Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Demidovs: "Daugavpili par agru apbērēt!"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Demidovs: "Daugavpili par agru apbērēt!"
Viktors Demidovs

Piedāvājam Andra Riherta un Viktora Demidova sacīto pēc "SynotTip" Virslīgas spēles starp "Mettu"/LU un "Daugavpili" (2:2).

Viktors Demidovs, "Daugavpils" galvenais treneris: "Pirmkārt, apsveicu savus puišus par parādīto vēlmi, raksturu, pašatdevi pie rezultāta 0:2, panākot neizšķirtu. Beigās varējām gan uzvarēt, gan zaudēt, spēle bija interesanta. Pašatdeves ziņā neviena no komandām nevēlējās piekāpties. Mums par 70% ir cita komanda un bija pamanāms, ka puiši vēl nav saspēlējušies - un tomēr, neskatoties uz to, parādīja diezgan labu futbolu. Arī "Metta" ir jāapsveic - skaidrs, ka viņi vēlējās uzvarēt, skaidrs, ka viņiem tam bija priekšnosacījumi, taču tāds ir futbols, gadās dažādi rezultāti, novēlu veiksmi turpmāk."

Andris Riherts, "Mettas"/LU galvenais treneris: "Paldies trenerim par labiem vārdiem. Saviem futbolistiem tieši to pašu varu pateikt - cīnījāmies, un pašatdeve bija visaugstākajā līmenī. Sastāvā robi bija lieli, spēlētāju pozīcijas ļoti interesantas. Rezultātā bijām vadībā ar 2:0, un bija momenti, kur vēl varējām iesist. Bet var piekrist, ka viņiem arī bija ne mazāk momentu. Varbūt ne tik labi kā mums. Pie rezultāta 2:0 Abdulahi varēja izšķirt spēli, gūstot trešos vārtos otrā puslaika otrajā minūtē. Bet nu... kaut kur kāja notrīcēja. Kopumā mums bija Gatis Kalniņš un jaunie "pionieri" - tajā ziņā cepuri nost, ka "turēja sitienu", un principā mums šodien pretī stājās ļoti pieredzējusi komanda. Viņiem praktiski neviena jaunieša nebija, tikai Klimaševičs. Pārējie visi rūdīti vilki. Mūsu jaunajiem spēlētājiem tas bija labs pārbaudījums, arī mūsu kolektīvam kopumā. Protams, žēl, ka nebija ne Ševeļova, ne Emša, ne Stroda - viņi noteikti mums būtu palīdzējuši šajā spēlē. Domāju, Kirila pietrūka visvairāk - tomēr mūsu aizsardzības balsts, bez kura spēlēt ir diezgan grūti. Esmu pateicīgs Gatim Kalniņam - viņš kā kapteinis uzņēmās un aizpildīja to caurumu [spēlēja par centra aizsargu - aut.], un, manuprāt, diezgan veiksmīgi nospēlēja. Tā ka visiem liels paldies, gatavojamies nākamajai spēlei."

Vai iespringi pētīt pretinieku jaunos spēlētājus vai vienkārši gatavojāties savai spēlei?
Riherts: "Gatavojāmies savai spēlei, mums bija problēmas, ko risināt iekšienē. Bet, jā, es atradu "Daugavpils" spēli ar Tukumu [kausa izcīņā - aut.], kaut kur "Youtube" bija abi puslaiki no interesanta rakursa [smejas], plus nedaudz paskatījos Liepājas spēli ["Liepāja" pārspēja "Daugavpili" ar 1:0 - aut.], kaut arī šajā spēlē vēl viss [domāts "Daugavpils" sastāvs - aut.] bija apgriezts kājām gaisā. Bet vismaz redzējām, kāds izvietojums laukumā - ar trim vai četriem aizsargiem, kas nav mazsvarīgi."

Bet spēku samēri bija aptuveni skaidri? Jābūvē uzbrūkošs modelis vai jābaidās un vairāk jāspēlē no aizsardzības?
Riherts: "Mēs mājās spēlējam, ko baidīties... Mēs zinām, ka viņiem šobrīd ir pieredzējusi komanda - kā jau teicu, rūdīti vilki pa laukumu skraida. Mēs zinājām, ka fiziski mums noteikti jābūt spēcīgākiem par viņiem, un komandai jābūt saliedētākai. Tāpēc ņēmām grožus rokās un centāmies epizodiski spēlēt kā pirmais numurs - brīžiem tas izdevās ļoti labi."

