Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Tiešraide. Ostapenko - Viljamsa 5:7, 7:6(3), 5:7

Krišs Upenieks

Tiešraide. Ostapenko - Viljamsa 5:7, 7:6(3), 5:7
Aļona Ostapenko
Foto: EPA/Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 7.) Singapūrā notiekošajā "WTA Finals" tiekas ar finālturnīru vienīgo eksčempioni šī gada sacensībās, amerikāņu veterāni Venusu Viljamsu (WTA 5.).

5:7 Viljamsa ar eisu tiek pie trim mačbumbām. Pirmo Ostapenko atspēlē, taču nākamajā izspēlē viņa ir bezspēcīga, piedzīvojot zaudējumu mačā, kas ilga trīs stundas un 13 minūtes. Izcila izrāde, taču rezultāts Latviju neiepriecina.

BREIKS! 5:6 Ostapenko izsit autā, dodot Viljamsai divas breikbumbas. Pirmo izdodas atspēlēt, amerikānietei iesitot tīklā, par ko viņa ļoti pārdzīvo. Arī otro Ostapenko atspēlē – Viljamsa dodas pie tīkla, bet nepareizi novērtē situāciju. Abām tenisistēm ir vēl vairākas iespējas pielikt punktu geimam, un aukstasinīgāka izrādās Viljamsa.

5:5 Viljamsa ar eisu pieliek punktu geimam. Pēc breiku sērijas abām sportistēm izdodas apmainīties ar uzvarām pie savas serves.

5:4 Ostapenko nonāk neapskaužamā situācijā – 0:40 pie pašas serves. Tomēr izdodas atspēlēt visas trīs breikbumbas. Un pie vienādi Ostapenko ieservē eisu. Geims gan ievelkas, tomēr tam ir laimīgas beigas – Aļona nonāk viena geima attālumā no uzvaras.

BREIKS! 4:4 Pirmo breikbumbu Ostapenko neizmanto Viljamsas 181 km/h ātrās serves dēļ. Tomēr geima turpinājumā – pie vienādi – Aļonai izdodas salauzt pretestību un turpināt cīņu par uzvaru mačā.

BREIKS! 3:4 Ostapenko turpina cīnīties ar savu servi. Pieļāvusi dubultkļūdu, viņa vairs nevēlas dāvināt pretiniecei punktus, tādējādi otrā serve ir vēl vājāka nekā iepriekš. Viljamsa situāciju izmanto, turpinot breiku sēriju.

BREIKS! 3:3 40:0 jeb Ostapenko ātri tiek pie trim breikbumbām. Tomēr neizdodas izmantot nevienu no iespējām – divi Viljamsas uzbrukumi, kam seko Aļonas sitiens tīklā. Ostapenko gan tiek arī pie ceturtās iespējas, pateicoties perfektam uzbrukumam, bet aukstasinīgā Viljamsa nenotrīc. Seko arī piektā breika iespēja, un Aļona beidzot salauž pretinieci – uzņemta sarežģīta serve, un Viljamsa uzreiz iesit tīklā.

BREIKS! 2:3 Aļona ātri nonāk iedzinējos ar 0:30, taču no neērtas situācijas izvelk nākamo bumbiņu. Viljamsas sitiens tīklā ļauj panākt izlīdzinājumu, bet atspēlēšanos sabojā pašas sitiens tīklā. Vēlreiz breikbumba amerikānietei, un Viljamsa to izmanto, devīto reizi mačā laužot Ostapenko servi.

BREIKS! 2:2 Pie 30:30 skaista izspēle, Viljamsai dodoties pie tīkla, un Ostapenko vēlreiz to izmanto prasmīgi, apspēlējot pretinieci. Breikbumba, un Venusa iesit tīklā.

BREIKS! 1:2 Viljamsa tiek pie breika iespējas, bet netiek galā ar Ostapenko servi. Aļona ar dubultkļūdu uzdāvina pretiniecei vēl vienu iespēju, un Venusa sit, cik spēka, bet netrāpa laukumā. Ostapenko vēlreiz pielaiž dubultkļūdu, un pretiniece par to soda.

