Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam četras soda minūtes, "Sabres" trīsreiz izlaiž pārsvaru

Rolands Eliņš

Girgensonam četras soda minūtes, "Sabres" trīsreiz izlaiž pārsvaru
Zemgus Girgensons cenšas pārspēt "Hurricanes" vārtsargu Antonu Hudobinu
Foto:AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo „Sabres” trīs reizes izvirzījās vadībā pret Karolīnas „Hurricanes”, taču beigās tomēr piekāpās ar 3:5. Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons izcēlās ar četrām soda minūtēm un nerealizētu iespēju izgājienā viens pret vienu.

Šo spēli Zemgus Girgensons aizvadīja maiņā ar Koudiju Hogsonu un Stīvu Otu. Viņš laukumā pavadīja 15 ar pusi minūtes, to laikā izdarot divus metienus pa vārtiem un vienu metienu bloķējot, taču rezultativitātes punktus neizdevās gūt, un maču nācās noslēgt ar negatīvu lietderības koeficentu -1.

Trešā perioda sākumā Girgensons arī tika sodīts ar 2+2 noraidījumu par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju, kas uzreiz trīskāršoja viņa sezonas nopelnīto soda minūšu skaitu. Pirms tam 47 spēlēs viņš bija saņēmis tikai vienu noraidījumu, lai arī bija starp līderiem izpildīto spēka paņēmienu ziņā.

Spēles 11. minūtē Girgensons bija laukumā, kad „Hurricanes” aizsargs pieļāva rupju kļūdu un palaida izgājienā viens pret vienu Hogsonu, kurš atklāja rezultātu. Tiesa, jau pēc divām minūtēm ar līdzīgu „pakalpojumu” atbildēja „Sabres” aizsargs Aleksandrs Sulcers, un līdzsvars gan rezultātā, gan Girgensona lietderības koeficentā.

Līdz trešā perioda vidum „Sabres” vēl divreiz spēja izvirzīties vadībā pēc Braiena Flina un Tailera Enisa vārtu guvumiem, taču divreiz ar precīzu metienu atbildēja Aleksandrs Sjomins. Trešo vārtu zaudējumā laukumā bija arī latviešu zaudējums, tiesa, atkal ne pārāk veiksmīgi nospēlēja Bufalo aizsargi, zaudējot cīņu aizvārtē. Girgensonam arī bija lieliska iespēja pēc ilgāka pārtraukuma gūt vārtus, kad viņš mazākumā aizskrēja izgājienā viens pret vienu, taču vietā bija „Hurricanes” vārtsargs Antons Hudobins.

To pašu 50. minūtē nevarēja teikt par „Sabres” vārtsargu Jūnasu Enrūtu, kurš nespēja atvairīt samērā vienkāršu un atklātu Andreja Sekeras metienu no zilās līnijas. Savulaik sešas sezonas Bufalo nospēlējušais slovāku aizsargs izrādījās guvis uzvaras vārtus, jo atlikušajā laikā „Sabres” atspēlēties nespēja, gluži otrādi, Sekera nopelnīja vēl vienu punktu, piespēlējot vārtu guvumā, kad Enrūts jau bija uz rezervistu soliņa.

Bufalo „Sabres” līdz ar to turpinājusi savu rezultatīvo hokeju, piektajā spēlē pēc kārtas gūstot trīs vārtus, taču arī zaudēts jau piektajā spēlē pēc kārtas. „Hurricanes” tikmēr ar 53 punktiem 50 spēlēs ieņem piekto vietu Metropoles divīzijā.

Kolumbusa turpina uzvarēt, Stēnam atkal savainojums

Kolumbusas „Blue Jackets” iemetusi piecas ripas „Flyers” vārtos, svinot savu astoto uzvaru pēc kārtas un paildzinot kluba rekordsēriju. Mača gaitā „Blue Jackets” gan nokļuva iedzinējos ar 1:2, taču pēc tam pārņēma spēles grožus savās rokās. Uzvara arī Sentluisas „Blues”, kura izbraukumā pieveica „Rangers” (2:1), un pirmos „Blues” vārtus guva Aleksandrs Stēns. Tie viņam jau bija 26. šajā sezonā, taču otrā perioda vidū viņš guva savainojumu un spēli nepabeidza. Komandas pārstāvji gan apgalvo, ka ilgāk par pāris dienām uzbrukuma līderis ārpus sastāva nepaliks.

