļjinam tas cīņā ar sāncenšiem tomēr izdevās. Turklāt vēl neskatoties uz pārkāpumu! 0,7 sekundes līdz pamatlaika beigām Iļjins bija precīzs arī no soda metienu līnijas, bet viesu tāls un sarežģīts tālmetiens mērķi nesasniedza – 72:71 jūrmalnieku labā!

Triobet BBL, 25. janvāris

Jūrmala/Fēnikss: Iļjins 27 (12ab), Elksnis 13, Dilevka 7, Strēlnieks 7, Jeromanovs 6, Rozītis 5, Dušelis 3, Gūtmanis 2, Vīksne 2, Pinete
Ņevežis: Prostrans 15 (9rp), Volkus 10, Lavs 10, Petrukonis 10 (9ab), Smiljaničs 9, Petriļevičs 9, Vaitkus 6 (10ab), Kumeļis 2, Kelmis, Kimants

"Triobet" BBL turnīra tabula

VA grupaUZPB grupaUZP
1.Barons kvartāls10222Pieno Zvaigzdes11122
2.Avis Rapla8420Valmiera/Ordo9321
3.Nevežis8420Jēkabpils8420
4.Jūrmala/Fēnikss6618Ogre/Kumho Tyre6618
5.Liepāja/Triobet5717TTU5717
6.Port of Parnu3915Tarvas3914
7.Barsy21014Borisfen01212

     [+] [-]

, 2017-01-25 20:49, pirms 7 gadiem
Baigais prieks par Viktoru! Puisis aug meistarībā un sportiskajā nekaunībā acīmredzami, drīz jau varēs Bagijs uz viņa pusi raudzīties... Labi, iebakstīja grozā to AB, bet arī sodiņu trāpīja! Un mača izskaņā arī vairākus svarīgus pustālos iemeta. Malacis!

  +1 [+] [-]

, 2017-01-25 23:02, pirms 7 gadiem
Patika ka pirms pēdējā soda metiena serbs kaut ko teica Iļjinam, bet Viktors vispār viņu noignorēja un iemeta.
Kāpēc Jūrmala pēdējā laikā vairs nespēlē jaunajā zālē?