1:1 Viljamsa savu servi paņem uz nulles.

1:0 Ostapenko nonāk kritiskā situācijā – 0:40 pie pašas serves. Vienu izspēli izdodas atspēlēt, piespiežot Viljamsu sist autā. Nākamo izdodas atspēlēt ar eisu. Nākamo izdodas atspēlēt, pretiniecēm apmainoties ar sitieniem no gala līnijas – 40:40. Ilgs geims, Viljamsa vairākas reizes neizmanto breikbumbas, un Aļona pretinieces vilcināšanos izmanto pie pirmās iespējas.

2. sets

Taibreiks: 7:3 Taibreiks sākas ar pieciem minibreikiem pēc kārtas, turklāt katra tenisiste vienu reizi pielaiž dubultkļūdu. Sēriju pārtrauc Ostapenko, kura panāk 4:2, pretiniecei sitot mazliet ārpus laukuma. Viljamsa turpina kļūdīties, un Aļona dāvanu izmanto – 7:3. Jāspēlē trešais sets.

BREIKS! 6:6 Pie 0:30 Aļona uzvar skaistā izspēlē, taču izglābt geimu viņai neizdodas. Ostapenko atkal neizservē setu.

BREIKS! 6:5 Pie 15:15 Aļona sit ne vairāk un ne mazāk kā vienu milimetru aiz līnijas, iztērējot savu pēdējo čelindžu. Tomēr viņa saņemas un piespiež Viljamsu divreiz iesist tīklā, tiekot pie breikbumbas. Iespēju Ostapenko nelaiž garām, izcili uzbrūkot pretinieces otrajai servei.

5:5 Ostapenko pie savas serves nonāk nepatīkamā situācijā – 0:30. Taču ar spēles pie tīkla, pretinieces kļūdas vienkāršā situācijā un teicama uzbrukuma sitiena pa līniju palīdzību izdodas tikt priekšā. Taču Viljamsa tomēr iegūst mačbumbu, to gan izniekojot ar sitienu tīklā. Aļona paviršības nepiedod, uzreiz nokārtojot uzvaru geimā.

4:5 Kad Aļona nekļūdās, tad kontrolē notikumus kortā. Tomēr kļūdu ir vairāk nekā gribētos. Pie 30:30 Ostapenko nespēj lāgā uzņemt sekojošās serves un nonākt zaudēta geima attālumā no neveiksmes visā mačā.

4:4 Pēc Viljamsas kļūdas, raidot bumbiņu tīklā, situācija mainās. Ostapenko vairākkārt sit bumbiņu kreisajā stūrī, Viljamsa vairākkārt līdz bumbiņai aizsniedzas, līdz Aļona beidzot maina virzienu, un pretiniece bezspēcīgi noskatās. Geimam punkts tiek pielikts ar varenu servi.

3:4 Ostapenko pēc pretinieces sitiena vien dusmīgi skatās, kur atsitusies bumbiņa, bet nākamajā izspēlē soda sāncensi par neveiksmīgu došanos pie tīkla. Taču Viljamsa ar sevi labo situāciju. Pēc zaudētā geima kortā dodas Andis Juška, un treneris dod Ostapenko padomus, kā turpinājumā servēt, un norāda uz "stulbajām kļūdām", kuru dēļ tiek zaudēts pārsvars.

BREIKS! 3:3 Uzreiz pārsvars tiek atdots, lai gan Aļona sāk ar uzbrukumu, kas liek skatītājiem sajūsmināties. Tomēr seko kļūdas un Viljamsas uzbrukums Ostapenko pirmajai servei. Viļņveidīgs sniegums abu izpildījumā.

