Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Visockis-Rubenis: "Rinalds gatavs iet cīnīties komandas vārdā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Visockis-Rubenis: "Rinalds gatavs iet cīnīties komandas vārdā"
Artūrs Visockis-Rubenis un Ogres basketbolisti. Foto: BK Ogre

"Pirmo pusfināla spēli sagaidījām novājināti, kamēr VEF pret mums sagatavojās ļoti labi. Mums tobrīd nebija vajadzīgā izsalkuma. Jāgatavojas, jāatjaunojas, jāsagaida Rinalda Sirsniņa atgriešanās un jāatgūst izsalkums," pēc pusfināla sērijas teica BK "Ogre" galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

Komanda katrā pusfināla sērijas spēlē izskatījās arvien labāk. Kas pietrūka?
Domāju, ka mums bija ļoti smags grafiks. Ogre ir vienīgā komanda, kura spēlēja gan Latvijas-Igaunijas līgas “Četru finālā”, gan Latvijas ceturtdaļfinālā un pusfinālā. Nacionālā čempionāta “play-off” cīņās lecām iekšā uzreiz pēc atgriešanās no Tallinas.

Ceturtdaļfināla sērijā pret Valmieru spēki gāja mazumā katrā spēlē. Tā bija grūta sērija – Valmiera labi spēlēja un atņēma mums spēkus. Otrkārt, ceturtdaļfinālā uz laiku zaudējām Rinaldu Sirsniņu – spēlētājiem vajadzēja aprast ar jaunajām lomām.

Daudzi nezina, bet Viktoram Iļjinam četras dienas bija vēdera vīruss. Pirmo pusfināla spēli sagaidījām novājināti, kamēr VEF pret mums sagatavojās ļoti labi. Mums tobrīd nebija vajadzīgā izsalkuma.

Pirmajā puslaikā nespēlēja Lauris Mizis. Kāpēc?
Saīsinājām rotāciju (līdz astoņiem cilvēkiem). Mums vajadzēja mazāku sastāvu, lai ārējā līnijā varētu vairāk spēlēt viens pret vienu, tai skaitā pret VEF amerikāņiem. Lauris šoreiz palika malā, taču viņš zina, ka var tikt izsaukts laukumā jebkurā brīdī. Pierādīja – izgāja beigās un nospēlēja kvalitatīvas minūtes.

Vai piekrīti, ka Marts Ozolinkevičs aizvadīja vienu no labākajām spēlēm?
Martam komandā ir konkrēta loma. Jautājums, kā viņš pierāda sevi katrā spēlē, taču savus uzdevumus zina. Marts izdarīja tiešām labu darbu. Progress ir, galvenais, jāturpina strādāt pie stabilitātes katrā spēlē.

Komanda savā attīstībā sasniegusi līmeni, kurā var lieliski nospēlēt, piemēram, “Final Four”, taču tai ir grūtāk aizvadīt pilnu sēriju pret tāda līmeņa pretinieku kā VEF.
Tādām komandām kā Ogre un Jūrmala – arī Liepāja un Valmiera – izslēgšanas turnīrs līdz vienai uzvarai ir daudz pateicīgāks nekā “play-off” sērijas līdz trīs uzvarām. “Četru finālam” sagatavojāmies lieliski. Bijām labā fiziskajā un mentālajā formā.

Tagad par to nedomājam. Jākoncentrējas nākamajiem uzdevumiem, tomēr divi minimālie zaudējumi Tallinā sāpēs vēl ilgi. Bijām ļoti tuvu gan Latvijas-Igaunijas līgas finālam, gan – nākamajā dienā – bronzai.

Vai komandai būs pāris brīvdienas pirms bronzas sērijas?
Nosacītas brīvdienas. Brīva ceturtdiena, pēc tam atsāksim gatavoties. Būs jāiegulda liels darbs, jo mūsu pretiniece, visticamāk, Jūrmala, ir spēcīga un agresīva komanda. Jāgatavojas, jāatjaunojas, jāsagaida Rinalda (Sirsniņa) atgriešanās laukumā. Un jāatrod izsalkums.

Cik tuvu spēlēšanai ir Rinalds un Kaspars?
Kaspara Bērziņa atveseļošanās laiks ir nenosakāms. Rinalds jau atsācis trenēties. Skrien bez bumbas, kustina kāju. Ja klausītu dakterus – šosezon nespēlētu, taču viņš gatavs iet cīnīties komandas vārdā. Domāju, ka viņš būs atpakaļ uz pirmo spēli.

Šovasar jaunatnes lielais turnīrs – Pasaules U19 kauss – sāksies vienu mēnesi ātrāk nekā Eiropas U18 čempionāts pērnvasar. Visa uzmanība Ogrei, taču – vai palīgi jau ķērušies pie darba?
Mani palīgi – Gunārs Gailītis un Gatis Melderis – strādā pie pretinieku izpētes un meklēšanas. Zinām gan vasaras plānus, gan kandidātus. Darbs notiek aktīvi. Pats esmu aizņemts LBL, taču palīgu profesionalitāte ļaus vasaru sagaidīt ar nepieciešamajām iestrādēm.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-24 23:35, pirms 5 gadiem
No sirds novēlu Jums bronzu LBL!

  -1 [+] [-]

, 2019-04-24 23:39, pirms 5 gadiem
Varēji ju abu treneru komentārus. Tas ir par grūtu?

  +3 [+] [-]

, 2019-04-25 00:00, pirms 5 gadiem
Lai nu Gailītis pataupa savus tekstus finālam, tur tad redzēs - intervija būs zaudētāja statusā vai tomēr nē...

  -1 [+] [-]

, 2019-04-25 00:19, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Lai nu Gailītis pataupa savus tekstus finālam, tur tad redzēs - intervija būs zaudētāja statusā vai tomēr nē...
Varbūt Tu arī savu pataupi? Tomēr normāli būtu abus trenerus dzirdēt. Vēlieties kvalitatīvāku SC, tad tā kvalitāte arī ir jāprasa