Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pogodins: "Kaut vai tribīnēs būs 10 cilvēki, tev laukumā ir jāatdod viss!"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Pogodins: "Kaut vai tribīnēs būs 10 cilvēki, tev laukumā ir jāatdod viss!"
Sergejs Pogodins, ''Daugavpils'' galvenais treneris
Foto: bfcdaugava.lv

Preses konferencē pēc "Riga" FC pirmās uzvaras Virslīgā kluba pastāvēšanas vēsturē (2:0) komandas galvenais treneris Dmitrijs Homuha bez īpašām emocijām apsveica komandu ar šo vēsturisko sasniegumu, savukārt BFC "Daugavpils" galvenais treneris Sergejs Pogodins emocionāli stāstīja par gatavošanos šai spēlei un futbolistu attieksmi pret mājas spēlēm.

"Riga" FC galvenais treneris Dmitrijs Homuha preses konferencē bija ļoti mierīgs un nosvērts: "Kopumā spēle bija līdzīga. Mums par laimi, mēs realizējām tos momentus, kurus izveidojām. Izcīnījām pirmo uzvaru kluba vēsturē Latvijas augstākajā līgā, par ko visi esam ļoti priecīgi.

Iespaidi par Latvijas čempionātu - komandas ļoti daudz cīnās. Ir daudz dažādu kaislību, cīņasspara. Ir milzīga atdeve, cits jautājums ir par kvalitāti, bet pašatdeve ir milzīga, kas ļaus komandām turpmāk progresēt.

Negribētu savā komandā izcelt atsevišķus futbolistus, jo uzvar komanda. Futbolisti izpildīja savus uzdevumus, Sergejs Vorobjovs bija īstajā vietā un laikā, izpildot ļoti skaistu sitienu. Apsveicu visu komandu, bet darba mums vēl ir ļoti daudz.

Pirms spēles izpētījām Daugavpils stiprās puses, analizējām iepriekšējās spēles. Akcentējām arī vājās puses, tajā skaitā centrējumus no flangiem, kas arī deva rezultātu. Vai pirms spēles zināju, ka Vorobjovs ir no Daugavpils? Protams!"

Pamatīgi uzvilcies preses konferencē bija BFC "Daugavpils" galvenais treneris Sergejs Pogodins, kurš atvainojās savam kolēģim, ka pirms spēles analīzes nedaudz parunās par problēmām Daugavpilī: "Pastāsīšu, kā mēs gatavojāmies šai spēlei. Mūsu stadiona apsaimniekošana tagad ir uzticēta Daugavpils Olimpiskajam centram. Mēs ierodamies uz treniņu, mūsu bāze ir aizslēgta - atslēgas nomainītas, uzlikta signalizācija. Mēs nevaram aizvadīt teorētiskās nodarbības, nevaram normāli pārģērbties. Pārģērbāmies kopā ar bērniem ģērbtuvē, kur bija 50 cilvēki, kaut gan tā ir paredzēta tikai astoņpadsmit.

Otrais moments. Stadiona sagatavošana. Vārtu, stūra karodziņu uzlikšana - to visu dara mūsu kluba cilvēks, nevis apsaimniekotājs. Es negribu ne ar vienu strīdēties, taču ir jāvienojas visiem kopā, lai strādātu pilsētas, nevis kāda labā. Tā ir katastrofa! Virslīgas komandas pārģērbjas tikpat kā laukā. Es, protams, nedaudz pārspīlēju."

Pogodins, runājot par spēli, atzina, ka pirmajā puslaikā pretinieks bija nedaudz labāks, bet otrajā iniciatīva bija viņa padotajiem: "Pirmais puslaiks aizritēja ar pretinieka pārsvaru. Ielaidām nevajadzīgus vārtus. Oļegs Timofejevs izpildīja lielisku centrējumu un Sergejs Vorobjovs noslēdza labu kombināciju ar vārtu guvumu. Pirms spēles runājām, ka jānosedz pretinieku malējie spēlētāji.

Otrajā puslaikā sākām spēlēt agresīvāk, uzmācīgāk. Pārņēmām iniciatīvu, taču ielaidām otros vārtus. Gājām uz visu banku, tikai aizsargi palika aizsargāties. Ļoti gribējām iesist, bet tā arī nesanāca. Pareizi kolēģis pateica, ka spēle bija līdzīga ar nelielu pretinieka pārsvaru."

Runājot par Vladislava Fjodorova nākotnes perspektīvām, Pogodins bija noskaņots optimistiski: "Nevar teikt, ka viņš spēlē ļoti labi, taču viņš visu laiku pieliek. Viņš ir ļoti perspektīvs puisis, kuram ir laba nākotne. 1996. gadā dzimis puisis, kurš ir tāda paša ampluā spēlētājs kā Vorobjovs. Domāju, ka viņš turpinās progresēt. Uzskatu, ka mēs arī turpmāk viņu izmantosim kā centra uzbrucēju. Tādā komandā kā "Riga" viņš varētu spēlēt [smejas].

Pogodins, neskatoties uz zaudējumu, atzina, ka spēle nebija slikta: "Es negribētu to nosaukt par labāko spēli sezonā, taču otro puslaiku iespējams varētu nosaukt par labāko. Gribējām iesist, jo mājas spēlē nedrīkst nespēlēt! Skaidrs, ka skatītāju nav daudz, tomēr mums ir jācenšas viņu dēļ. Tie puikas, kas atnāk, tie vectētiņi, kas atnāk un nopērk biļeti pa pusotru eiro. Kā var nespēlēt? Es un visa komanda ir gatavi izdarīt visu, lai viņš uz mājām dotos laimīgs. Kā var nespēlēt? Ir jāatdod viss laukumā. Kaut vai tribīnēs būs 20 vai 10 cilvēki, tev vienalga ir jāspēlē un jādara viss priekš šiem cilvēkiem!"

     [+] [-]

, 2016-04-24 10:22, pirms 8 gadiem
Pēc šādiem paziņojumiem D-pils trenera paziņojumiem vietējam "žurnālistam" Naurim nekavējoties jāveic neatkarīga atmaskojoša faktu pārbaude ar publikāciju visos medijos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja