Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Rudmiezis pirms U18 EČ basketbolā: ''Izlases mērķis ir atgriezties A divīzijā''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Rudmiezis pirms U18 EČ basketbolā: ''Izlases mērķis ir atgriezties A divīzijā''
Rūdolfs Rudmiezis Latvijas izlases kreklā. Foto: Siim Semiskar

Latvijas U18 basketbola izlase šodien aizvadīja pārbaudes spēli pret vienaudžiem no Igaunijas. Sīvā cīņā ar 75:78 gan tika atzīts pretinieku pārākums. Par komandas sniegumu un gaidāmā Eiropas čempionāta mērķiem izteicās mača līderis Rūdolfs Rudmiezis.

''No katras kļūdas mācamies. Analizēsim spēli, izdarīsim secinājumus un uzlabosim savu turpmāko sniegumu,'' lakonisks bija Rudmiezis.

Basketbolists maču noslēdza ar 19 punktiem (1p. 1/4, 2p. 3/6, 3p. 4/5) 18 minūtēs. Viņa kontā arī piecas atlēkušās bumbas un viena pārtverta bumba.

Piektdien Latvijas U18 vīri uzsāks cīņu EČ ietvaros Rumānijā. Pirms čempionāta tika aizvadītas sešas pārbaudes spēles. Trīs no tām tika uzvarētas, tik pat arī zaudētas. Par komandas un individuālo sniegumu Rudmiezis satraukumu neizrādīja.

''Manuprāt, bija jūtams progress no spēles uz spēli. Komanda vairāk saspēlējās un sajutām viens otru. Protams, ka žēl par zaudētajām spēlēm, taču svarīgāk bija iespēlēt komandu,'' pozitīvs bija sportists.

Vairākās spēlēs tieši Rudmiezis bija viens no izlases līderiem. Viņš gan neuzskata, ka nasta uz viņa pleciem būtu pārāk liela.

''Basketbols ir komandas spēle. Katram komandā ir sava loma un, manuprāt, šī nasta ir līdzvērtīgi sadalīta starp mums visiem. Komandas mērķis Eiropas čempionātā ir atgriezties A divīzijā,'' atzina Rudmiezis.

Pirmais mačs EČ ietvaros Latvijas U18 izlasei paredzēts jau 29. jūlijā, kad plkst. 13:30 tiks aizvadīta spēle ar Šveici. Tālāk pretī stāsies arī Portugāle, mājiniece Rumānija, Ungārija un arī Slovākija.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-24 21:40, pirms 2 gadiem
Jācer U18 tiks atpakaļ A divīzijā. Izskatās labāki par U20.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-24 21:50, pirms 2 gadiem
atkal kāsiens igauņiem nu psc

     [+] [-]

, 2022-07-25 16:21, pirms 2 gadiem
Talantīgs Cēsu puika, kurš varbūt pat diezgan ātri varēja tikt Valmiera Glass/ViA lielās komandas apritē, bet BBBS vietā izvēlējās ārzemes. Lai veicas novadniekam!