Esat pieteikuši virkni leģionāru, kuru kopējais skaits tagad ir pavisam liels. Ar kādu domu tas tika darīts, ņemot vērā, ka laukumā vienlaikus nedrīkst atrasties vairāk par pieciem leģionāriem?
Demidovs: "Saprotiet pareizi, situācija veidojas tāda, ka mēs izejam no tā, kurš attiecīgajā brīdī ir komandā. Liepājā spēlēja vieni, tagad mēs esam vēl pieteikuši citus. Nav tā, ka mēs gribam savākt daudz leģionāru. Vairāki latviešu spēlētāji ir traumēti un viņu ir maz komandā. Tie, kuri bija, ir aizgājuši uz citām komandām. Kāpēc viņi aizgāja, mēs nezinām. Aizgāja tieši tādi, kuri veidoja spēles zīmējumu. Tagad meklējam jaunu spēles zīmējumu. Pēdējā dienā pieteicām vēl četrus vai piecus spēlētājus, un tie ir spēlētāji, kuriem jāpastiprina sastāvs. Limitu, protams, ņemsim vērā. Skaidrs, ka visi nevarēs spēlēt - spēlēs tie, kuri būs spēcīgāki, tie, kuri būs lietderīgāki konkrētās spēlēs."

Cik vispār spēlētāju tagad ir komandā?
Demidovs: "Saprotiet, mums vēl ir savējie, kuri aizbrauca uz izlasi pārbaudīties. Gribējām viņus ņemt, bet tā kā viņi aizbrauca, bet mēs gribam, lai viņi tiktu Latvijas U-19 izlasē. Tāpēc nācās pieteikt pat tādus, kuri... Vēl divi leģionāri aizbrauca mājās. Redzēsim, kas būs tālāk."

Vai būs vēl papildinājumi?
Demidovs: "Nē, tagad jāsaspēlējas šim sastāvam. Izšķirs nevis leģionāru ņemšana, bet kā tiks izveidota komandas spēle. Šodien pie 0:0 izveidojām divus momentus un neiesitām, pēc tam ielaidām pirmo momentu. Pēc tam 0:2, pēc tam atkal neiesitam savu momentu [acīmredzot domāta pendele - aut.]. Pēc tam panākam neizšķirtu. Pēc tam varējām zaudēt, pretiniekam bija divi momenti. Tā ir psiholoģija. Plus daži spēlētāji, kuri ir laukumā, nenovērtē Latvijas čempionātu, kaut arī tika pateikts, ka čempionāts ir ļoti stiprs, un ka komandas ir spēkos līdzīgas. Acīmredzot mūsu teiktais nepareizi iespaidoja. Kaut arī atkārtošu, ka pašatdeve bija laba. Vēl nav saspēlētības. Esam kopā burtiski trīs četras dienas. Tagad būs nedēļa - pastrādāsim."

Tabulā jums vistuvāk "Metta", ar kuru palikusi vēl tikai viena spēle. Vai reāli... [Demidovs pārtrauc - aut.]
Demidovs: "Ziniet, saprotu jūsu jautājumu. Varu pateikt sekojošo - vēl ir 14 spēles. Kurš tur tuvāk, kurš tālāk... tas ir laika jautājums. Papētiet citus čempionātus - ir brīži, kad komandu apbērē. Uzreiz teikšu - mūs par agru apbērēt! Tas arī viss. Par agru mūs apbērēt. Tagad esam izdarījuši visu, lai cienīgi pabeigtu čempionātu. Kā tas izskatīsies turnīra tabulā, to parādīs laiks - novembris, kad beigsies spēles. Mēs visi esam bijuši dažādās situācijās - cik atceros, "Metta" savulaik arī ir bijusi apakšā, pēc tam cēlās augšup. Bija raksturs. Kāpēc lai mums nebūtu šī rakstura? Raksturs ir katrai komandai. Centīsimies. Katra spēle mums tagad būs zelta vērtē. Katrs punktiņš kā briljants. Sitīsimies līdz galam."

Cik lielu uzmanību pievērs tabulai, vietām?
Riherts: "Dzirdējāt, cik spēles vēl jāspēlē - pusčempionāts. Mēs pat ekvatoram vēl neesam pāri. Vēl daudz kas mainīsies. Domāju, "Daugavpils" noteikti pievilksies klāt - saspēlēsies. Jautājums, cik viņi ilgi būs komandā. Skatījos, ka statuss ir amatieru - cik ilgi tas var turpināties, man grūti saprast. Vīzas un viss pārējais. Tas būs būtisks moments. Mums tāpat - cik spēlētāji būs ierindā. Domāju, daudz kas izšķirsies augustā, kad visām komandām būs sešas spēles. Praktiski viens aplis vienā mēnesī - tur tad arī raksturs un ambīcijas parādīsies."