Čikāgas „Blackhawks” nespēja izglābties no zaudējuma Minesotā ar 1:2, turklāt Patriks Keins „Wild” nominālā rezerves vārtsarga Dārsija Kumpera sauso spēli sabojāja vien 36 sekundes pirms mača beigām. Kumpers arī kļuva par iemeslu nelielam kuriozam, jo pēc spēcīga pretinieka metiena tika iedragāta viņa vārtsarga maska, un tā kā viņam nebija rezerves, tad nācās aizņemties otra „Wild” vārtsarga Niklasa Bekstrēma vārtsarga masku un teju pusi no spēles pavadīt ar Bekstrēma uzvārdu uz sava pakauša, kas gan netraucēja atvairīt 33 no 34 pretinieku metieniem.

Tik priecīgi par saviem vārtsargiem gan nevar runāt Toronto „Maple Leafs”, kura ar 1:7 piekāpusies Dalasas „Stars”. Četrus punktus (1+3) uzvarētāju sastāvā savāca Džeimijs Bens, bet krievu jaunais talants Valērijs Ničuškins guva trīs punktus (2+1). Ļoti rezultatīva izvērtās arī "Islanders" un "Penguins" spēle, kurā ar 6:4 uzvarēja Pitsburga. Sidnijam Krosbijam un Krisam Kunicam pa trim punktiem.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultātsKomandasRezultāts
Sabres-Hurricanes3:5Rangers-Blues1:2
Blue Jackets-Flyers5:2Lightning-Senators4:3 PM
Islanders-Penguins4:6Wild-Blackhawks2:1
Stars-Maple Leafs7:1Canucks-Predators1:2
Ducks-Kings2:1Sharks-Jets1:0

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

1 2 52 komentāri
Slēpts komentārs: Gūža

  -1 [+] [-]

, 2014-01-24 06:55, pirms 10 gadiem
Nevisai iepriecinoša ziņa..

  +4 [+] [-]

, 2014-01-24 06:56, pirms 10 gadiem
Nav jau tik traki,vēl jau laukumā tiek.Tomēr ,lai arī spēka uzbrucējs,kāds punktiņš tomēr jāgūst ir.Citādi "blats" pie Nolana arī vairs nestrādas.Saņemies Zemgus,citādi pēc olimpiādes vari atrasties AHL turnīrā.

 +12 [+] [-]

, 2014-01-24 06:58, pirms 10 gadiem
Tulin saksies caur krituso sc.com komentetaju izcilie komentari par sutisanu uz AHL..

  -1 [+] [-]

, 2014-01-24 07:03, pirms 10 gadiem
Ehhh... škrobe baigā,jo vienīgais no C (centra) spēlētājiem neguva ne punktiņa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2014-01-24 07:29, pirms 10 gadiem
Vieniigais,ko tur jaasuuta uz AHL ir vaartsargs...taads caurums....Zigis normaali kapaajaas prieksh 20g. puikas un pirmaas sezonas iistu viiru ciinjaa.....SC.com siikajiem dibeniem ir jaatnjem tiesiibas komenteet

  -3 [+] [-]

, 2014-01-24 07:48, pirms 10 gadiem
Mikelsjanis rakstīja: Tulin saksies caur krituso sc.com komentetaju izcilie komentari par sutisanu uz AHL..
Un ko tad tu gaidīji? Baigais pareģis. Čalis vēl NHL nav gatavs!