BREIKS! 3:2 Ostapenko divreiz uzbrūk un izsit autā, taču turpinājums ir daudz pārliecinošāks, atkal laužot pretinieces servi, turklāt pēdējie sitieni bija tik labi, ka Viljamsa bumbiņu pavadīja tikai ar skatienu, nemaz neskrienot pakaļ.

2:2 Ostapenko atguvusi pārliecību, uzlabojusi arī servi, nedodot Viljamsai iespēju uzbrukt agresīvi. Aļona spēlē precīzi, pēdējā izspēlē palīdz tīkls, un rezultāta tablo atkal vēsta neizšķirtu (2:2).

BREIKS! 1:2 Ostapenko parāda raksturu - liek Venusai daudz strādāt, jūtams, ka amerikāniete sāk pagurt aizvien vairāk.

BREIKS! 0:2 Garākais geims šajā spēlē, divas reizes Aļona iegūst ''vairāk'', tomēr Venusa nospēlē aukstasinīgi, sagaida Ostapenko kļūdas un iegūst 2:0 pārsvaru.

0:1 Venusa pēc četriem uzvarētiem geimiem pēc kārtas pirmā seta otrajā daļā pārliecinoši iesāk otro setu pie savas serves.

1. sets

5:7 12. spēles geimu Aļona aizvada nervozi, Venusa tiek līdz breikbumbai, kuru izmanto pēc Ostapenko neveiksmīga backhand sitiena.

5:6 Pie rezultāta 30:30 Ostapenko neizmanto lielisku iespēju iegūt breikbumbu, nedaudz neprecīzi uzbrūkot pa diagonāli. Nākamajā izspēlē lielisks uzbrukuma sitiens Venusai.

5:5 Venusa aizvada iespaidīgu geimu, Aļona paliek uz nulles pie savas serves.

5:4 Latvijas tenisistei vairākas nelielas kļūdas, kā rezultātā Viljamsa pietuvojas līdz viena geima attālumam.

5:3 Aļona vāji iesāk geimu, sniedz iespējas Venusai, tādējādi nonāk iedzinējos ar 0:30. Ostapenko spēj sakārtot savu servi, kas ļauj iegūt pārliecību un uzvarēt geimu.

BREIKS! 4:3 Visa geima garumā Ostapenko agresīvi uzbrūk pretinieces servei, kas dod vēlamo rezultātu, Ostapenko atkal izvirzot vadībā ar breika pārsvaru.

BREIKS! 3:3 Atkal pēc iegūta pārsvara Ostapenko problēmas ar servi - geims iesākts un noslēgts ar dubultkļūdu.

BREIKS! 3:2 Aļona labi tiek galā ar Venusas servēm, teicami nostrādā aizsardzībā un filigrānā stilā uzvar pie ''vienādi'', iegūstot breikbumbu. Venusai labas serves turpinājumā, kas ļauj iegūt ''vairāk'', bet Ostapenko atbild ar lielisku uzbrukuma tenisu - 40:40. Aļonai pēc tam lielisks sitiens pa līniju, pēc kā seko Venusas dubultkļūda.

2:2 Līdzīgs geims, bet pie rezultāta 40:30 Aļonai beidzot sanāk lieliska serve, ar ko netiek galā Venusa.

1:2 Ar labiem uzbrukuma sitieniem Aļona iegūst divas breikbumbas, taču nespēj izmantot labu iespēju nākamajā izspēlē, pēc kā Venusa gūst vairākus punktus pēc kārtas.

BREIKS! 1:1 Ostapenko atkal problēmas pie savas serves, geims noslēgts ar dubultkļūdu.

BREIKS! 1:0 Venusa spēli pie savas serves iesāk ar divām kļūdām - no sākuma netrāpa pa gala līniju, pēc tam pieļauj dubultkļūdu. Viljamsa izlīdzina rezultātu, bet Ostapenko vēlāk piespiež kļūdīties vairākas reizes un uzvar pirmo geimu.

Plašāku pirmsspēles aprakstu atradīsiet ŠEIT.

Ostapenko pirmā pieredze spēlēt pret Viljamsu bija vasarā Vimbldonā, kas ir sliktākais variants pirmajai cīņai pret Venusu, kura piecas reizes uzvarējusi Vimbldonas kortos un ir ļoti laba zālāja seguma spēlētāja. Tajā mačā pārsteigumu nebija, un Viljamsa uzvarēja, pateicoties daudz labākai servei. Lai arī Ostapenko ar 3:6, 5:7 zaudētajā mačā neservēja tik slikti kā vairumā savu maču, daži vājie serves geimi kļuva par zaudējuma iemeslu, jo iespēju uzņemšanā bija ļoti maz.

1 2 3 79 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2017-10-24 14:40, pirms 7 gadiem
Butu jUki ja kads ieliktu linku👍🏼

     [+] [-]

, 2017-10-24 14:42, pirms 7 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2017-10-24 14:53, pirms 7 gadiem
valduks rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=2UPmztMUr8w
Paldies, labo cilvēk!

     [+] [-]

, 2017-10-24 15:17, pirms 7 gadiem

     [+] [-]

, 2017-10-24 15:38, pirms 7 gadiem
Stulba KAZA tas vienīgais ko var pateikt

     [+] [-]

, 2017-10-24 15:39, pirms 7 gadiem
Kauns skatīties!!!

     [+] [-]

, 2017-10-24 15:39, pirms 7 gadiem
atgriežas vecā labā Aļona

     [+] [-]

, 2017-10-24 15:40, pirms 7 gadiem
Jābrauc mājās nav ko pazorīties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-10-24 15:41, pirms 7 gadiem
Ar tādu spēles pārsvaru pakāst setu... idiote

     [+] [-]

, 2017-10-24 15:42, pirms 7 gadiem
meitēnam nervi čupā, sāk atklāti psihot un āzēties

     [+] [-]

, 2017-10-24 15:44, pirms 7 gadiem
A;ona nav gatava tenisa elitei. Varbut nakamgad, bet sogad te nekas nebus. Gan pret Mugu, gan tagad, spele normali, bet tad visu, ko smelusi, to izlej 1 mirkli. Parak daudz kludas, parak daudz platas ar rokam, nevis doma, ka uzlabot speli. + drausmiga serve, ar tadu servi nekas nebus, ir vel loti, loti daudz jastrada, lai varetu pieskaitit sevi elitei !

     [+] [-]

, 2017-10-24 15:44, pirms 7 gadiem
mūsējo drīz vairs singapūrā neielaidīs, sliktās spēles dēļ..

  +1 [+] [-]

, 2017-10-24 15:44, pirms 7 gadiem
Viņai vajag treneri, kas viņai kliegtu virsu un pie vajadzības arī pa pakausi uzšautu

  +1 [+] [-]

, 2017-10-24 15:45, pirms 7 gadiem
Venusa PILNIGI neko neiozdarija sava seta, tikai atsita bumbinas, bet ar visu to, uzvareja, jo Alona sit tikai tikla vai ara.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-24 15:46, pirms 7 gadiem
sochee rakstīja: Viņai vajag treneri, kas viņai kliegtu virsu un pie vajadzības arī pa pakausi uzšautu
Piekritu, izskatas, ka mieriga runasana nepalidz, vajag lai kads reizem uzkliedz, lai Alonai nav vislaik jaruna preti, ka to darija ar to spenieti un tagad ar Jusku.

     [+] [-]

, 2017-10-24 15:50, pirms 7 gadiem
da labi tak tās kļūdas ir dēļ rakstura. viņa psiholoģiski nav gatava nevis baigi tur jāpieliek pie pašas spēles. kāds viņai mācētu galvu iebīdīt pareizajā vietā tad arī puse no kļūdām nebūtu. bet nu mums no malas jau viegli teikt..

     [+] [-]

, 2017-10-24 15:50, pirms 7 gadiem
Nākamgad mūsu dāmai grūts gads gaidāms, nenormāli daudz punkti jāaizstav ja to nespēs izdarīt, izlidos pat no pirmā simtnieka

     [+] [-]

, 2017-10-24 15:51, pirms 7 gadiem
bet no otras puses viņa daudzus mačus ķļūdās sākumā un tpt spēj saņemties otrajā setā, pārvērst spēli kājām gaisā un beigās vēl uzvarēt.

     [+] [-]

, 2017-10-24 15:51, pirms 7 gadiem
jau 0-2 jo mūsējā turpina taisīt bŗinumus laukumā, negatīvā nozīmē

     [+] [-]

, 2017-10-24 15:52, pirms 7 gadiem
krapaalisyo rakstīja: da labi tak tās kļūdas ir dēļ rakstura. viņa psiholoģiski nav gatava nevis baigi tur jāpieliek pie pašas spēles. kāds viņai mācētu galvu iebīdīt pareizajā vietā tad arī puse no kļūdām nebūtu. bet nu mums no malas jau viegli teikt..
Ar domu speku bumbina laukuma netrapisi, tas ir jadara ar rokam, kas paslaik Alonai nesanak.

     [+] [-]

, 2017-10-24 15:54, pirms 7 gadiem
T.G.H. rakstīja: Ar domu speku bumbina laukuma netrapisi, tas ir jadara ar rokam, kas paslaik Alonai nesanak.
tās rokas neklausa dēļ tā kas viņai notiek galvā! neieborēsi tu man to ka viņa nav tehniski un fiziski gatava spēlēt. kā sāk viņa stresot tā arī ir kritums

  +1 [+] [-]

, 2017-10-24 15:54, pirms 7 gadiem
Aļonas klasiskais sitiens pa bantīti, jo ma jo

     [+] [-]

, 2017-10-24 15:56, pirms 7 gadiem
hu, breiks, jāņem sava serve

     [+] [-]

, 2017-10-24 15:57, pirms 7 gadiem
krapaalisyo rakstīja: bet no otras puses viņa daudzus mačus ķļūdās sākumā un tpt spēj saņemties otrajā setā, pārvērst spēli kājām gaisā un beigās vēl uzvarēt.
no tavas mute, Dieva ausī

     [+] [-]

, 2017-10-24 16:03, pirms 7 gadiem
..kā riekstiņu...

     [+] [-]

, 2017-10-24 16:04, pirms 7 gadiem
tagad tikai neaizpeldēt

     [+] [-]

, 2017-10-24 16:04, pirms 7 gadiem
Kur visi tie - viņa nav Elites spēlētāja, viņai nav iekšas, viņai nav raksturs?! Lūdzu!! Aļonas spēle, aiziet!!

     [+] [-]

, 2017-10-24 16:05, pirms 7 gadiem
Diezgan iespaidīgi atgriezās spēlē... ja vien sniegums būtu stabils arī turpinājumā...

  +1 [+] [-]

, 2017-10-24 16:08, pirms 7 gadiem
Spec... rakstīja: Kur visi tie - viņa nav Elites spēlētāja, viņai nav iekšas, viņai nav raksturs?! Lūdzu!! Aļonas spēle, aiziet!!
cik ātri atgriezās, tik pat strauji aizpeldēja

     [+] [-]

, 2017-10-24 16:08, pirms 7 gadiem
AĻONA DAST

     [+] [-]

, 2017-10-24 16:08, pirms 7 gadiem
Unnn, pļek...

     [+] [-]

, 2017-10-24 16:11, pirms 7 gadiem
Venusas monstrozās serves un jau 3-4

  -2 [+] [-]

, 2017-10-24 16:13, pirms 7 gadiem
Kādus padomus tas Andis Juška spēj dot?

     [+] [-]

, 2017-10-24 16:13, pirms 7 gadiem
FO čempionei nevarēja atrast atbilstošu treneri??
1 2 3 79 komentāri