Davids Bagdasarjans iegāza komandu?
Riherts: "Nē, nē... Skaidrs, ka viņš dažās minūtēs dabūja divas dzeltenās - tas nepatīkami. Būtu 11 metru soda sitiens bez noraidījuma - nu ko darīt, viņš centās. Viņš nav tik daudz Virslīgā spēlējis. Viņš malacis, savācās un izdarīja visu, lai uz laukuma nezaudētu nevienu divcīņu. Arī tajā epizodē viņš negribēja zaudēt divcīņā."

Par transfēru periodu - vai komanda sastāva ziņā nav kļuvusi vājāka, salīdzinot ar situāciju sezonas sākumā?
Riherts: "Mēs esam kļuvuši nedaudz jaunāki. Skaidrs, ka Grigaravičs pie mums viens no vecākajiem spēlētājiem, Jelgavā viens no jaunākajiem [smaida]. Man prieks, ka esam sagatavojuši "Jelgavai" spēlētājus. Tāds budžets, bet pirmssezonā viņi gan Osipovam, gan Grigaravičam atteica. Paņēma jaunos, tagad visi aizbēga. Skaidrs, mums žēl - bija vienošanās ar spēlētājiem. Ir tādi, kas ciešu un turpina šo vienošanos izpildīt, bet ir tādi, kas izvēlas vieglāko ceļu attiecību ziņā. Tai pašā laikā man ir prieks, ka viņi ir labi spēlētāji komandā, kas Eiropas līgā tikusi 3.kārtā."

Jums pie Grigaraviča pārejas vajadzēja paredzēt punktu, ka par katru "Jelgavas" pārvarēto kārtu "Mettai" pienākas pāris procenti.
Riherts: "Tas vispār būtu solīdi no visām komandām, kas spēlē Eirokausos - mēs tomēr pārceļam spēles, tāpat ir jaunatnes akadēmijai budžeti, kas nāk no solidaritātes naudas. Līdz ar to mēs no sava katliņa iedodam kādam citam. Varbūt nedaudz. Nezinu, mēs par to jautājumu, starp citu, runāsim - vai nu mēs nepārceļam spēles, vai esam solidāri. Mēs esam diezgan solidāri, mēs saprotam to, tāpat līga ir attīstījusies. Liels prieks, ka mūsu klubi ļoti cienīgi nospēlēja. Acīmredzams, ka tai pašā "Ventspilī" kaut kur pieredzes trūkums, lai pret Aberdīnu kaut vai atbildes spēlē veiksmīgāk nospēlētu. "Jelgava" ar saviem vilkiem un savu atbalstu tribīnēs parādīja, ka ir īsta kausu komanda - ne velti viņi trīs reizes pēc kārtas ieguvuši Latvijas kausu."

Kurš no kluba cilvēkiem jūs uzaicināja šai darbā?
Demidovs: "Piezvanīja Isakovs - parunājām. Ir vēl vadītāji, tas ir, tādi kā komandas sponsori, kuri arī bija ieinteresēti. Sākumā, protams, runa bija ar Isakovu."

Kāda vispār ir trīs treneru hierarhija klubā?
Demidovs: "Visi trīs strādā kluba labā. Vispār mēs esam četri - vēl arī vārtsargu treneris. Visi strādā, lai palīdzētu klubam izlīst no dubļiem, kuros paši sevi esam iedzinuši. Kas no tā iznāks - paskatīsimies. Neviens rokas nenolaiž."

     [+] [-]

, 2016-07-24 23:46, pirms 8 gadiem
Vajadzēja pajautāt - kā iet Gavrilovam?

  +1 [+] [-]

, 2016-07-25 15:35, pirms 8 gadiem
Daugavpils ir Virslīgas čempji - KRIEVU MATJERNĀS VALODAS VĀRDU LIETOŠANĀ!!! To varu pateikt par Metta - Dpils spēli.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-25 16:13, pirms 8 gadiem
Vispār jau brīnos, ka Treimanis neaizrādīja daugavpiliešiem pat mutiski par lamuvārdu lietošanu.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-25 17:11, pirms 8 gadiem
olga rakstīja: Vispār jau brīnos, ka Treimanis neaizrādīja daugavpiliešiem pat mutiski par lamuvārdu lietošanu.
Vakar Ogrē FK Ogre - Rēzekne tieši tas pats.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-25 22:29, pirms 8 gadiem
rozens rakstīja: Pāris sarkanās un lieta atrisināsies
Da labi?! Da mūsu tiesneši tādi paši, tāpēc jau nedod.