Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Nolans: "Latvijā ir vairāki diezgan labi spēlētāji"

Andrejs Siliņš

Nolans: "Latvijā ir vairāki diezgan labi spēlētāji"
LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks un izlases galvenais treneris Teds Nolans, vērojot Rīgas "dinamiešu" cīņu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans ieradies Rīgā, lai sāktu gatavošanos "Euro Ice Hockey Challenge" turnīram, kas 9. februārī sāksies Norvēģijas galvaspilsētā Oslo. Sarunā ar kanādiešu portālu saultstar.com treneris atklājis pirms iespaidus par darbu Latvijā.

"Nekad neesmu zaudējis [vēlmi būt par treneri]. Tā man droši vien saglabāsies līdz pat mūža beigām," Nolans noliedza Kanādā izskanējušās baumas par to, ka speciālists vairs nevēloties nodarboties ar šo profesiju.

"Arvien labāk iepazīstu visus spēlētājus, un ar to viss ir labi. Izbaudu šo procesu," ar līdz šim paveikto Latvijā apmierināts ir treneris. "Man ir jāuzbūvē komanda. Mans pienākums un atbildība ir izvēlēties, kuri spēlētāji būs izlasē. Latvijā nav tik daudz spēlētāju, lai izveidotu divas izlases vai ko līdzīgu. Man jāizveido visa programma - tas ir unikāli un interesanti. Tas ir nedaudz vairāk, nekā esmu darījis iepriekš. Šeit ir vairāki diezgan labi spēlētāji."

"Man ir dota vesela sezona, lai sagatavotos vienam turnīram," norāda Nolans. Jau 9. februārī Latvija uzsāks dalību "Euro Ice Hockey Challenge" turnīrā, kas būs laba pārbaude jaunajam trenerim, lai palīdzētu noteikt spēlētāju spējas. Turnīrā mūsu hokejistiem būs jāspēlē pret Dāniju, Norvēģiju un Franciju.

Nolans arī konsultēja Latvijas U-20 izlases treneru štābu pasaules čempionātā, kas noslēdzās gada sākumā. "Tā bija lieliska pieredze," priecīgs par iespaidiem pie U-20 izlases bija Nolans. "Sajutu valstsvienību spēļu garšu un iemācījos jaunas lietas. Strādāju ar treneriem, palīdzot viņiem noskaņot puišus pēc smagajiem zaudējumiem." Tas, ka Ziemassvētkos nav izdevies būt kopā ar ģimeni, Nolanu īpaši nesatrauc: "Esmu bijis mājās vairākus pēdējos gadus."

Jaunais izlases treneris ir patīkami pārsteigts par latviešu spēju sarunāties vairākās valodās: "Tas ir vienreizēji. Mājās mums ir problēmas ar vienas valodas apguvi. Šeit viņi runā trīs, četrās, pat piecās valodās.' Nolans arī pajokoja, ka viens no viņa asistentiem, vārdā gan nenosaukts, runājot angliski labāk nekā viņš pats.

Nolanam ir viena gada līgums ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF), taču treneris neizslēdz iespēju palikt Latvijā ilgāk. "Ja rezultāti sasniegs noteiktas vietas, sadarbība var turpināties vēl vairākus gadus."

Ceturtdien izlases vecākajam trenerim ir plānotas kopīgas pusdienas ar Latvijas izlases kandidātiem Rīgas "Dinamo" komandas sastāvā, kā arī "Dinamo" vadību, lai tuvāk iepazītos, pārrunāt nākotnes plānus un turpmāko sadarbību, vēsta LHF mājaslapa.

Izmantotie resursi:
The Sault Star - Ontario, CA
Latvijas Hokeja federācija

1 2 3 83 komentāri
Slēpts komentārs: KrokodiIs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +37 [+] [-]

, 2012-01-25 11:07, pirms 12 gadiem
par tām valodām mazliet smieklīgi, bet forši

 +13 [+] [-]

, 2012-01-25 11:14, pirms 12 gadiem
Labu apetīti!

 +59 [+] [-]

, 2012-01-25 11:21, pirms 12 gadiem
Man liekas, nekad nevienam trenerim neesmu tik ļoti vēlējis izdošanos, kā šim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +31 [+] [-]

, 2012-01-25 11:26, pirms 12 gadiem
jau iztēlojos ar cik gariem zobiem Lipmans segs šo pusdienu izmaksas
Slēpts komentārs: es1ns

 +52 [+] [-]

, 2012-01-25 11:36, pirms 12 gadiem
:==//MACHETE// rakstīja: Pārnēsājamajā vigvamā !
Nolanam patika u20 rezultāti? To pašu varam gaidīt arī pieaugušo PČ?
9 vieta pasaule nebutu jau nemaz tik slikti, bet tev jau pokemonam ka tik patrolloties. drosi vien nemaz nezi, ka u18 un u20 cempionatos piedalas tikai 10 specigakas valstis un palikt pirmspedejiem nozime palikt diezgan normalaja 9 vieta, nevis ka piegauso cempionata kur piedalas 16 izlases un pirmspedeja vieta ir 15 vieta.

  +3 [+] [-]

, 2012-01-25 11:36, pirms 12 gadiem
bariga13 rakstīja: jau iztēlojos ar cik gariem zobiem Lipmans segs šo pusdienu izmaksas
Nu jājā. Viņš noteikti skaitīs savas pēdējās kapeikas, vai sametīsies ar Baldonieku pa abiem.

Par tām valodām gan ir pareizi. Pats māku latviešu un krievu valodā runāt izcili, bet angļu un vācu teicami, kaut gan nekad pat tajās valstīs neēsmu bijis. Tāpēc mums jābūt lepniem par to, ka mums ir tā paveicies ar to, ka spējam un pārzinam vairāk nekā vienu valodu bez problēmām. Protams referendumi un pārējais ir lieki, taču, lai cilvēki brīnītos un pat mazliet izjustu skaudību, tas ir tā vērts

 +28 [+] [-]

, 2012-01-25 11:39, pirms 12 gadiem
Nepatīk ,ka blakus Nolanam Baldonieks,viņš jau Kūrei jauca galvu un ieteica savus mīluļus,nevelti uz OS izlasē pa blatu iekļāva M.Jasu.

 +16 [+] [-]

, 2012-01-25 11:42, pirms 12 gadiem
skorpione rakstīja: par tām valodām mazliet smieklīgi, bet forši
Kas tur smieklīgs,Laviņš noteikti 3-4 pārvalda,daļa spēlētāju ir pirms Dinamo dažādu valstu klubos spēlējuši. Ābols no treneriem ,tāpat kā Ignatjevs arī noteikti vairākas valodas pārvalda.

  +9 [+] [-]

, 2012-01-25 11:45, pirms 12 gadiem
sirsnīgs un pozitīvs vecis! ļoti svarīga ir pareizā attieksme un tā viņam, škiet, ir pareiza.. veiksmi!
p.s. banāli, bet es gribētu, lai beidzot izlases modelī varētu iekļauties(tiktu iekļauts) arī Ivanāns.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-01-25 11:51, pirms 12 gadiem
coffijs rakstīja: Kas tur smieklīgs,Laviņš noteikti 3-4 pārvalda,daļa spēlētāju ir pirms Dinamo dažādu valstu klubos spēlējuši. Ābols no treneriem ,tāpat kā Ignatjevs arī noteikti vairākas valodas pārvalda.
vnk izlasot teikumu, man tas lika mazliet pasmieties. bet varbūt lasīju ar nepareizo intonāciju.

 +30 [+] [-]

, 2012-01-25 11:57, pirms 12 gadiem
Dollars rakstīja: Dzeks normali pasaka ka neko nerubija un macas , jaa tas ir ta maz liet divaini, panemts treneris iesacejs, rezultati var but divejadi , vai esaceja veiksme un medaljas vai , 2 grupa..
NHL vienas sezonas labākais treneris iesācējs ,pašam smiekli nenāk . Viņš runāja par starptautisko pieredzi ,nevis trenera kā tāda pieredzi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2012-01-25 12:11, pirms 12 gadiem
Viena gada līgums ar ārzemju treneri - 100% Lipmans.

  +9 [+] [-]

, 2012-01-25 12:11, pirms 12 gadiem
Trendy rakstīja: Par tām valodām gan ir pareizi. Pats māku latviešu un krievu valodā runāt izcili, bet angļu un vācu teicami
nu, nu... nezinu vai tu teicami runā angļu un vācu valodās, ja tajās valstīs neesi bijis... labi vabūt jā, vēl angļu valodu es saprastu, bet vācu...

  +4 [+] [-]

, 2012-01-25 12:16, pirms 12 gadiem
Trendy rakstīja: Nu jājā. Viņš noteikti skaitīs savas pēdējās kapeikas, vai sametīsies ar Baldonieku pa abiem.