  +1 [+] [-]

, 2014-01-24 08:04, pirms 10 gadiem
Mikelsjanis rakstīja: Tulin saksies caur krituso sc.com komentetaju izcilie komentari par sutisanu uz AHL..
Un tas tadel, ka lielum liela dala seit klavieri klabinoso no hokeja sajedz tik cik cukas no aviacijas!
Protams, Zemgusvar tikt nosutits uz AHL, kaut vai tiri profilakses pec, tacu no otras puses neredzu isti iemeslus, lai to daritu - puisis katra spele censas nospelet cik labi vien var(tiesa ne vienmer izdodas). Un ko vel ieveroju - speka speli milosam speletajam lidz sai spelei bija tikai 2 soda minutes! Tas nozime, ka nakotne (pie nosacijuma, ka Zemgus pieliks ari meistariba), vins varetu but reals pretendents uz Lady Bing trophy!

  -2 [+] [-]

, 2014-01-24 08:14, pirms 10 gadiem
Liels paldies - Carolina,St.Louis,Pittsburgh,San Jose

  +2 [+] [-]

, 2014-01-24 08:17, pirms 10 gadiem
Sochos izšaus.

     [+] [-]

, 2014-01-24 08:22, pirms 10 gadiem
Krosbijam jau vairāk par 70 punktiem. Pagaidām iet uz trim balvām-vērtīgākais spēlētājs, labākais spēlētājs un rezultatīvākais spēlētājs.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-24 08:43, pirms 10 gadiem
kino rakstīja: Krosbijam jau vairāk par 70 punktiem. Pagaidām iet uz trim balvām-vērtīgākais spēlētājs, labākais spēlētājs un rezultatīvākais spēlētājs.
Vēl varētu iemest viņam to džentlmeņa balvu, ko katru gadu dabū Datsjuks

  +1 [+] [-]

, 2014-01-24 08:54, pirms 10 gadiem
kino rakstīja: Krosbijam jau vairāk par 70 punktiem. Pagaidām iet uz trim balvām-vērtīgākais spēlētājs, labākais spēlētājs un rezultatīvākais spēlētājs.
Dažiem veicas, ka viņš tik traumatisks pēdējos gadus. Ceturto gadu pēc kārtas reālais MVP.

  +3 [+] [-]

, 2014-01-24 09:04, pirms 10 gadiem
Neaizmirsīsim, ka šī ir tikai pirmā sezona, ir jāpriecājas, ka viņš vispār spēlē NHL! Turies vecīt un met iekšā vai dod piespēles!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-01-24 09:27, pirms 10 gadiem
Speli neredzeju, bet te jau dazi uzdrošīnās troļot pajoļi, būtu priecājušies kad vispār mums ir tik labs spēlētājs, un vins savas spēles kopumā atspēlē 8.5/10 priekš saviem 20gadiem, bet nu ko kretī niska i skauģu tautai padarīsi.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-24 09:41, pirms 10 gadiem
Davai sarunāsim tā, ka tie komentētāji, kuri nav bijuši draftēti NHL vismaz trešajā kartā, patur savas mutes ciet

     [+] [-]

, 2014-01-24 09:54, pirms 10 gadiem
Toronto forši atzīmēja savu 6 spēļu uzvaru sēriju- pilnīgi savā stilā

Maurīsam pirmais zaudējums pie Jets stūres, vispār diezgan neslikta komandas pārņemšana viņam sanākusi.

Un, protams, Kolumbusa, kas šobrīd vnk rullē pāri visiem - vienmēr forši, kad 'underdog' parāda velnu visiem, kas viņiem nāk pretī. Būs interesanti paskatīties, cil ilgi viņi spēs šo latiņu noturēt, un vai tas ir tik tāds mirkļa uzplaiksnījums, vai arī no viņiem varētu sagaidīt, kādu pārsteigumu PO (protmas, tur vēl jātiek, jo austrumos visi tik tuvu, ka līdz sezonas beigām tur ne tā vien vēl viss var mainīties)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-01-24 10:03, pirms 10 gadiem
Atkal jau LIELIE fani atklājās. Kā Girgijam neiet ripa vārtos, tā jāsūta uz AHL. Tač nefanojiet par viņu. Neviens jums neliek.

Girgijs saņemsies un būs labi. Nav nekāds pasaules gals. GO Z!!!

  -1 [+] [-]

, 2014-01-24 10:21, pirms 10 gadiem
Sullivan rakstīja: Atkal jau LIELIE fani atklājās. Kā Girgijam neiet ripa vārtos, tā jāsūta uz AHL. Tač nefanojiet par viņu. Neviens jums neliek.

Girgijs saņemsies un būs labi. Nav nekāds pasaules gals. GO Z!!!
Kur Tu iepriekšējos komentāros kādu sūtītāju redzi? Nav mazliet paranoja?

     [+] [-]

, 2014-01-24 10:22, pirms 10 gadiem
alguns rakstīja: Nav jau tik traki,vēl jau laukumā tiek.Tomēr ,lai arī spēka uzbrucējs,kāds punktiņš tomēr jāgūst ir.Citādi "blats" pie Nolana arī vairs nestrādas.Saņemies Zemgus,citādi pēc olimpiādes vari atrasties AHL turnīrā.
trolli iesaku ar steigu skolu atrast ,jo sāk parādities jau dauņa sindroms ..

  -1 [+] [-]

, 2014-01-24 10:32, pirms 10 gadiem
9thGOLD4RUSSIA2 rakstīja: Ņičuškinam 2+1 !!! ! Čalim divi goli! Sjominam arī atkal divi goli! Abi pelnīti brauc uz Sočiem!
Zel ka Jakupovu nepanema! Sim shosezon labakais koefs visa NHL - 31! Nevaru beigt smieties par vinju, ka tik vinja koefs jau nav NHL rekords

  +1 [+] [-]

, 2014-01-24 10:34, pirms 10 gadiem
Tikmer Nešam jau 17 goli!
Neslikti, tik nesen pec traumas atgriezas laukuma!

  +3 [+] [-]

, 2014-01-24 10:52, pirms 10 gadiem
Žēl Zemgus. Cenšās ļoti. Izdevību daudz. Bet kā nekrīt, tā nekrīt..

  +1 [+] [-]

, 2014-01-24 11:02, pirms 10 gadiem
ovečka rakstīja: Davai sarunāsim tā, ka tie komentētāji, kuri nav bijuši draftēti NHL vismaz trešajā kartā, patur savas mutes ciet
*******Ha,ha,ha

  +1 [+] [-]

, 2014-01-24 11:36, pirms 10 gadiem
M9 rakstīja: Kur Tu iepriekšējos komentāros kādu sūtītāju redzi? Nav mazliet paranoja?
Sāksim jau ar pašu pirmo komentāru, paranoja tu. Tālāk arī neturpināšu, jo nepatīk diskutēt ar cilvēkiem, kas raksta, bet neiedziļinās. Nav jēga vienkārši.

  -1 [+] [-]

, 2014-01-24 12:01, pirms 10 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Zel ka Jakupovu nepanema! Sim shosezon labakais koefs visa NHL - 31! Nevaru beigt smieties par vinju, ka tik vinja koefs jau nav NHL rekords
Sam Gagner -20
Ryan Nugent-Hopkins -15
Taylor Hall -15
Jordan Eberle -11
Ryan Smyth -16
Nick Schultz -17
Jeff Petry -17
David Perron -8
Ales Hemsky -11

Tie ir viņa visi komandas biedri

Jā un LV galvenā zvaigzne un cerība -13
Viņš jau gandrīz ir ārā no Top 30 jaunajiem spēlētājiem.
Viņam ir otrs sliktākais + - kof starp tiem top 30 spēlētājiem.
Sliktāk ir tik Alex Chiasson - 20

Savā komandā starp jaunajiem viņam ir absolūti sliktākais + -
Brayden McNabb +1
Johan Larsson -1
Nikita Zadorov -4
Rasmus Ristolainen -4
Mikhail Grigorenko -3
Mark Pysyk -11
Zemgus Girgensons -13

