Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Mourinju: "Nedomāju atkāpties un nebaidos par savu darbu"

Agris Suveizda

Mourinju: "Nedomāju atkāpties un nebaidos par savu darbu"
Žuzē Mourinju
Foto: AP/Scanpix

Spānijas futbola kluba Madrides "Real" galvenais treneris Žuzē Mourinju pēc kārtējās neveiksmes sacīja, ka nedomā atkāpties no amata un ka nebaidās par savu darbu. Mourinju lēmumu atstāt rezervē Ikeru Kasiljasu skaidroja kā tīri sportisku - treneri uzskatījuši, ka Antonio Adans tobrīd bijis labāks.

"Esam bēdīgi par zaudējumu, taču izdarījām, cik spējam. Spēlētāji ir iztukšoti, atdevuši sevi visu un par to nesaņēma nekādu atlīdzību," pēcspēles preses konferencē sacīja Žuzē Mourinju. "Madrides "Real" pagājušajā sezonā bija čempions un otro vietu apsteidza par deviņiem punktiem. Šosezon atpaliekam par tādu deficītu, kas, manuprāt, nav pārvarams. Mums ir jāuzņemas atbildība par sliktu čempionātu. Nevēlos bēgt no atbildības vai norādīt uz atstarpi starp mums un līderi, taču tā ir realitāte."

"Vai baidos par savu darbu? Nevienu brīdi. Neesmu bērns. Treneri zina, ka futbolam nav atmiņas, un skaitās tikai tas, ko esi izdarījis šodien, nevis vakar," Mourinju turpināja. "Spēlētāji mačus pret "Espanyol" un arī šodien aizvadīja, lai uzvarētu, taču mums trūka veiksmes. Pretinieki trīsreiz trāpīja rāmī un guva trīs vārtus. Mums bija izdevības, bet nebija vārtu." Mourinju piebilda, ka ziemas pārtraukums nāk ideālā brīdī un ka komandai, lai rastu motivāciju cīnīties, jādomā nevis par lielo atstarpi turnīra tabulā, bet gan pašlepnumu. Portugālis arī sacīja, ka nedomā atkāpties no amata.

Lielu ažiotāžu izraisīja lēmums atstāt rezervē Ikeru Kasiljasu, komandas kapteini, līdzjutēju mīluli un kluba simbolu. "Tas bija tehnisks lēmums, trenera lēmums," teica Mourinju. "Tas ir treneris, kurš analizē situāciju un viņam pieejamos spēlētājus un pēc tam izvēlas sastāvu. Tas ir tīri tehnisks lēmums. Varat izdomāt stāstus, kādus vien vēlaties. [Sastāva izvēlē] Svarīgs ir mans viedoklis, nevis citu. Manuprāt, Adans šobrīd ir labāks nekā Ikers." Mourinju komentēja brazīlieša Kakā iespējamo pārdošanu: "Nedomāju, ka janvārī kaut ko darīsim. Un arī nedomāju, ka Kakā aizies. Ja viņš paliks, tas būs pluss komandai." Tikmēr bijušais "Real" sporta direktors Horhe Valdano, kurš darbu zaudēja tieši Mourinju dēļ, uzskatīja, ka Kasiljasa atstāšana rezervē bija varas izrādīšana.

Līdzīgi kā Mourinju, arī Serhio Ramosam šķiet, ka atstarpe no līderiem ir pārāk iespaidīga: "Atkal zaudējām svarīgus punktus - par spīti labam pirmajam puslaikam, kurā mums bija izdevības gūt vārtus, bet mums trūka veiksmes. Mums nevajadzētu domāt par līgas līderiem vai kādu citu. Mums vajadzētu domāt par mums pašiem. Mums jābūt paškritiskiem, un situācija "La Liga" tagad ir ļoti sarežģīta, praktiski neiespējama, bet mums jāturpina cīnīties."

Izmantotie resursi:
Real Madrid C.F. - Web Oficial | Official Web Site
Goal.com

     [+] [-]

, 2012-12-23 10:57, pirms 11 gadiem
Real madridei tagad jāsāk uztraukties, ka vel neaizcīnīsies līdz čempionu līgai

  +3 [+] [-]

, 2012-12-23 11:03, pirms 11 gadiem
Chelsea and Liverpool rakstīja: Real madridei tagad jāsāk uztraukties, ka vel neaizcīnīsies līdz čempionu līgai
gan jau viņi pabeigs kā otrie, labāk satraucies par Chelsiju

     [+] [-]

, 2012-12-23 11:21, pirms 11 gadiem
nu vismaz kāda intriga!ok,barsekona neaizsniedzama,bet real un atletico,tagad arī malagas savastarpējā spēkošanās klūst interesanta!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-23 11:59, pirms 11 gadiem
Ronaldu bēdīgs, Ikers uz soliņa, Real spēlē briesmīgi. Kas notiek?

  +4 [+] [-]

, 2012-12-23 12:02, pirms 11 gadiem
Velnišķīgais eksperts! rakstīja: Mourinju ir labs treneris, vaina jāmeklē menedžerī, kas iepirka sūdīgus spēlētājus.
TOO ir pirmais treneris Flo abu eeru laikaa, kursh pats noteica, kurus pirkt un kurus paardot. Kaa gan tu iedomaajies, ko tur esjeens dara, kaapeec taa njeemaas ar modrichu un kaapeec kantera tiek izpaardota. Kaapeec no kluba izeeda abas legjendas valdano un zidaanu un kaa var atljauties publiski uzbrukt kanteras trenerim.

  -2 [+] [-]

, 2012-12-23 13:00, pirms 11 gadiem
Real čempions!!!!

  +2 [+] [-]

, 2012-12-23 17:19, pirms 11 gadiem
aizermans rakstīja: Real čempions!!!!
Labs joks!

     [+] [-]

, 2012-12-23 19:58, pirms 11 gadiem
Maurs ir atbildīgs tikai par tiem klubiem, no kuriem nav laikus notinies. Šķiet, ka "Real" ir pirmais tāds klubs. No citiem viņš paspēja izspiest visu sulu un laikus pazust. Redzēs, vai viņš pierādīs savu TSO statusu un izvedīs "Real" no krīzes. Vismaz jāpamēģina, ja atļaus. Bet iespēja gan jau būs tikai viena - līdz sezonas beigām. Interesanti, ko saka paši spēlētāji un kas darās "Real "ģērbtuvē?

     [+] [-]

, 2012-12-23 23:37, pirms 11 gadiem
"It is not our decision it is the coach’s decision. It is not usual, and obviously it is a surprise. He is our captain as well is he the leader in the dressing room, so it is tough to play without such a key player.

"As I have said, it's a big surprise, but it is not our case, and I will not get involved in anything, because I'm not in bad standing with anyone."
Šitas Ramosa teksts pēc spēles ar Malagu manuprāt daudz ko izsaka