Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Mārneram 2+3, Toronto gūst trīs vārtus 59 sekundēs un triumfē 14 vārtu trillerī

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Mārneram 2+3, Toronto gūst trīs vārtus 59 sekundēs un triumfē 14 vārtu trillerī
Toronto "Maple Leafs" hokejisti Viljams Nīlanders un Mičels Mārners svin vārtu guvumu. Foto: John E. Sokolowski/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL), iespējams, aizraujošāko un pavērsieniem bagātāko līdzšinējās sezonas spēli aizvadīja divas no jaunajiem talantiem bagātākajām komandām Toronto "Maple Leafs" un Karolīnas "Hurricanes", abām pa reizei gūstot trīs vārtus 64 sekunžu laikā un "Maple Leafs" izcīnot dramatisku panākumu ar 8:6. Fantastisku maču aizvadīja mājinieks Mičels Mārners, kurš diviem gūtajiem vārtiem pievienoja trīs rezultatīvas piespēles. Viesiem divus vārtus guva gan čehs Martins Nečāss, kuram arī divas rezultatīvas piespēles, un soms Ēriks Haula, kura rēķinā arī viena rezultatīva piespēle.

Maču "Maple Leafs" uzsāka vairāk nekā eksplozīvi, vecmeistaram Džeisonam Specam jau 30. sekundē no vārtu priekšas panākot 1:0 Toronto labā. Ceturtajā minūtē ar nūju neveikli nospēlēja "Hurricanes" aizsargs Brets Peske, kurš pretiniekam Zakam Haimenam izsita divus priekšzobus, tādējādi nopelnot četru minūšu noraidījumu. Ilgo vairākumu pēc pilnas programmas izmantoja Viljams Nīlanders un Džons Tavaress, ļaujot mājiniekiem iekrāt 3:0 vadību, kā arī aizsūtot savu bijušo vārtsargu Džeimsu Raimeru uz rezervistu soliņa.

Turpinājumā gan "Maple Leafs" hokejisti pazaudēja koncentrēšanos, līdz pirmā perioda izskaņai skaitliski nevienādos sastāvos Brokam Makginam un Martinam Nečāsam pietuvinot "Hurricanes" līdz 2:3. Makgins guva Karolīnas vienības astotos vārtus mazākumā šajā sezonā.

Pārtraukumā mājinieki neveica nepieciešamos secinājumus, turpinot rādīt izklaidīgu hokeju. Tas noveda pie tā, ka pēc trim "Maple Leafs" hokejistu paviršām kļūdām "Hurricanes" guva trīs vārtus 64 sekunžu laikā, Nečāsam pēc filigrānas Haulas piespēles atgūstot neizšķirtu (3:3), pēc 20 sekundēm pašam Haulam ar metienu augšējā stūrī panākot 4:3, bet vēl pēc 44 sekundēm Andrejam Svečņikovam ļaujot Karolīnai iegūt vadību ar 5:3.

"Maple Leafs" pamodās tikai pēdējās 20 minūtēs, kuru ievadā Ostons Metjūzs pietuvināja mājiniekus līdz 4:5. Tiesa neilgi pēc tam kļavu lapu līdzjutējiem atkal bija jāpiedzīvo vilšanās, kad Ēriks Haula atguva viesiem divu vārtu handikapu - 6:4.

Mača lūzums notika trešā perioda 12. minūtē, Toronto hokejistiem izceļoties ar trim filigrāniem vārtiem 59 sekunžu laikā. Iespējams, skaistāko izspēli līdzšinējā sezonā pēc fantastiskas Metjūza piespēles ar rezultatīvu metienu noslēdza Mārners (5:6).

Toronto turpināja pretiniekus iespiest to aizsardzības zonā, drīz vien tai pašai mājinieku maiņai izceļoties vēlreiz - šoreiz jau izcilu pacietību nodemonstrēja un filigrānu piespēli no kreisā flanga izdarīja Mārners, kurš atrada uz vārtu priekšu izrāvušos aizsargu Taisonu Beriju (6:6). Mājinieku septītie vārti sekoja pēc sešām sekundēm, kad pēc izspēles no centra Mārners pārtvēra ripu un "novāca no ceļa" viesu aizsargus, beigu beigās skaistā veidā pārspējot arī vārtsargu Petru Mrāzeku - 7:6 "Maple Leafs"!

Aizraujošo spēli ar metienu tukšos vārtos noslēdza zviedrs Pjērs Engvals - 8:6. "Maple Leafs" ar jauno galveno treneri Šeldonu Kīfu pie stūres spējusi uzvarēt 11 no 15 mačiem, pēc viduvējā sezonas sākuma ar 38 spēlēs iekrātiem 44 punktiem Austrumu konferencē nostiprinoties septītajā vietā. Tikmēr "Hurricanes" ar 46 punktiem 37 cīņās Austrumos ir piektā.

  -4 [+] [-]

, 2019-12-24 00:32, pirms 4 gadiem
NHL arī iet NBA ceļu tādā nozīmē, ka sāk dominēt uzbrukums. NBA vairs nav iespējams paskatīties - skrien un met politika. Hokejā nav tik traki, vārti skatītājiem patīk. Jūtams ka ar gadiem aizsardzībai mazāk velta uzmanību.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-24 01:01, pirms 4 gadiem
FUNS rakstīja: NBA vairs nav iespējams paskatīties - skrien un met politika.
Ja mēģini pateikt, ka NBA vnk aizsardzībā spēlē mazāk, tad nebūs vis tik vienkārši, jo uzbrukuma līmenis arī ir ļoti audzis. Agrāk iemest trīni metru vai pat divus aiz līnijas bija kaut kas ārkārtējs, tagad normāla parādība. Un tagad pat centram ir jāmāk iemest trīnis.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-24 05:03, pirms 4 gadiem
FUNS rakstīja: NHL arī iet NBA ceļu tādā nozīmē, ka sāk dominēt uzbrukums.


Tu to pēc vienas spēles rezultāta spried? Jo statistikas dati to neapstiprina. Iepriekšējās 2 sezonās stati ir +/- tādi paši kā pagaidām šosezon.

  +3 [+] [-]

, 2019-12-24 05:59, pirms 4 gadiem
FUNS rakstīja: NHL arī iet NBA ceļu tādā nozīmē, ka sāk dominēt uzbrukums. NBA vairs nav iespējams paskatīties - skrien un met politika. Hokejā nav tik traki, vārti skatītājiem patīk. Jūtams ka ar gadiem aizsardzībai mazāk velta uzmanību.
Padomā nedaudz vairāk - mūsdienās vienkārši dzimst, tiek radīti, paši sevi izveido milzīgi talanti. Tehnoloģijas attīstās, tā arī cilvēka ķermenis un viņa spējas. Līdz ar to, kā Swordsman teica NBA trijnieks 2 metrus aiz līnijas nav nekas pārsteidzams (ne velti plāno 4 punktu metienu ieviest, kas būtu stulbums), bet arī NHL jau sāk parādīties līdzīgi kadri. Negribu nevienu apvainot, bet ar aizsardzību, kādā Greckis iemeta 200 punktus, arī mūsdienās labākie vāktu pie tiem 200 punktiem. Un tas,ka tu nesaprotu, ka amerikāņiem noteikti vajag rezultatīvu (piemērs futbols, kas var būt 0:0, bet labs, taču MLS nav populārs) sportu, tas ir skaidrs. Iesaku palasīt grāmatas, paskatīties sporta raidījumus (ne visus standarta) un varbūt sapratīsi, kā pasaulē šobrīd lietas notiek.

Ā, Piedod, aizmirsu, bez Savicka grunduļa laizīšanas tev nekas cits neinteresē.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-24 07:26, pirms 4 gadiem
Es kā līdzjutējs noteikti atbalstu uz uzbrukumu un vārtiem orientētu hokeju.
Slēpts komentārs: Bocmana Ivara papagailis

  +4 [+] [-]

, 2019-12-24 09:06, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Par kaadaam veel graamatam tu te pliurksti ? Muusdienu Jenkiu liberastu glanciigo pseidoliteratuuru tu par graamataam sauc? Jaunaas tehnologijas ar cilveeku kermeniem saliidzina, pipec, kaadam datortaarpu jampampiniam ir jaabuut
Jaunās tehnoloģijas izmanto, lai analizētu cilvēku ķermeņi un treniņprocesu padarītu maksimāli efektīvāku, tā pat tehnoloģiju un zinātnes attīstība tieši ietekmē farma attīstību, kas savukārt tieši ietekmē cilvēka spējas. Cilvēks runā par konkrētas kultūras un situācijas izpratni, kāpēc ir tā, kā ir, ne to noliekot, ne slavējot, bet viss, ko tu redzi ir datortarpi, jampampiņi, plus, protams, neatņemamie amerikāņu mammītes kompleksi. Nu traki tev

     [+] [-]

, 2019-12-24 10:23, pirms 4 gadiem
Brets Peske.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-24 12:16, pirms 4 gadiem
viens ģinamas cirvis uzraksta kaut kādu bezsakaru, kas sevi pozicionē kā statistikas pazinēju un statistikas palagu drukātāju spirtacentrā...
otrs ģinams cirvis turpina visur meklēt sazvērestības teorijas...
saprotu, ka kolhoza pagrabā nav omulīgi tupēt. Bet nu vismaz, kad dažreiz izejat ārā no kolhoza pagraba apskatīties , kas citur notiek ieslēdzat domāšanu, ja tāda ir palikusi, kāpēc tā notiek. paskataties spēles, statistiku, palasat izmaiņas ko dara NHL vadība , lai spēli padarītu rezultatīvāku, paskataties sastāvus, kas spēlē un varbūt ar laiku nonāksiet pie kādiem normāliem secinājumiem...

     [+] [-]

, 2019-12-24 13:21, pirms 4 gadiem
FUNS rakstīja: NHL arī iet NBA ceļu tādā nozīmē, ka sāk dominēt uzbrukums. NBA vairs nav iespējams paskatīties - skrien un met politika. Hokejā nav tik traki, vārti skatītājiem patīk. Jūtams ka ar gadiem aizsardzībai mazāk velta uzmanību.
Itkā pirms 20 gadiem šādi rezultāti bija, kas pārsteidzošs. Kāpēc pēc līdzīgiem maciem KHL nav tādu komentāru? Arī tur gadās pa trakam rezultātam. Un nav tā, ka NHL visi mači ir ar 6-7 ripām...