Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

papildināts Madrides "Real" par 10 miljoniem eiro iegādāsies franču talantu

Agris Suveizda

Madrides "Real" par 10 miljoniem eiro iegādāsies franču talantu
Rafaels Varāns (pa kreisi)
Foto: AFP/Scanpix

Kā apstiprināja Francijas futbola kluba "Lens" prezidents Žervē Martēls, 18 gadus vecais centra aizsargs Rafaels Varāns nākamajā sezonā pārstāvēs Spānijas grandu Madrides "Real". Līgums ar talantīgo Varānu tiks noslēgts uz pieciem gadiem, bet "Real" šķirsies no 10 miljoniem eiro. Savukārt cits Spānijas klubs "Malaga" no "Valencia" iegādājās Hoakinu.

Varāns dosies uz Madridi, Hoakins – uz Malagu

Praktiski pielikts punkts Rafaela Varāna transfēra sāgai. Vispirms par talantīgo centra aizsargu piedāvājumu 10,5 miljonu eiro apmērā izteica Mančestras "United", bet tad cīņā iesaistījās arī Madrides "Real" un PSG. Pats Varāns izvēli izdarīja tieši starp pēdējiem klubiem, un pēc "Real" bāzes apmeklēšanas un sarunas ar franču leģendu Zinedinu Zidānu (Varānam tiek solīta loma jau nākamās sezonas modelī) izlēma par labu Madrides komandai.

Līgums gan vēl nav noslēgts, taču "Lens" prezidents presē apstiprināja, ka Varāns pārcelsies uz "Real". Paredzams, ka pēc Varāna iegādes Madridi varētu pamest divi citi centra aizsargi – Esekjels Garajs un Davids Mateoss (atgriezās no īres Atēnu AEK). Mēnesī Varāns saņems 150 tūkstošus eiro. Šosezon "Real" jau papildinājusies ar turkiem Nuri Šahinu (10 miljoni eiro) un Hamitu Altintopu (brīvais aģents), kā arī Hosē Mariju Kaljehonu (pieci miljoni).

Kārtējo pastiprinājumu ieguvusi ambiciozā "Malaga", kas no "Valencia" iegādājusies Hoakinu. Pārejas summa tiek lēsta piecu miljonu eiro apmērā. Tādējādi 29 gadus vecais pussargs ir jau piektais "Malaga" jaunieguvums šosezon. Vēl "Malaga" parakstīja līgumu ar holandiešiem Rūdu van Nistelroju un Jorisu Mateisenu, ar spāņu aizsargu Načo Monrealu, bet par rekordpirkumu visā kluba vēsturē kļuva franču balsta pussargs Žeremijs Tulalāns (10+2 miljoni eiro). Jaunu darbavietu atradis arī bijušais Madrides "Atletico" spēlētājs Tomāšs Ujfaluši. Pieredzējušais čehu aizsargs parakstījis divu gadu līgumu ar Stambulas "Galatasaray".

Jangs oficiāli pievienojas MU, "Juventus" varēs tērēt 70 miljonus?

Turīnas "Juventus" valde sanāksmē izrunājusi kluba tuvākās nākotnes aplēses. Tā kā "Juventus" neiekļūšanas Čempionu līgā dēļ kārtējais robs radīts arī komandas budžetā, kluba kapitāls tiks palielināts par 120 miljoniem eiro. Summa, ko "Vecā sinjora varēs tērēt vasaras transfēru periodā, netiek atklāta, taču presē lēš, ka tie varētu būt 70 miljoni eiro. Atgādinām, ka "Juventus" jau kā brīvie aģenti pievienojās Andrea Pirlo, Reto Cīglers un Mikele Pacjenca, bet par 37,25 miljoniem eiro tika izpirkti Alesandro Matri, Fabio Kvaljarella, Marko Mota un Simone Pepe. Kā reālākie nākamie pastiprinājumi tiek minēti Serhio Aguero (vai Džuzepe Rosi) un Mišels Bastušs.

