Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns izlaiž 10. spēli pēc kārtas, Lamelo ar 28+13+7 apbēdina "Wizards"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Bertāns izlaiž 10. spēli pēc kārtas, Lamelo ar 28+13+7 apbēdina "Wizards"
Spensers Dinvidijs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) zaudējumu piedzīvojusi Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards", kas savā laukumā ar 103:109 piekāpās Šārlotes "Hornets". Bertāns spēli izlaida, bet spēles laikā tika ziņots, ka šonedēļ plānota latvieša atgriešanās.

Dāvis Bertāns, potītes savainojuma dēļ izlaida desmito spēli pēc kārtas.

• Pirms šī mača "Wizards" savā "twitter" profilā ziņoja, ka Bertāns un Hačimura nosūtīti uz G līgas komandu, lai piedalītos treniņā. Spēles laikā tika minēts, ka latvieša atgriešanās NBA plānota jau šajā nedēļā.

• Pirmajā puslaikā deviņu punktu pārsvaru ieguva Šārlotes "Hornets". Pirmo ceturtdaļu ar minimālu pārsvaru uzvarēja "Wizards", tomēr viesi prata gūt par 10 punktiem vairāk otrajā ceturtdaļā.

• Īpaši jāizceļ aizvadītās sezonas labākā pirmgadnieka Lamelo Bola sniegums, kurš 19 minūšu laikā iekrāja 17 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles. Burvju rindās 10 punkti un trīs pārtvertās bumbas Kenteiviusam Kaldvelam – Poupam.

• Trešās ceturdaļas sākumā "Hornets" iesāka ar izrāvienu 14:6, palielinot savu pārsvaru līdz 17 punktiem, savukārt noslēdzošajā ceturtdaļa intriga spēlē tika atjaunota, jo "Wizards" izdevās atspēlēties un nonākt ļoti tuvu tam, lai pārņemtu vadību spēlē.

• Kad atlikušas bija nepilnas četras minūtes noslēdzošajā ceturtdaļā, "Wizards", pateicoties Kaldvela-Poupa tālmetienam, nonāca vien četru punktu attālumā no neizšķirta. Tad sekoja "Hornets" pieci punkti pēc kārtas, un "Wizards" atspēlēšanās noslēdzās neveiksmīgi.

• Pēdējo piecu spēļu laikā Vašingtona cietusi trīs neveiksmes. Kopumā burvjiem šosezon ir 11 panākumi un sešas neveiksmes. Nākamo spēli "Wizards" aizvadīs 25. novembrī, kad tai būs jātiekas ar Jonasu Valančūnu un Ņūorleānas "Pelicans".

• "Wizards" rindās jāizceļ rezervists Montrezls Harels, kurš guva 24 punktus un izcīnīja 18 atlēkušās bumbas. Nevienam citam Vašingtonas spēlētājam neizdevās gūt vismaz 20 punktus. Bredlijam Bīlam 18+7+9.

• "Hornets" uzvaru sekmēja Lamelo Bols, kurš spēli noslēdza ar 28 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un septiņām piespēlēm, bet 32 punktus, realizējot astoņus tālmetienus, guva Terijs Rozīrs. Interesanti, ka visa "Wizards" komandā kopā realizēja tikai deviņus tālmetienus.

  +2 [+] [-]

, 2021-11-23 04:54, pirms 2 gadiem
lai lamelo pamāca bertānam trošakus mest!

     [+] [-]

, 2021-11-23 11:55, pirms 2 gadiem
Šoreiz gan Bertāns pietrūka ļoti no soliņa. Arī Hačimura nedaudz pietrūka, jo gandrīz nevienam spēle nevedās. Pirmais piecinieks bija drausmīgs. Rezervisti: Avdija, Harells, Holidejs atkal pavilka (pēdējā laikā bieži) un bija cerība.