Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Valmierā, Cēsīs un Ulbrokā spēkosies tabulas kaimiņi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Valmierā, Cēsīs un Ulbrokā spēkosies tabulas kaimiņi
"FBK Valmiera"
Foto: Floorball.lv

Pēc divu nedēļu pārtraukuma ar trim interesantām cīņām atsāksies Elvi vīriešu florbola virslīgas cīņas un divi no mačiem būs pieejami arī Sportacentrs.com skatītājiem.

“FBK Valmiera” – “Ķekava” pulksten 14:00 Valmierā un Sportacentrs.com

Valmierā savā starpā sacentīsies abas turnīra tabulas līderes. Katra no komandām izcīnījusi piecas uzvaras sešās aizvadītajās spēlēs, bet gūto un zaudēto vārtu attiecība nedaudz labāka ir Ķekavas florbolistiem. Katra no komandām piedzīvojusi pa vienam zaudējumam, abas paklūpot pret Cēsu “Lekrings”, kuri savukārt zaudēja Cēsu dērbijā, tādējādi vairs nav palikusi neviena no komandām, kas nebūtu piedzīvojusi kādu neveiksmi.

Valmierieši pēdējās divās spēlēs demonstrējuši augstu rezultativitāti, iemetot desmit vārtus gan mājās pret “Pārgauju”, gan izbraukumā pret “Kuršiem”. Ja Liepājā tas deva pārliecinošu 10:4 uzvaru, tad mājās pret Stalbes vienību sanāca nevajadzīgs stress, jo pēdējā minūtē no komfortablā 10:7 pāri palika tikai vieni vārti. Pret liepājniekiem ar trim vārtu guvumiem atzīmējās Ričards Eglītis, bet komandas līderis joprojām ir vienības jaunpienācējs Raitis Ozols, kurš Liepājā guva vārtus ar soda metienu, šosezon iekrājot 14 (5+9) punktus. Par punktu mazāk ir Mārtiņam Brokam, bet krievu leģionārs Pāvels Semjonovs iespējis vēl par punktiņu mazāk. Ārpus komandas pieteikuma palikuši jaunie Ričards Riba un Robert Ploriņš, kuri nosūtīti uz 1.līgas vienību. Savukārt galvenajā vienībā atgriežamies joprojām tiek gaidīti Ints Vilks un Arvis Kārkliņš, kuri šosezon vēl nav spēlējuši.

Arī “Ķekavas” vienība pirms pārtraukuma spēja izcīnīt uzvaru, labāk izmantojot savus momentus un viesos ar 8:5 apspēlējot “Irlava/Avant”. Kārtējo spīdošo maču aizvadīja Klāvs Jansons, savam kontam pievienojot vēl piecus punktus tādējādi iesākot jau trešā desmita punktu krāšanu. Viņam šosezon sešos mačos 22 (8+14) punkti. Pēc vairāku spēļu izlaišanas laukumā atgriezās Gints Klēģers, kurš tikai pie diviem punktiem, sezonā kopumā trijos mačos iekrājot 9 (7+2) “acis”. Komandas pieteikumā parādījies Ralfs Fricsons, savukārt seši spēlētāji pašlaik svītroti no komandas pieteikuma. Ķekavas vienībai jāpiestrādā pie spēles skaitliskajā vairākumā, kur viņi ir otri sliktākie turnīrā. Tikmēr mazākumā komanda spēlējusi pārliecinoši, spējot uzrādīt otro labāko rādītāju visā čempionātā.

“Lekrings” – “Lielvārde/FatPipe” pulksten 18:00 Cēsīs un Sportacentrs.com

Ja Valmierā sacentīsies turnīra tabulas līderi, tad Cēsīs nūjas krustos potenciālās līdervienības, kas no Valmieras un Ķekavas komandām atpaliek par trim punktiem, taču nospēlējušas par vienu spēli mazāk. Turklāt cēsnieki tikuši galā ar abām priekšā esošajām vienībām. Tiesa, cēsnieki neveiksmīgi aizvadīja pēdējo spēli, kad savā laukumā ar 3:5 piekāpās Stalbes “Pārgaujai”, lai gan atradās vadībā gan pēc pirmās, gan pēc otrās trešdaļas. Šīvakara mačā “Lekrings” būs spiesti iztikt bez sava rezultatīvākā florbolista Jorena Malkava, kurš iekrājis 11 (6+5) punktus. Tāpat spēlēt nevarēs aktīvais Bruno Beķeris. Ja divi uzbrucēji paliks ārpus pieteikuma, tad sastāvā iekļauti divi aizsargi – pieredzējušais Kristiāns Miezītis un Roberts Vikštrems, kurš vairāk spēlējis 1.līgas turnīrā. No tiem florbolistiem, kas būs trenera Andra Malkava rīcībā, neviens nav spējis iekrāt pat desmit punktus. Kevins Šmits un Andris Rajeckis savākuši pa deviņiem punktiem. Lai gan cēsnieki tikai iepriekšējā kārtā piedzīvoja pirmo zaudējumu un ir reāli pretendenti uz līderpozīciju atgūšanu tabulā, vienība ar 33 precīziem metieniem ir tikai astotā rezultatīvākā čempionāta komanda. Aizsardzība gan ir tuvu perfektai, jo ielaisti ir tikai 23 vārti, kas ir otrs labākais rādītājs.

Šodien gan “lēcējpelēm” savu rezultativitāti nebūs viegli uzlabot. Aizsardzībā par viņiem labāka ir tikai viena komanda, taču tieši šī vienība šovakar viesosies Cēsīs – “Lielvārde/FatPipe” ielaiduši tikai 20 vārtus piecās spēlēs jeb vidēji mačā tikai četras reizes ir bijuši spiesti kapitulēt. Pēdējās divās spēlēs pirms pārtraukuma “Lielvārde/FatPipe” pārliecinoši ar 9:5 un 9:3 tika galā ar abam čempionāta vājākajām komandām, kopumā pašlaik varot lepoties ar trīs uzvarēto spēļu sēriju. Arī “vardes” nav spējušas izvairīties no “kritušajiem”, jo ārpus pieteikuma šīvakara spēlē paliks Latvijas izlases aizsargs Armands Savins, tāpat komandai nevarēs palīdzēt arī uzbrucējs Oskars Tūtāns un jaunais vārtsargs Lauris Kārkliņš. Toties komandas sastāvā varētu debitēt Iļja Taratutins, kurš izīrēts no “Oxdog Ulbroka”. No saviem florbolistiem rezultatīvākais arī šīs sezonas sākumā bijis Juris Sandis Jēgers, iekrājot 13 (6+7) punktus, kamēr Rūdim Žukelim 12 (9+3) punkti un viņš ir vienīgais, kurš šosezon trijās spēlēs atzīmējies ar hat-trick.

“Oxdog Ulbroka” – “Rubene” pulksten 19:00 Ulbrokā

Arī trešajā pārī sacentīsies komandas, kurām līdz šim vienāds punktu skaits. Proti, Ulbrokā spēkosies komandas, kas dala piekto un sesto vietu ar izcīnītiem 11 punktiem. Tiesa, laukuma saimnieki tos iekrājuši piecās spēlēs, kamēr Kocēnu vienība nospēlējusi par divām spēlēm vairāk. “Oxdog Ulbroka” florbolisti uzvarējuši pēdējās trīs spēles, tostarp ar 8:4 pieveica FK “Kurši” tieši pirms čempionāta pārtraukuma. Ar hat-trick tajā mačā atzīmējās kurzemnieks Lauris Zaicevs, kurš arī saņēma spēles vērtīgākā spēlētāja balvu. Tikmēr pieredzējušais Atis Blinds iemeta divus vārtus un viņš ar 14 (10+4) punktiem ir savas komandas pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs. Pēdējā laikā komandu atstājuši divi gados jaunie florbolisti, jo Iļja Taratutins un Tomass Kristofers Birstiņš uz īres tiesībām sezonu turpinās attiecīgi Lielvārdes un Stalbes komandās. Viņiem gan nebija tas lielākais spēles laiks, līdz ar to īstermiņā šo spēlētāju iztrūkums lielus zaudējumus nenesīs.

Tikmēr pamatīgas izmaiņas piedzīvojusi “Rubene” kopš pēdējās spēles, kad gana neizteiksmīgā spēlē savā laukumā ar 4:3 papildlaikā tika pieveikta “Irlava/Avant”. Ārpus komandas pieteikuma nonācis Jēkabs Keišs, kurš sezonas ievadā bija vienības rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat nespēlēs Markuss Dumpis, Mikus Eduards Ķikuts un Māris Parts. Ļoti iespējams, ka Ulbrokā nevarēs palīdzēt arī Arnijs Kuratņiks, kurš ar 16 (7+9) punktiem ir “Rubenes” šīs sezonas rezulatīvākais spēlētājs. Tā rezultātā komandas pieteikumā parādījušies Mārtiņa Jēkabsona un Matīsa Mālnieka vārdi, kā arī treneris Ivars Jēkabsons parādījies komandas pieteikumā. Interesantākais vārds pieteikumā gan ir cita veterāna Uģa Karaseva parādīšanās, kurš virslīgā pēdējo reizi spēlējis 2015./16.gada sezonā, pēdējā laikā spēlējot 1.līgas vienībā. Ņemot vērā, ka 1.līgas turnīrs pašlaik ir apturēts, komanda lūko pēc papildinājumiem savos apcirkņos.