Oficiāli par Mančestras "United" spēlētāju kļuvis Ešlijs Jangs, kurš sekmīgi izgāja medicīniskās pārbaudes un parakstīja piecu gadu līgumu. Pārejas summa netiek izpausta, bet mediji ziņo, ka "Aston Villa" varētu iegūt ap 15 miljoniem sterliņu mārciņu. Tikmēr Francijas "Lille" paziņojusi par Melnkalnes izlases aizsarga Marko Bašas iegādi. Līgums ar bijušo Maskavas "Lokomotiv" centra aizsargu noslēgts uz četrām sezonām. 28 gadus vecais aizsargs, kurš savulaik Rudi Garsijas vadībā jau spēlējis "Le Mans" komandā, iegādāts par pusotru miljonu eiro. Joprojām noris pārrunas par Žervinjo iespējamo došanos uz Londonas "Arsenal", toties Lillē, visticamāk, paliks Edens Azārs - vismaz tā paziņojusi "Lille" vadība.

Lionas "Olympique" jauns treneris, Adebajors uz Marseļu?

Aptuveni 24 stundas pēc sadarbības pārtraukšanas ar Klodu Puelu Lionas "Olympique" oficiāli prezentēja jauno galveno treneri Remī Gardu. 45 gadus vecais Gards spēlētāja karjeru sāka tieši Lionas "Olympique", kam pievienojās jau 13 gadu vecumā, un profesionālo karjeru uzsāka tad, kad vēl Lionas klubs spēlēja otrajā divīzijā. Balsta pussargs Gards karjeru Arsēna Vengera vadībā noslēdza Londonas "Arsenal", kur kļuva par pirmo kluba kapteini – ārzemnieku. Pēc karjeras beigām Gards strādāja TV (Canal+), tad bija Pola Leguēna un Žerāra Uljē asistents Lionā. Pēcāk Gards klubā bija atbildīgs par rekrutēšanu, bet pagājušajā gadā bija treniņcentra direktors.

Drīz ar vairākiem spēlētājiem vajadzētu pastiprināties Marseļas "Olympique". Francijas vicečempione panākusi vienošanos ar centra aizsargu Nikolā Nkulū, taču ar "Monaco" vēl tiek diskutēts par pārejas summu (3,5-4,5 miljoni eiro). Tāpat pārrunas noris ar Alū Diarā un "Bordeaux", bet pēc iespējamās Lučo Gonsalesa pārdošanas Marseļā tiek gaidīts kāds skaļš pirkums – franču prese lēš, ka tas būšot Mančestras "City" uzbrucējs Emanuēls Adebajors.

Savukārt "St.-Etienne" noraidījusi "Lille" un PSG piedāvājumus par Dmitrī Pajē, par kuru interese ir arī Vācijā un Anglijā. "St.-Etienne" par malējā pussarga pārdošanu vēloties iekasēt ap 12 miljoniem eiro. Par trim miljoniem lielāka cena ir noteikta kapteinim un balsta pussargam Blēzam Matuidī. Par Matuidī interesējās vairāki franču klubi, taču skaidrs, ka šāda summa pa zobam acīmredzot varētu būt tikai PSG. Tāpat "St.-Etienne" paziņoja, ka talantīgais uzbrucējs Emanuēls Rivjērs, kuru lenc "Toulouse", paliks klubā. Savukārt Les Verts prioritātes darījumu tirgū ir centra aizsargs un uzbrucējs. Sentetjēnai jau atteica gan Pjērs Alēns Fro, gan Gregorijs Pužols, taču tuvākajā laikā klubam acīmredzot pievienosies Florāns Sinama-Pongols, kura pakalpojumi vairs nav nepieciešami Lisabonas "Sporting".

Jauns treneris arī "Inter"

Milānas „Inter” šodien nācis klajā ar ziņām par to, ka komandai atrasts jauns galvenais treneris. Aizgājušā Leonardu vietā iecelts 53 gadus vecais Džanpjēro Gasperīni, kurš bez darba ir kopš pērnā gada novembra, kad viņam durvis parādīja cits A Sērijas klubs „Genoa”. 2007. gadā Gasperīni ar Dženovas komandu uzvarēja B Sērijā, bet divus gadus vēlāk komandu aizveda līdz UEFA Eiropas līgai.

„Inter” izplatītajā ziņojumā sacīts: „Par komandas jauno treneri kļūs Džanpjēro Gasperīni. Oficiāli tas notiks tiklīdz tiks nokārtotas visas formalitātes. Pēc tam arī notiks trenera prezentēšana. Gasperīni parakstīs līgumu uz diviem gadiem.”

Leonardu tikmēr devies uz „PSG”, kur ieņems sporta direktora posteni. Brazīlietis par „Inter” treneri kļuva 2010. gada decembrī, nomainot Rafaelu Benitesu.

Izmantotie resursi:
Football Italia - the Italian football website...
Goal.com
Sport : toute l'actualité sportive sur...
Ligue1.com - French Football League - Ligue 1,...
France Football : toute l'actualité du...
Welcome - Juventus.com

  +8 [+] [-]

, 2011-06-24 16:17, pirms 13 gadiem
Zidāns smuki parunāja bet neticas ka dabūs ievērojamu spēles laiku jau nākamsezon.

  +5 [+] [-]

, 2011-06-24 16:44, pirms 13 gadiem
Labs raksts. Autoram cepums.

  +2 [+] [-]

, 2011-06-24 16:47, pirms 13 gadiem
Lai arī Janga pāreja uz MU bija zināma daudz agrāk, tomēr liels prieks, ka beidzot viss ir nokārtots oficiāli Giggs vairs nevar pavilkt kreiso malu regulāri un tas ir saprotams, Parks izdara lielu darba apjomu, tomēr uzbrukumu veidošanā ir pašvaks. Ar Janga pievienošanos MU tagad ir ļoti spēcīgas abas pussargu malas, ar variācijas iespējām Nani personā! Atliek pēc iespējas ātrāk noformēt DeHea pāreju, un tad atliks pietiekoši daudz laiks tikt skaidrībā ar centra pussarga atrašanu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-06-24 17:06, pirms 13 gadiem
ABa rakstīja: Lai arī Janga pāreja uz MU bija zināma daudz agrāk, tomēr liels prieks, ka beidzot viss ir nokārtots oficiāli Giggs vairs nevar pavilkt kreiso malu regulāri un tas ir saprotams, Parks izdara lielu darba apjomu, tomēr uzbrukumu veidošanā ir pašvaks. Ar Janga pievienošanos MU tagad ir ļoti spēcīgas abas pussargu malas, ar variācijas iespējām Nani personā! Atliek pēc iespējas ātrāk noformēt DeHea pāreju, un tad atliks pietiekoši daudz laiks tikt skaidrībā ar centra pussarga atrašanu...
Jāpagaida lai beidzas U-21 čempis un varēs uzklupt De Hea.

  +1 [+] [-]

, 2011-06-24 17:21, pirms 13 gadiem
Vynilz rakstīja: Jāpagaida lai beidzas U-21 čempis un varēs uzklupt De Hea.
Šķiet ka ar DeHea ir līdzīga situācija kā bija ar Jangu! Atlicis tikai noformēt pirkumu juridiski

     [+] [-]

, 2011-06-24 19:20, pirms 13 gadiem
Cerams, ka Varāns Madridē nepazudīs, jo solīts jau makā nekrīt. Cerams gan, ka Real bosi nebūs tādi pakaļas, lai piesolītu vietu sastāvā, liktu izvēlēties par labu sev un tad vazātu aiz deguna. Žēl, ka šis spēlētājs nenonāca Anglijā. United rindās būtu derējis, lai gan Mančestrā vēl divi franču talanti gaida savu iespēlēšanu sastāvā - Pols Pogbā un Gabriels Obertāns. Prieks tomēr, ka klubam pievienojies beidzot oficiāli Jangs. Lielu artavu dos vidējā līnijā. Jā, it kā esot jau arī noformēta de Hea pāreja, kā jau te citi raksta. Droši vien drīz arī par to United ziņos.

