Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Homuha: "Mums ir krīze momentu realizācijā"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Homuha: "Mums ir krīze momentu realizācijā"
Dmitrijs Homuha
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Svētdien 24. jūlijā "Ventspils" sagādāja "Riga" komandai pirmo zaudējumu savā laukumā. Portāls "Sportacentrs.com" piedāvā abu komandu galveno treneru komentārus pēc spēles.

Pols Ašvorts, FK "Ventspils" galvenais treneris: "Esmu ļoti apmierināts ar faktu, ka šodien ieguvām trīs punktus. Tas bija ļoti sarežģīti, jo mačā ar "Aberdeen" atdevām visus spēkus. Bija sarežģīti sagatavoties čempionāta spēlei fiziski un arī mentāli. Tomēr mums tas izdevās un trīs punkti kabatā. Pret "Rigu" ļoti grūti spēlēt izbraukumā, jo pirmo reizi viņi zaudēja tikai šodien."

Dmitrijs Homuha, "Riga" FC galvenais treneris: "Kārtējo reizi ir jāsaka, ka veidojot vairākas vārtu gūšanas iespējas, neizdodas tās realizēt. Tāpēc arī rezultāts ir likumsakarīgs. Apsveicu kolēģi ar uzvaru."

Daži komentāri par sākumsastāvu - kāpēc Antons Jemeļins un Alans Siņeļņikovs palika rezervē?
Ašvorts: "Mums bija nepieciešams svaigums. Ritvars Rugins visas sezonas garumā spēlēja aizsarga pozīcijā. Eiropas līgas spēlē viņš labi sevi parādīja pussarga pozīcijā. Šajā spēlē Eduards Tīdenbergs palika rezervē, lai vēlāk pastiprinātu komandu. Šodien līdzīga funkcija bija atvēlēta Siņeļņikovam, kurš nopelnīja komandai vienpadsmit metru soda sitienu."

Vai komanda pārdzīvo krīzi uzbrukumā?
Homuha: "Viennozīmīgi. Vairākas spēles pēc kārtas mums ir momenti, kurus ir jārealizē. Mēs to nedarām. Jāturpina strādāt šajā virzienā, lai varētu kaut ko uzlabot. Slikta realizācija ietekmē komandas psiholoģisko stāvokli. Spēles ziņā esam vienā līmenī ar pārējiem, tikai vārtus gūt nesanāk..."

Kāds uzdevums dotajā brīdī ir komandai no turnīra tabulas viedokļa? Ir bijusi kāda saruna ar vadību?
Homuha: "Es pievienojos komandai sezonas gaitā. Saņēmu savā rīcībā tādus spēlētājus, kādi toreiz bija. Čempionāta sākumu nevarējām aizvadīt labāk, jo nebija vairs iespējas pastiprināt sastāvu. Tiem spēlētājiem, kuri ir pievienojušies komandai pāreju periodā, ir nepieciešams laiks, lai adoptētos. Ar vadību, droši vien, kaut kad runāsim. Saprotu, ka būs ārkārtīgi grūti panākt pirmo trijnieku."

Kā vispār var vērtēt "Riga" komandas darbu pāreju periodā?
Homuha: "Tie futbolisti, kuri ir atnākuši, ir pārāki par tiem, kuri jau prom. Tas jau ir ļoti labi. Ir nepieciešams laiks, lai saspēlētos. Mūsu pretinieki, kuri spēlē Eiropas turnīros, ir izveidojušies un labi gadiem saspēlējušies. Tāpat viņiem viss bija kārtībā ar sagatavošanās posmu pirms sezonas... Mēs cīnīsimies līdz galam, nenolaidīsim rokas!"

"Riga" spēle pret "Jelgavu" tiks pārcelta. Kāda ir jūsu attieksme pret to, ka spēles tiek pārceltas par labu komandām, kuras spēlē Eiropā?
Homuha: "Cik saprotu, tas ir valsts futbola interesēs. Visi klubi cīnās par punktiem valsts reitingā. Šī prakse ir vairākās valstīs, ne tikai Latvijā. Mēs šo situāciju atbalstam. Tas viss nāk par labu Latvijas futbolam."

Kāpēc Roberts Savaļnieks nomainīja tieši Oļegu Laizānu?
Homuha: "Savaļnieks tikai atgūstas pēc savainojuma. Laizāns tika sūtīts nost no laukuma, lai būtu iespēja pastiprināt komandas uzbrukuma potenciālu."

Vai Ndue Mujeci tiks dota iespēja...
Ašvorts: "Redzēsim... Treniņos viņš strādā labi. Ja šodien nespēlētu dublieri, viņš būtu pie viņiem. Ndue bija 19-ais spēlētājs šodien (pieteikumā var būt tikai 18 - aut.), ja nu gadījumā kas notiek. Viņš ir sliktāks par Alekseju Aleksejuvu, kurš bija labs eirokausos. Kas attiecas uz Kasparu Svārupu, tad viņš ir jauns spēlētājs no Latvijas, kurš dotajā brīdī strādā labāk par Ndue. "

Jāatzīmē, ka Pola Ašvorta sacītais tika tulkots "Riga" komandas trenerim Dmitrijam Homuham.