Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Stemkoss atgriežas un gūst vārtus ar pirmo metienu, "Lightning" pārņem vadību

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Stemkoss atgriežas un gūst vārtus ar pirmo metienu, "Lightning" pārņem vadību
Ondržejs Palāts un Antonī Sireli. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālsērijā rezultāts kļuvis 2-1. Otro uzvaru izcīnījusi Tampabejas “Lightning”, kas ar 5:2 pārspēja Dalasas “Stars”. Pirmo play-off spēli pēc savainojuma aizvadīja “Lightning” kapteinis Stīvens Stemkoss, kurš guva vārtus ar pirmo metienu, bet pēc pirmās trešdaļas vairs nespēlēja.

Tampabejas “Lightning” vadību ieguva pēc pretinieku vadošā aizsarga Miro Heiskanena neveiksmes. Viņš pakrita pie savas zilās līnijas un izdarīja aklo piespēli, uzdāvinot izgājienu vienatnē pret vārtsargu Ņikitam Kučerovam. Viņš tautieti Antonu Hudobinu pārspēja ar vienkāršu, bet ļoti precīzu metienu - 1:0. Drīz pēc tam “Lightning” dubultoja pārsvaru.

Turklāt izcēlās komandas kapteinis Stīvens Stemkoss, kurš šajā play-off vēl nebija devies laukumā. Komandas kapteinis, kuram tā bija trešā nomaiņa spēlē, saņēma Viktora Hedmana piespēli, izvairījās no spēka paņēmiena un nonāca divi pret vienu situācijā. Snaiperis izvēlējās metienu, kas bija pirmais mačā, un ideāli trāpīja tālajā stūrī - 2:0.

Jāpiezīmē, ka Stemkoss kopumā uz ledus pavadīja tikai 2:47 minūtes, aizvadot piecas nomaiņas. Viņš spēlēja tikai pirmajā trešdaļā, bet turpinājumā atradās uz “Lightning” soliņa, tiesa, laukumā vairs nedodoties. Komandas galvenais treneris Džons Kūpers atklāja, ka nebija plānojis Stemkosu izmantot tik maz, taču dziļākās detaļās neieslīga. Stemkoss vēl nezināja teikt, vai varēs piedalīties sērijas ceturtajā spēlē.

Dalasas “Stars” centra uzbrucējs Džeisons Dikinsons pirmajā trešdaļā vienus vārtus atguva, turklāt viņš to paveica skaitliskajā mazākumā - 1:2. Tomēr spēles turpinājumā dominēja “Lightning” hokejisti, kuri otrajā periodā iemeta trīs bezatbildes vārtus, nodrošinot uzvaru.

Vispirms vairākumā ar plaukstas metienu no neierasti tuvas pozīcijas izcēlās Hedmans, kurš maču pabeidza ar trim rezultativitātes punktiem. Tad izgājienā divi pret vienu Kučerovs piespēlēja, bet ripu vārtos nogādāja Breidens Points. Visbeidzot Ondržejs Palāts bija izveicīgākais pretinieku vārtu priekšā, iemetot netīru, bet ļoti vērtīgu ripu - 5:1.

Lai gan Heiskanens beidzamajā trešdaļā vienus vārtus atguva, Dalasai atņemt uzvaru “Lightning” neizdevās - Tampa bija pārāka ar 5:2, izcīnot otro uzvaru pēc kārtas un sērijā panākot 2-1 vadību.

     [+] [-]

, 2020-09-24 08:55, pirms 4 gadiem
Valsiļevskis pavilka un Tampa labi salādēja . Būtu Dalasa ielikusi savas iespējas... Jaudīgi no abām komandām .

     [+] [-]

, 2020-09-24 10:10, pirms 4 gadiem
Par Dalasu po nākamajā Radulovs salādēs