Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempions "Tenax" sadeldē deficītu un iekļūst Eiropas kausa nākamajā kārtā

Agris Suveizda

Latvijas čempions "Tenax" sadeldē deficītu un iekļūst Eiropas kausa nākamajā kārtā
Foto: Tenax Dobele

Eiropas Handbola federācijas rīkotajā Eiropas kausā jeb trešā līmeņa Eirokausu turnīra trešajā kārtā iekļuvis Latvijas spēcīgākais rokasbumbas klubs Dobeles "Tenax", kas savā laukumā ar rezultātu 34:25 revanšējās Baltkrievijas piektajam spēcīgākajam klubam Mogiļevas "Masheka", divu spēļu summā uzvarot ar 56:52.

# Pirms sešām dienām "Tenax" izbraukumā piekāpās ar 22:27, taču plinti krūmos nemeta un šovakar vadībā bija teju visu maču. Otrā puslaika ievadā Egils Politers pirmoreiz atjaunoja neizšķirtu summā, bet Nils Miķelsons ar vieniem vārtiem pēc otriem vispirms pārņēma vadību un vēlāk panāca jau plus astoņi spēlē un plus trīs summā – 23:15.

# Vēl gan bija atlikušas vairāk nekā 20 minūtes, un "Masheka" vairākkārt atjaunoja līdzsvaru summā, bet "Tenax" turpināja kontrolēt notikumus laukumā un Austris Tuminskis ar atkārtotu metienu pēc nerealizēta 7m soda metiena atjaunoja trīs vārtu pārsvaru – 31:23. Vairs viesi neatguvās, un vārtsarga Mārtiņa Ozoliņa lieliskais sniegums sekmēja otrās kārtas pārvarēšanu - 34:25 spēlē un 56:52 summā.

# Ar astoņiem vārtiem rezultatīvākais bija Miķelsons, septiņus vārtus pievienoja Tuminskis, bet sešus guva Nils Kreicbergs. Pa pieciem iemeta Politers un Oskars Arājs.

# Mājsēdes un spēlētāju līgumu problēmu dēļ sākotnēji spēles aizvadīšana Dobelē bija apdraudēta un "Tenax" pat izskatīja iespēju spēlēt Lietuvas pilsētā Klaipēdā, tomēr sāncenši nebūtu paguvuši nokārtot formalitātes iebraukšanai kaimiņvalstī. Šis variants atkrita, tomēr citus glābšanas riņķus nevajadzēja – klubam izdevās sakārtot līgumattiecības, iegūstot profesionālas komandas statusu.

# Eiropas kausu no trešās kārtas sāks pieci klubi, bet pārējās 27 dalībnieces tiek noskaidrotas otrajā kārtā. Šobrīd ir zināmas jau 16 dalībnieces – pa trim klubiem šobrīd ir Krievijai un Čehijai, bet "Tenax" pēdās neizdevās sekot Klaipēdas "Dragūnas", kas pēc uzvaras mājās (26:25) atbildes spēlē ar 22:26 piekāpās Slovākijas "Povazska". Gan "Tenax", gan "Masheka" turnīrā iesaistījās otrajā kārtā.

  -1 [+] [-]

, 2021-10-23 20:50, pirms 2 gadiem
Paveicas

     [+] [-]

, 2021-10-23 20:51, pirms 2 gadiem
Malači!!!