Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Jūrmalas Sports" mēģinās kļūt par otro pusfinālisti

Jānis Pārums

"Jūrmalas Sports" mēģinās kļūt par otro pusfinālisti
Foto: Mārtiņš Zitmanis

Šovakar plkst. 19:00 Vaiņodes handbolisti savā laukumā uzņems "Jūrmalas Sportu", aizvadot otro SynotTip Virslīgas ceturtdaļfināla spēli.

Jāatgādina, ka pirmajā spēlē pārliecinošu uzvaru ar 42:23 izcīnīja "Jūrmalas Sporta" handbolisti, sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Jūrmalnieki dominēja visas spēles garumā, puslaiku noslēdza ar +9, bet nākamajās 30 minūtēs pārsvaru vairāk nekā dubultoja.

Jāpiebilst, ka regulārajā sezonā pirmajos divos mačos uzvarēja jūrmalnieki (34:18, 28:23), bet regulārā čempionāta beigās, nespēlējot optimālajā sastāvā, atļāvās pat zaudēt (27:29). Pirmā ceturtdaļfināla spēle gan apliecināja "Jūrmalas Sporta" patieso spēku.

Sērijas otrā spēle gan notiks Vaiņodē, kas iespējams varētu jūrmalniekiem radīt lielākas grūtības nekā pirmajā mačā.

Vaiņodes uzbrukums lielā mērā balstās uz brāļiem Oskaru un Aināru Pāviliem, kas guvuši, attiecīgi, 166 un 97 vārtus. Oskars joprojām ir SynotTip Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs, bet Ainārs noslēdz pirmo desmitnieku.

Jūrmalniekiem izpildītāju ir vairāk, vārtu guvumi sadalās līdzīgāk, tāpēc nav pārsteigums, ka desmitniekā neviena no Jūrmalas spēlētājiem nav. Visaugstāk, 11.pozīcijā ar 94 vārtiem ir Kaspars Naglis, kurš ar 10 vārtiem bija rezultatīvākais sērijas pirmajā spēlē (tā arī Kaspara rezultatīvākā spēle sezonā). Pēdējās spēlēs pārliecinošs ir arī Mareks Černousovs (deviņi vārti pirmajā mačā, 75 šosezon kopumā).

Jāatgādina, ka vakar iespēju kļūt par otro pusfinālistu aiz regulārā čempionāta uzvarētāja Dobeles "Tenax" neizmantoja "Ogre/Miandum", kas sērijas otrajā spēlē ar 19:29 zaudēja ASK/LSPA, un tagad rezultāts sērijā kļuvis 1-1. Jūrmala šovakar uzvaras gadījumā iekļūs pusfinālā, kur sacentīsies ar "Celtnieks Rīga" un "Latgols" pāra uzvarētāju (šobrīd 1-0 "Celtnieka" labā, otrā sērijas spēle sestdien Ludzā).

Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv