Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hiberts apsūdz "Heat" spēlētāju Batjē netīrā spēlē

Rolands Eliņš

Hiberts apsūdz "Heat" spēlētāju Batjē netīrā spēlē
Rojs Hiberts cīņā ar Šeinu Batjē
Foto:AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas kluba Indianas „Pacers” centra spēlētājs Rojs Hiberts izplatījis paziņojumu, kurā apgalvo, ka Maiami „Heat” uzbrucēja Šeina Batjē pārkāpums pret viņu pirmajā spēlē nav bijis netīšs, gluži otrādi, ka Batjē ar nodomu nospēlējis rupji.

Iepriekšējā kārtā Maiami „Heat” spēkojās ar Čikāgas „Bulls” basketbolistiem un dažbrīd bija diezgan sašutuši par savu pretinieku aso un fizisko darbību laukumā. Tiesa, vismaz pēc „Pacers” spēlētāju domām, „Heat” no iepriekšējās kārtas ir pāris trikus un paņēmienus pārņēmuši.

Jau pagājušajā sezonā „Pacers” un „Heat” play-off sērija izcēlās ar nesportiskām piezīmēm un divām diskvalifikācijām, bet, lai arī šogad sērijā aizvadīta vēl tikai viena spēle, „Pacers” centrs Rojs Hiberts jau paguvis apvainot „Heat” spēlētāju Šeinu Batjē netīrā spēlē. Hiberts savā Twitter kontā veicis sekojošu ierakstu: „Tu vari sist vai spert katru reizi, kad dodies uz grozu. Es tur būšu, lai aizsargātu grozu. Tas nebija netīšām. Batjē zināja, ko viņš dara.” (aptuvens un literārā valodā veikts tulkojums - Aut.p.)

Hiberts šeit atsaucas uz pirmajā ceturtdaļā Batjē veikto caurgājienu, kura laikā Batjē ar izvirzītu ceļgalu ietriecās Hiberta gurna apvidū. Batjē par notikušo tika sodīts ar piezīmi uzbrukumā, taču arī spēles turpinājumā vairāki „Pacers” spēlētāji izrādīja neapmierinātību ar Batjē darbību laukumā, jo viņš iesaistījās vairākos sīkos incidentus, it īpaši ar Taileru Hensbro. Otrajā puslaikā Hensbro viņu divcīņas laikā tika sodīts ar piezīmi, lai arī vēlāk atkārtojumā bija skaidri redzams, ka Batjē izdara sitienu ar elkoni. „Pacers” arī asi reaģēja uz „Heat” aizsarga Norisa Koula darbību ceturtajā ceturtdaļā, kad viņš ar roku iesita (iespējams, netīšām) pa Deivida Vesta kājstarpi.

Pagājušajā sezonā „Pacers” treneris Franks Vogels saņēma 15 000 dolāru lielu naudas sodu no NBA par apgalvojumu, ka tiesneši bieži ļauj „Heat” spēlētājiem pietēlot un pārspīlēt saskarsmes ar pretinieku spēlētāju nopietnību.

Sērijā ar 1:0 pagaidām vadībā atrodas „Heat”, kura pirmajā spēlē izcīnīja sīvu uzvaru pagarinājumā, kad līdz ar mača beigu sirēnu divus punktus guva Lebrons Džeimss. Šī mača beigas raisīja diskusijas arī Hiberta sakarā, jo Franks Vogels pēdējo uzbrukumu laikā izvēlējās viņu nosūtīt uz rezervistu soliņu, un centra spēlētāja trūkums, pēc daudzu domām, bija galvenais iemesls, kādēļ Džeimsam pēdējā pusminūtē izdevās divreiz ļoti viegli gūt punktus ar caurgājieniem.

Vogela rīcība, visticamāk, skaidrojama ar vēlmi nosegt Krisu Bošu, kurš bieži izcēlies ar svarīgiem metieniem no distances, tādēļ viņu segt tika uzticēts augumā mazākam un veiklākam spēlētājam. Tiesa, Bošs atzinis, ka iespēja viņam izpildīt spēles noslēdzošu metienu bija minimāla: „Man bija jāstāv un jāgaida laukuma otrā pusē. Mana iespēja uzbrukt nekad netika izskatīta. Kad treneris parādīja kombināciju, visiem bija skaidrs, kas notiks.”

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/Hoya2aPacer/sta...
Roy Hibbert of Indiana Pacers calls Shane...
Bosh's versatility causes dilemma for Indy -...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-05-24 09:22, pirms 11 gadiem
nu, labrīt! Batjē vienmēr ir bijis tieši šāda tipa spēlētājs, līdz ar to Hiberts neko jaunu nevienam nepateica.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-24 09:32, pirms 11 gadiem
Hiberts jau nepaziņoja to kā jaunumu - žurnālisti no tā uztaisīja jaunumu Hiberts tikai pateica - nu paši tak izlasiet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-05-24 10:34, pirms 11 gadiem
KO VINS NAUD?? TAS IR PLAY-OFF

  +2 [+] [-]

, 2013-05-24 10:43, pirms 11 gadiem
Jūs kaut pārlasāt, ko jūs rakstāt?

"jo viņš iesaistījās vairākos sīkos incidentus"
"Mana iespēja uzbrukt nekad izskatīta"

  -1 [+] [-]

, 2013-05-24 10:46, pirms 11 gadiem
Play-off jau neviens nedos par tadiem parkapumiem nesportiskas piezimes!

  +3 [+] [-]

, 2013-05-24 10:51, pirms 11 gadiem
Normāls play-off basis. Abās pieminētajās epizodēs gan domāju, ka tās vairāk spēles epizodes nekā apzinātas darbības. It īpaši Batjē caurgājiens - tas basīti diezgan bieži gadās, ka uzbrucējam, ejot uz augšu, automātiski izliekas celis. Soreiz vienkārši diezgan precīzi trāpījās. Un nav jau gluži tā, ka Indiana spēlēja tīri - Mahinmi bija jādod nesportiskā par Lebrona noraušanu zemē (šāds pārkāpums bieži vien pat ir bīstamāks nekā tāds trāpījums ar celi kā Batjē), tā pat Augustinam nebija nekādas vajadzības lekt pāri Batjē nu utt.
Citiem vārdiem sakot - play-off basis iet vaļā pilnā sparā.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-24 11:05, pirms 11 gadiem
Batjē ir vienmēr bijis netīrs un šis gājiens nav nekāds brīnums. Video 100% redzams ka čalis celi speciāli ietrieca Hibertam vēderā.

Cerams, ka Hiberts izdarīs ko līdzīgu viņam pretī. Neko vairāk Batje nav pelnījis...

  -1 [+] [-]

, 2013-05-24 11:26, pirms 11 gadiem
Interesanti, viens ir tas, ka kāds kko ir izteicies, bet tā globāli... tas gan ir interesanti... Kad Čikāga ar maiklu priekšgalā gāja pēc trešā titula, tad viņi visas epizodes spēle'ja kā uzvarētāji ar pārākuma apziņu pār pretinieku, kas bieži vien izpaudās mazā necieņā un preteklībā...
Heat vnk ir pārliecināti tajā, ko viņi dara. Katrs atdod 100% ikvienā epizodē. Ko tad pretinieks gaidīja no čempioniem? Respektu?

  -3 [+] [-]

, 2013-05-24 11:32, pirms 11 gadiem
Hiberts čīkst kā maza meitenīte!

     [+] [-]

, 2013-05-24 13:20, pirms 11 gadiem
Raitcha rakstīja: Interesanti, viens ir tas, ka kāds kko ir izteicies, bet tā globāli... tas gan ir interesanti... Kad Čikāga ar maiklu priekšgalā gāja pēc trešā titula, tad viņi visas epizodes spēle'ja kā uzvarētāji ar pārākuma apziņu pār pretinieku, kas bieži vien izpaudās mazā necieņā un preteklībā...
Heat vnk ir pārliecināti tajā, ko viņi dara. Katrs atdod 100% ikvienā epizodē. Ko tad pretinieks gaidīja no čempioniem? Respektu?
Nezinu vai respektu, bet ne jau atkārtotus bliezinus pa zvaniem... Noriss Kols arī vēlāk iezvanīja Deividam Vestam, pie kam, sevišķi Batjē gadījumā, forma kādā viņš atspērās pie groza ir, teiksim tā, netradicionāla.

Nav brīnums, ka tiesneši tik ilgi pārskatīja šo epizodi atkārtojumā, vērtējot, vai nav jādod nesportiska piezīme, kaut gan tas notiek ļoti reti pēc uzbrukuma piezīmēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-24 15:56, pirms 11 gadiem
Vecīt tas ir PO basketbols

     [+] [-]

, 2013-05-24 21:02, pirms 11 gadiem