Malaga turpina ļoti iespaidīgi pastiprināties, bet, no viņu puses raugoties, žēl, ka Spānijas futbolā vairāk vai mazāk ir divvaldība. Milži Real un Barca, ko izstumdīt ir gandrīz vai neiespējami. Par medaļu, kaut bronzas, protams, neviens neaizliedz pacīnīties, lai gan Valencia un Villareal arī ir ļoti spēcīgas komandas.

Interesantas pārmaiņas arī Francijā. Paldies par apjomīgo rakstu. Interesanti palasīt. Šovasar skaļu pāreju vēl būs daudz. Vēl, ko var Lilles sakarā piemest, ka uz turieni pārcēlies Nigērijas izlases vārtsargs Vinsāns Enjeama, kurš sevi lieliski parādīja pērn Pasaules Kausā DĀR un līdz šim spēlēja Izraēlā.

  +1 [+] [-]

, 2011-06-24 19:32, pirms 13 gadiem
Tikmēr Marseļas jaunieguvumam Morelam neliels fails iznācis,ierasties uz prezentāciju krekliņā kas atsit PSG. ';

  +1 [+] [-]

, 2011-06-24 20:24, pirms 13 gadiem
Ja pavērojāt, tad Madride pēdējā laikā vairs nepērk lielās zvaigznes, bet gan jaunus talantīgus spēlētājus, kuri vēl sevi pa īstam nepierādīja pasaules futbolā. Pirkumu stratēģija ir jūtami mainījusies.

     [+] [-]

, 2011-06-24 21:53, pirms 13 gadiem
Altemix rakstīja: Ja pavērojāt, tad Madride pēdējā laikā vairs nepērk lielās zvaigznes, bet gan jaunus talantīgus spēlētājus, kuri vēl sevi pa īstam nepierādīja pasaules futbolā. Pirkumu stratēģija ir jūtami mainījusies.
toties saglabaajas cuuciiga attieksme pret savu kanteru, kur liidzveertiiga talanta aizsargu, esmu paarliecinaats, ir ne viens vien mateos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-06-24 23:19, pirms 13 gadiem
Par Ozilu visi tāpat runāja izneikošot viņš tikai savu talantu madridē.. Tagad visi var mierīgi paklusēt par to jo Ozils ir galvenais madrides saspēles veidotājs..

     [+] [-]

, 2011-06-24 23:21, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: neslikts info, gribētos redzēt Adebayoru Spānijā, Anglijā, tikai ne Francijā lai gan čempis viņiem nav slikts, bet nu tomēr.
Tas nekas, ka Monaco viņš jau ir spēlējis...

  +1 [+] [-]

, 2011-06-24 23:23, pirms 13 gadiem
aNnounced rakstīja: Par Ozilu visi tāpat runāja izneikošot viņš tikai savu talantu madridē.. Tagad visi var mierīgi paklusēt par to jo Ozils ir galvenais madrides saspēles veidotājs..
Ezils jau aizgāja kā gatavs spēlētājs, un Kaka' tajā laikā bija traumēts, bet par Kanalesu viņš vienkārši ir labāks. Vairāk jau pleimeikeru nav.
Gribi teikt, ka Varānam ir līdzīgas izredzes Pepi, Karvalju, Albiolu, Ramosu izkonkurēt?

     [+] [-]

, 2011-06-25 09:51, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: Ezils jau aizgāja kā gatavs spēlētājs, un Kaka' tajā laikā bija traumēts, bet par Kanalesu viņš vienkārši ir labāks. Vairāk jau pleimeikeru nav.
Gribi teikt, ka Varānam ir līdzīgas izredzes Pepi, Karvalju, Albiolu, Ramosu izkonkurēt?
ja vien Rammos neiņems gaiļa pozu un neuzspiedīs uz to lai dubulto viņa algu vai lai pārdod(alga ap 3mil gadā,kas man jau liekas priekš viņa kalibra spēlētāja ir pamaz)