Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala/Fēnikss” zaudē un izstājas no BBL

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Jūrmala/Fēnikss” zaudē un izstājas no BBL
Māris Ziediņš
Foto: Lāsma Irša

BBL astotdaļfināla atbildes spēlē Paņevežās "Jūrmala/Fēnikss" basketbolisti vāji aizvadīja mača vidusdaļu un piekāpās vietējam "Lietkabelis" 78:92, līdz ar to arī izstājoties no Baltijas Basketbola līgas turnīra. Rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Māris Ziediņš, bet 16 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un sešas piespēles Edgaram Jeromanovam.

Pirmā abu komandu spēle Lapmežciemā beidzās neizšķirti, tāpēc atbildes mačā bija viegli skaitīt rezultātu divu spēļu summā – vadībā bija tā komanda, kas bija vadībā Paņevežā. Tur mājinieku maču sāka ar trīs minūtēs gūtiem astoņiem punktiem pēc kārtas, kamēr jūrmalnieki atzīmējās ar labu cīņu par atlēkušajām bumbām un veselu jūru garām aizmestu metienu. Tālmetieni vien bija četri. Bija nepieciešams minūti aprunāties.

Galu galā rezultātu atklāt izdevās tieši no tālās distances, kad precīzs bija Māris Ziediņš (3:8), taču mājinieki atbildēja arī ar savu pirmo tālmetienu. Drīz vien “Lietkabelis” tika arī pie +10 un šajā attālumā nostiprinājās. Viesi turpināja steigties uzbrukumā, kas gan vēlamo rezultātu nedeva, tā kā tikai pateicoties mājinieku nestabilitātei mīnusi lielāki nekļuva.

Ceturtdaļas beigās “Jūrmala/Fēnikss” spēle beidzot sakārtojās, turklāt uz pusi izdevās samazināt šīs spēles un tātad arī visas sērijas punktu deficītu – pēc pirmās ceturtdaļas 14:19. Jau pirmajā otrās ceturtdaļas uzbrukumā no tālās trāpīja Edmunds Elksnis, pēc brīža atlētisku caurgājienu ar vēl diviem punktiem noslēdza Ivars Žvīgurs, un cīņā atkal bija neizšķirts. Mājinieki tūlīt ķērās pie spēlētāju maiņām, sūtot atpakaļ laukumā arī savu 216 cm slaido serbu milzi Mile Iliču, un svaru kausi atkal sasvērās uz pretējo pusi.

Ceturtdaļas vidū 21:28, vēl pēc trim minūtēm 21:37... Tālmetieni nekrita, bet citu ideju, kā pārspēt mājinieku aizsardzību, kuras piekļūšanu grozam sargāja 216 un 205 (Arnas Labucks) centimetri, jūrmalniekiem nebija. Tiesa, arī otrā puslaika izskaņā veiksme atgriezās, jo trīspunktnieku trāpīja Uģis Pinete, bet Endru Šmits pēc izcīnītās atlēkušās bumbas uzbrukumā pavisam mierīgā veidā guva divus punktus no groza apakšas. Pēc 20 spēles minūtēm spēlē un sērijā bija mīnus 11 – 28:39.

Lai gan mīnusi nebūt nebija traģiski, vilkt garumā ar to atspēlēšanu nevajadzēja. Diemžēl tā vietā sanāca vēl viens “Lietkabelis” izrāviens. Mājinieki uz viesu diviem punktiem atbildēja ar saviem deviņiem un tika pie lielākajiem plusiem mačā 48:30. Diemžēl šoreiz minūtes pārtraukums attapties neļāva, bet trešās ceturtdaļas vidū pēc kārtējā tālmetieni, leiši pirmo reizi panāca vairāk nekā 20 punktu pārsvaru – 55:33. Diemžēl arī ceturtdaļas otra puse neko pozitīvu neatnesa, un pirms pēdējām desmit minūtēm komandas šķīra 21 punkts – 49:70.

Pēdējās desmit minūtes “Jūrmala/Fēnikss” gan uzvarēja, taču, lai glābtu maču un sēriju, ar to vien bija par maz. Zaudējums 78:92, un BBL ceturtdaļfinālā iekļūst “Lietkabelis”.

BBL astotdaļfināls, 24. februāris

Lietkabelis – Jūrlama/Fēnikss 92:78 (19:14, 20:14, 31:21, 22:29)
Lietkabelis: Iličs 19 (12ab), Kazons 17, Labucks 13, Pakovičs 9 (12rp), Vasuļis 8, Buteriļevičs 7 (8ab), Lovs 5, Aukštikalnis 4, Rimša 4, Kazakausks 4, Žuža 2, Žaļalis
Jūrmala/Fēnikss: Ziediņš 20 (6ab), Jeromanovs 16 (7ab, 6rp), Elksnis 15, Šmits 9, Mediss 6, Kušnirovs 4, Robertss 3, Pinete 3, Žvīgurs 2

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

     [+] [-]

, 2016-02-24 22:59, pirms 8 gadiem
Diemzel, to jau vareja paredzet. Jo Lietkabelis ir loti speciga komanda, reali viens no galvenajiem pretendentiem uz BBL zeltu.