Tāpat kā visā komandā piektais vissliktākais + -

Bet zinu zinu,uz Girgensonu tas neattiecas,jo viņš ir jaunais talantīgais spēlētājs.
Cita lieta vecais Jakupovs
Jā un lai ko tu neteiktu Aļoša,tam Ņičuškinam,kas pagājušajā gadā pēc tevis murgotā neatbilst NHL + 13
Jūti atšķirību ? - 13 + 13 Kā arī 8 vieta top 30. Ja skatās starp pagājušā drafta draftētajiem,tad vispār 2 vieta.
Un tur nekādu Jakupovu pieminēšana to nemainīs.

Bet jaunajam LV talantam mēraukla ir Huberdo,Gaļčeņuks,Jakupovs utt. Tā gada drafta kadri.

Un tur nu
Nail Yakupov (RW/LW) 95 spēles (26+22) 48
Alex Galchenyuk (C/LW) 92 spēles (19+31) 50

Zemgus Girgensons (C/LW) 48 spēles (4+10) 14

Bet nu kā bortos grūž !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-24 12:10, pirms 10 gadiem
Sullivan rakstīja: Sāksim jau ar pašu pirmo komentāru, paranoja tu. Tālāk arī neturpināšu, jo nepatīk diskutēt ar cilvēkiem, kas raksta, bet neiedziļinās. Nav jēga vienkārši.
Atvaino, man tas "Gūža" noignorēts (kā arī vēl dažs), tādēļ automātiski to komentāru neredzēju.
Vienkārši ieraudzīju dažus komentārus, ka "nu tikai nākšot, nu tikai būs komentāri no nejēgām", bet tādu komentāru neko īpaši līdz šim šodien nebija. Labi, protams.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-01-24 12:29, pirms 10 gadiem
"Trešo vārtu zaudējumā laukumā bija arī latviešu zaudējums"
Kapēc tad Girgensons uzreiz būtu jānosauc par "latviešu zaudējumu"? Manuprāt viņš to nav pelnijis...

  +1 [+] [-]

, 2014-01-24 12:31, pirms 10 gadiem
M9 rakstīja: Atvaino, man tas "Gūža" noignorēts (kā arī vēl dažs), tādēļ automātiski to komentāru neredzēju.
Vienkārši ieraudzīju dažus komentārus, ka "nu tikai nākšot, nu tikai būs komentāri no nejēgām", bet tādu komentāru neko īpaši līdz šim šodien nebija. Labi, protams.
Es uzreiz nevarēju saprast, kā tu varēji pirmo komentāru palaist garām?! Bet nu man skaidrs.
Nē nu doma jau tāda, ka ne tikai SC ir tie, kas fano tikai tad, kad spēle iet no rokas. Mūsu pašu "Dinamo" arī netrūkst šādu "fanu". Tas pats attiecās uz Ernestu Gulbi. Žēl, bet tādu liekuļu netrūkst.

     [+] [-]

, 2014-01-24 12:37, pirms 10 gadiem
ovečka rakstīja: Davai sarunāsim tā, ka tie komentētāji, kuri nav bijuši draftēti NHL vismaz trešajā kartā, patur savas mutes ciet
Standarta pamatskolas teikums. Davai sarunāsim tā, ja neesi bijis politiķis, tad nedi*s par to, ja neesi bijis mākslinieks, tad par mākslu nerunā skaidrs? Mēs vecīt esam kritiķi. Un mēs sakam visu, ko redzam, dzirdam un domājam!

  +1 [+] [-]

, 2014-01-24 12:50, pirms 10 gadiem
Baigi neveicas Girgensonam- vaartu guushanas izdeviibu bija kaadas 3 vai 4. Bet nu gan jau saaks krist.

Un to sodu vinjam nesapratu- arii atkaartojumaa augstu nuuju nesaskatiiju. Ne velti vinsh bija taa uzvilcies un negribeeja iet uz solinja.
1 2 52 komentāri