Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

"Australian Open" sieviešu dubultspēlēs triumfē Erani un Vinči

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Australian Open" sieviešu dubultspēlēs triumfē Erani un Vinči
Roberta Vinči un Sāra Erani
Foto: AFP/Scanpix

"Australian Open" sieviešu dubultspēļu turnīrs noslēdzies ar ranga līderu Sāras Erani un Robertas Vinči, uzvaru. Itālietes finālā ar 6:2, 3:6, 6:2 sarūgtināja mājinieces Keisiju Delakvu un Ešliju Bārtiju. Itālijas pārim trešais "Grand Slam" tituls pēdējos četros turnīros.

Sieviešu dubultspēļu turnīrā prognozes piepildījās par 50%, jo finālu sasniedza viens no ar pirmajiem diviem numuriem izsētais duets – reitinga un arī turnīra pirmais pāris Sāra Erani un Roberta Vinči. Itālietes pa ceļam uz finālu apspēlēja arī māsas Viljamsas, Serēnai tobrīd jau spēlējot ar pamatīgi pietūkušo potīti.

Ar otro numuru izsētās čehietes Andrea Hlavačkova un Lucija Hradečka pārsteidzoši izstājās jau 2. kārtā, zaudējot Arančai Parrai Santonhai un 42 gadus vecajai Kimiko Datei-Krumai, kura par sevi lika runāt arī vienspēlēs. Par otrajām finālistēm sensacionāli kļuva austrālietes Keisija Delakva un Ešlija Bārtija. Viņas mājas "Grand Slam" piedalījās ar "wild card".

Delakvai sezona sākās nepatīkami, jo pēdas savainojuma dēļ viņa nevarēja pārstāvēt Austrāliju Hopmana kausā. Starp citu, pagaidām Keisija vēl spēlē ar noteipotu kāju. Zīmīgi, ka Pērtā viņas vietā ar Bernardu Tomiku spēlēja Bārtija. Delakva vienspēlēs šogad zaudēja abus mačus, taču dubultspēlēs izdevās pārsniegt cerēto.

Delakva 2011. gadā ar Skotu Lipskiju uzvarēja "French Open" jauktajās dubultspēlēs, bet 2008. gadā Parīzē finālā zaudēja pāru dubultspēlēs. Tikmēr tikai 16 gadus vecajai Bārtijai, protams, karjeras pirmais "Grand Slam" fināls pieaugušo līmenī.

Finālā ļoti izteiktas favorītes bija itālietes, kuras uzvarēja, tiesa, ne bez stresa. Erani un Vinči jau pirmajā geimā tika pie breika. Lai gan pēc tam nācās atspēlēt četras breikbumbas, Eiropas duets pirmo setu uzvarēja viegli ar 6:2. Kad Erani ar Vinči otrajā setā izvirzījās vadībā ar breiku, šķita, ka viņām būs viegla uzvara, taču nekā.

Itālietes ne vien izsēja breika pārsvaru, bet zaudēja otro setu (3:6) un trešajā nokļuva iedzinējos ar breiku. Tiesa, Erani un Vinči ātri atspēlējās un spēja apliecināt savu kvalitāti, finālā triumfējot ar rezultātu 6:2, 3:6, 6:2. Pērn finālā viņas zaudēja Svetlanai Kuzņecovai un Verai Zvonarjovai.

Erani un Vinči pērn kopā uzvarēja "French Open" un "US Open". Abām, gan kopā, gan atsevišķi rēķinot, trešais "Grand Slam" tituls dubultspēlēs. Kopā spēlējot, uzvarēts 14 dubultspēļu turnīros. Čempiones prēmijā saņems 237 500 dolāru (katra), bet zaudētājām pienākas 118 750 dolāru.

Melburnas dubultspēļu turnīrā septīto reizi startēja Latvijas labākā pāru sacensību speciāliste Līga Dekmeijere. Viņa pārī ar vācieti Anniku Beku zaudēja jau 1. kārtā, ar 1:6, 6:2, 1:6 piekāpjoties Kuzņecvovai un Janīnai Vikmaijerei.