Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko pāriniece Kičenoka: "WTA finālturnīrā mēs spēlēsim maksimāli"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko pāriniece Kičenoka: "WTA finālturnīrā mēs spēlēsim maksimāli"
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Prensa GDL Open 2022 / guadalajaraopen.com

Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka debitēs WTA finālsacensībās, kas 31. oktobrī sāksies Teksas pilsētā Fortvērtā. Ukrainietei ir liels pagodinājums, jo neatkarības laikā Ukraina pirmoreiz būs pārstāvēta WTA dubultspēļu finālturnīrā.

Kā jau ziņots, Gvadalaharas "WTA 1000" ceturtdaļfinālā Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka piekāpās pasaules līderēm Barborai Krejčīkovai un Kateržinai Siņakovai, kaut bija 6:3, 4:2 un breika iespēja pie čehietes serves.

30 gadīgā Ludmila Kičenoka startē gandrīz tikai dubultspēlēs un patlaban atrodas karjeras augstākajā punktā - dubultspēļu rangā ieņem 10. vietu (iepriekšējos gados personīgais rekords bija #32) un šogad naudas balvās nopelnījusi vairāk nekā 430 tūkstošus ASV dolāru (iepriekš personīgais rekords bija nepilni 211 tūkstoši 2019. gadā). "Šī ir mana labākā sezona. Nekad nebiju tik augstu pakāpusies rangā un nekad neesmu spēlējusi WTA finālturnīrā," saka ukrainiete.

Neatkarības laikā Ukraina pirmoreiz būs pārstāvēta WTA dubultspēļu finālturnīrā. "Kad dzirdu, ka pirmoreiz tur pārstāvēšu mūsu valsti dubultspēlēs, man skudriņas skrien pa ādu. Sajūtas ļoti patīkamas. Centīšos nospēlēt pēc iespējas labāk un darīšu visu iespējamo."

Ostapenko/Kičenoka šogad sasniedza divus lielos pusfinālus ("French Open" un Vimbldonas čempionātā), ka arī triumfēja Sinsinati "WTA 1000" un guva citus panākumus, kvalificējoties sezonas finālturnīram. "Protams, mēs jau kaut cik zinājām, ka nokļūsim finālturnīrā. Kad tas kļuva zināms oficiāli, sāku saņemt īsziņas un visi mani apsveica. Ļoti patīkami, ka pārstāvēšu Ukrainu tik prestižās sacensībās. Protams, tas man ir liels pagodinājums," atzīst Ostapenko pāriniece.

Ilgās sezonas laikā sakrājies nogurums. "Šajā turnīrā lielāku lomu spēlē mentālais aspekts. Sezonas beigās visi jau ir noguruši. Protams, motivācija būs liela, taču katram ir tas, kas sezonas laikā sakrājies. Neskatoties uz to, mēs spēlēsim maksimāli."

Sezonas beigās parādās grūtības ar sportisko formu, turklāt sava ietekme ir Krievijas izvērstajam karam Ukrainā. "Tagad ir ļoti grūti, jo Ukrainā notiekošais ļoti izsit no sliedēm. Taču cenšos atrast spēkus, lai turpinātu strādāt un spēlēt. Jāatrod rezerves un motivācija," saka ukrainiete.

Izmantotie resursi:
suspilne.media