Par tām valodām gan ir pareizi. Pats māku latviešu un krievu valodā runāt izcili, bet angļu un vācu teicami, kaut gan nekad pat tajās valstīs neēsmu bijis. Tāpēc mums jābūt lepniem par to, ka mums ir tā paveicies ar to, ka spējam un pārzinam vairāk nekā vienu valodu bez problēmām. Protams referendumi un pārējais ir lieki, taču, lai cilvēki brīnītos un pat mazliet izjustu skaudību, tas ir tā vērts
Latviešu valodu Tu neproti izcili, bet krietni labāk par vairumu gan
Valodu zināšanas ir ļoti relatīvs jēdziens. Pat par sarunvalodu ir grūti teikt, ka kāds to pārvalda izcili. Ir bijuši gadījumi, kad cilvēks uzskata, ka ir lielisks, tomēr atliek pamainīt tematu un var just, ka trūkst vārdu lai izteiktos.

  +3 [+] [-]

, 2012-01-25 12:20, pirms 12 gadiem
ovečka rakstīja: Latviešu valodu Tu neproti izcili, bet krietni labāk par vairumu gan
Valodu zināšanas ir ļoti relatīvs jēdziens. Pat par sarunvalodu ir grūti teikt, ka kāds to pārvalda izcili. Ir bijuši gadījumi, kad cilvēks uzskata, ka ir lielisks, tomēr atliek pamainīt tematu un var just, ka trūkst vārdu lai izteiktos.
nu viņš labāk pārzina to valodu par pokemoniem, lai gan neēsmu pārlicināts...
Viens ir tas, ka uz ielas vari angliski ar kādu sarunāties, cita lieta, ka tev nāk kāds klāt un sāk par Dienvidu tilta būvniecības procesu piem. runāt, tad varētu redzēt, ka nemaz tik ''teicamas'' tās zināšanas nav....

  +7 [+] [-]

, 2012-01-25 12:21, pirms 12 gadiem
Visi izlases spēlētāji saprot un runā vismaz 3 valodās - latviešu, krievu un angļu. Daži prot vēl kādu, atkarībā no tām valstīm, kurās ir spēlējuši.

Treneris Ābols, piemēram, labi prot zviedru valodu.

     [+] [-]

, 2012-01-25 12:24, pirms 12 gadiem
pēc šīs spēles, izlasē Ģirtam būs biežāk jāmet no centra, 100%

  +1 [+] [-]

, 2012-01-25 12:24, pirms 12 gadiem
Dollars rakstīja: piefikseju pec chempja paprasihu velreiz
Ja tu domā izcīnīto vietu ,lai noteiktu viņa atbilstību,tad jebkura vieta ,kas augstāka kā ieprieksējā PČ būs laba. Jo iekļūt sterp astoņām labākajām pie jaunās izspēles ir ļoti grūti,nejaušas uzvaras vairs nederēs.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-25 12:29, pirms 12 gadiem
Pēc "Euro Ice Hockey Challenge" Teds vairs nodomas ka Latvijā ir vairāki diezgan labi spēlētāji!

Teiks pēc ta kad kads neiemestis pat TŪKŠOS VĀRTOS!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-01-25 12:33, pirms 12 gadiem
skorpione rakstīja: vnk izlasot teikumu, man tas lika mazliet pasmieties. bet varbūt lasīju ar nepareizo intonāciju.
Ignatjevs ir 7 gadus Ziemeļamerikā nospēlējis....

 +17 [+] [-]

, 2012-01-25 12:34, pirms 12 gadiem
Tas vārdiņš "DIEZGAN" par labajiem spēlētājiem aizokeāna politlorektajā valodā nozīmē, ka principā spēlētāji šeit ir štruntīgi.

  +4 [+] [-]

, 2012-01-25 12:35, pirms 12 gadiem
coffijs rakstīja: Nepatīk ,ka blakus Nolanam Baldonieks,viņš jau Kūrei jauca galvu un ieteica savus mīluļus,nevelti uz OS izlasē pa blatu iekļāva M.Jasu.
Es arī padomāju,ka ja Nolanam blakus lietas bīdīs Baldonieks, tad uz cerētiem LV izlases panakumiem var arī uzvilkt krustu.

     [+] [-]

, 2012-01-25 12:41, pirms 12 gadiem
Kā teica klasiķis: "Būs ziepes!"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-25 12:53, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Es arī padomāju,ka ja Nolanam blakus lietas bīdīs Baldonieks, tad uz cerētiem LV izlases panakumiem var arī uzvilkt krustu.
par ko tu uztraucies, tev tak to vien vajag lai izlase izgazas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Domu_Lasītājs

  -1 [+] [-]

, 2012-01-25 13:12, pirms 12 gadiem
KrokodiIs rakstīja: Pusdienās ēdīs jēlu Brieža gaļu!
brieziem tagad saudzejamais laiks. naksies iztikt ar vistu
1 2 3 83 komentāri