Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Azarenka noliedz runas par nesportisku rīcību medpauzes izvēlē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Azarenka noliedz runas par nesportisku rīcību medpauzes izvēlē
Viktorija Azarenka
Foto: AFP/Scanpix

"Australian Open" čempione Viktorija Azarenka noliedza runas par to, ka viņas medpauze pirms pusfināla mača pēdējā geima tika veikta bez atbilstoša iemesla jeb taktikas nolūkā – lai savestu kārtībā galvu pēc piecām neizmantotām mačbumbām.

Kad Azarenka uzvarēja astoņus no pirmajiem deviņiem geimiem (6:1, 2:0), šķita, ka ranga līdere tuvojas vieglai uzvarai, taču tā gluži nenotika. Otrā seta trešajā geimā Vika savainoja potīti, taču medpauzi nepalūdza. Stīvensa trīs reizes atspēlēja breika deficītu, pēdējo reizi to izdarot pie 3:5. Devītajā geimā Azarenka neizservēja maču, pie tam neizmantoja piecas mačbumbas. Pēc tam sekoja aptuveni 10 minūtes ilga čempiones medpauze.

Uzreiz pēc mača korta intervijā Eurosport Azarenka atzina, ka gandrīz piedzīvoja gada lielāko izgāšanos, izlaižot uzvaru ar ļoti labām iespējām. Tāpat Vika atklāja, ka medpauzi paņēmusi, jo bija ļoti uztraukusies. Tādos gadījumos, pauze, protams, nepienākas. Sarunā ar ESPN Azarenka par muguras problēmu neteica ne vārdu.

Vēlāk preses konferencē Azarenka stāstīja ko citu: "Ko gan es skaidri varu pateikt dažas sekundes pēc mača? Man pauzi vajadzēja paņemt dažus geimus ātrāk, taču to neizdarīju, jo domāju, ka spēšu maču pabeigt caur sāpēm. Beigās man bija ļoti grūti elpot, to varēja pamanīt arī pēc sitienu kvalitātes. Situācija pasliktinājās, tāpēc bija jāapstājas. Man bija tikai viena medpauze, tā gan bija ilga, jo bija nepieciešams laiks, lai saprastu, kas par problēmu. Bet man bija tikai viena medpauze. Kad citiem tenisistiem palīdz ārsti, es neapšaubu viņu motīvus."

Azarenkai patiesībā bija divas pauzes vienā, jo tenisistei, pēc turnīra organizatoru atzinuma, bija gan ceļgala, gan ribu problēmas. Pēdējā ietekmējusi elpošanu. Savukārt jau pieminētajā devītajā geimā panika sākusies savainojuma, nevis uztraukuma dēļ.

"Mani neuztrauc, ja cilvēki manu rīcību uzskata par nekrietnu. Man medpauze patiešām bija vajadzība, vienīgi to vajadzēja ņemt agrāk. To arī nožēloju – izvēle pirms pēdējā geima ir mana vaina," piebilda Azarenka.

Pirmo reizi "Grand Slam" pusfinālā spēlējusī Stīvensa Azarenkas rīcībā neko sliktu nesaskatīja: "Manas pretinieces regulāri ņem medpauzes (iepriekšējos divos mačos problēmas bija Lorai Robsonei un Serēnai Viljamsai), tad mani piespiedu pārtraukumi neietekmēja. Arī šoreiz tā nebija. Uzskatu – ja tu ņem medpauzi, tad tam ir nopietns iemesls."

Pati Stīvensa atklāja, ka līdz šim karjeras laikā ne reizi nav spēles laikā lūgusi ārstu palīdzību. Savukārt ar Azarenku viņai ir labas attiecības: "Mums ir viens aģents. Esmu pārliecināta, ka nākamreiz, kad tiksimies, parunāsim par to. Mēs patiesībā esam labas draudzenes."

Savukārt ar savu sniegumu šodienas mačā jaunā amerikāniete bija apmierināta: "Izdarīju visu, ko spēju, taču nedaudz pietrūka. Kopumā esmu apmierināta. Zaudējums – nekas traks nav noticis, esmu zaudējusi arī agrāk."

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

  +3 [+] [-]

, 2013-01-24 10:59, pirms 11 gadiem
Iekšā cilvēkam ielīst nevar. Pieņemu, ka 30% no visām medpauzēm ir falšas. Ceru, ka 30% spēlētājiem šad, tad kautkas sāp, bet to neizrāda uz spēlē līdz galam.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-24 11:15, pirms 11 gadiem
Mjā, nu paņēma un paņēma, diskskvalificēt jau nevar par to
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-24 12:36, pirms 11 gadiem
Vecs, slims cilvēks.. Rakstā minētais:
savest kārtībā galvu
savainoja potīti
muguras problēmu
ceļgala problēmas
ribu problēmas-elpošana
savainojums-panika, ļoti uztraukusies
izvēle pirms pēdējā geima ir mana vaina

Lai fināls izdevies!!

     [+] [-]

, 2013-01-24 13:52, pirms 11 gadiem
nu vispār jau īsti korekti tas nebija, pirms pretinieces serves panikas dēļ paņemt 10 min pauzi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-24 15:01, pirms 11 gadiem
Ka atzina komentetaji, tad tiesnesi bija vainigi, jo piekrita pauzi pieskirt, tad kad to nedriksteja (pirms retiniecu serves).

     [+] [-]

, 2013-01-24 15:42, pirms 11 gadiem
Medus pauze? Davai, nafig tos rusicismus.

     [+] [-]

, 2013-01-24 15:45, pirms 11 gadiem
yuris_ rakstīja: Ka atzina komentetaji, tad tiesnesi bija vainigi, jo piekrita pauzi pieskirt, tad kad to nedriksteja (pirms retiniecu serves).
medicīnas pauzi var ņemt jebkurā brīdī, tikai iemeslam jābūt pamatotam
principā pēc noteikumiem, viss ir kārtībā, tikai nu dikti nesportiski tas izskatījās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-24 22:08, pirms 11 gadiem
atceros kā pagājšgad Azarenka pret Agnešku Dohā izdarījās, vnk cūciski... Radwanska "Lost Respect" With Azarenka Over...