Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Dubultspēles ir lietderīgas, taču atņem daudz enerģijas"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko: "Dubultspēles ir lietderīgas, taču atņem daudz enerģijas"
Aļona Ostapenko šodienas preses konferencē. Foto: wta_atp_koreaopentennis

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko šodien pārspēja Emmu Radukanu un iekļuva "Seulas WTA 250" finālā. Mūsu spēlētāja preses konferencē pauda prieku par panākumu un pastāstīja par pauzi no dubultspēlēm.

Pusfinālā tika pieveikta britu tenisiste Emma Radukanu - 4:6, 6:3, 3:0 ret. "Iekļūt finālā vienmēr ir kas īpašs. Jo sevišķi tāpēc, ka pirmās divas spēles bija patiešām smagas, es tā domāju. Ieguvu lielāku pārliecību, uzvarot smagās cīņās pirmajā un otrajā kārtā. Esmu priecīga atkal nokļūt finālā, par ko man ir labas atmiņas [no 2017. gada turnīra]," saka Latvijas pārstāve. "Man ļoti patīk spēlēt Korejā. Paldies daudzajiem korejiešu faniem, kuri katru reizi piepilda stadionu. Lūdzam jūsu atbalstu arī rīt!"

Ostapenko un Radukanu duelis kotējās kā WTA nedēļas lielākais hits. Līdz ar to skatītāji tribīnēs bija lielā skaitā, kontrastējot ar Seulas turnīra maz apmeklētajām iepriekšējām spēlēm. "Korejiešu fani ir patiešām labi. Viņi tiešām kaislīgi atbalsta. Man patīk spēlēt vietā, kas ir pilna ar skatītājiem. Tukšs stadions bez skatītājiem nav tik labs. Un kā spēlētāja vēlos, lai skatītāji izbauda spēlētāju spēli. Kad spēle neiet labi vai esi iedzinējos, atbalsts man dod spēku. Šādā situācijā tas mani motivē vēlēties uzvarēt arī tad, ja nerādu savu labāko sniegumu," atklāj mūsu sportiste.

Ostapenko šogad guvusi ievērojamos panākumus, spēlējot kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku. "Dubultspēles piedalos regulāri. Ilgu laiku man nebija pastāvīgas pārinieces, bet šogad ar Ludmilu spēlējām ļoti labi un gandrīz vienmēr sasniedzām pusfinālu, izņemot dažus turnīrus. Cerams, ka tiksim uz WTA finālturnīru. Dubultspēles ir lietderīgas kā treniņi un tā tālāk, taču atņem daudz enerģijas. Ja pirmajās kārtās jāaizvada daudz maču, tad uz nākamo dienu ir ļoti grūti atjaunoties. Domāju, ka man ir vajadzīgi vismaz divi trīs turnīri, kuros varu koncentrēties vienspēlēm. Šajā turnīrā tas diezgan labi nostrādāja, jo nokļuvu līdz finālam," atzīst Aļona Ostapenko, kura arī nākamdēļ Tallinā startēs tikai vienspēlēs.

25. septembrī plkst. 9.00 Seulas finālā pretī stāsies neitrālā tenisiste Jekaterina Aleksandrova (#24), pret kuru savstarpējās spēlēs bilance ir 2-4. "Tā nebūs viegla spēle, viņa ļoti spēcīgi sit bumbu. Mēs tikāmies šī gada Madrides turnīra pirmajā kārtā. Bet fināls ir citāds, ikviens vēlas uzvarēt finālā. 2017. gada turnīra čempiones pieredze man dod lielāku pārliecību. Finālu izbaudīšu pilnībā," informē Latvijas pirmā rakete.

Izmantotie resursi:
tennis.co.kr