Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Capitals" aizsargs Karlsons gūst jau 20. punktu, Flerī raksta vēsturi

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Capitals" aizsargs Karlsons gūst jau 20. punktu, Flerī raksta vēsturi
Džons Karlsons. Foto: Richard Ulreich/Zumapress.com/Scanpix

Par ceturto aizsargu Nacionālās hokeja līgas (NHL) vēsturē, kurš oktobra mēnesī iespējis gūt vismaz 20 punktus kļuvis Džons Karlsons, kurš ar diviem vārtiem šorīt kaldināja Vašingtonas "Capitals" uzvaru 5:3 viesos pār Kalgari "Flames".

Karlsonam šobrīd kopumā ir tieši 20 (5+15) punkti, līdz NHL visu laiku aizsargu rekordam amerikānim pietrūkstot vēl divu rezultativitātes punktu. Tāpat Karlsons iepriekšējās septiņās spēlēs pēc kārtas spēja izcelties vismaz ar vienu rezultatīvu piespēli katrā, sērijai pārtrūkstot šorīt. Karlsonam pietrūka vēl vienas spēles, lai piespēļu rekorda ziņā panāktu Maika Grīna 2009. gadā un Skota Stīvensa 1988. gadā sasniegto.

"Caps" šajā mēnesī paredzētas vēl trīs spēles, kurās Karlsonam būs iespējams sasniegt iecerēto. 2018. gada Stenlija kausa čempione šonakt izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas, trešajā mačā pēc kārtas gūstot vismaz piecus vārtus. Vārti un rezultatīva piespēle Aleksandra Ovečkina kontā. "Capitals" pēc viduvēja sezonas starta nu ar 11 spēlēs iekrātiem 16 punktiem pacēlusies uz Austrumu konferences otro pozīciju, atpaliekot vien no Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres".

Citā mačā Ērika Stāla divi gūtie vārti un rezultatīva piespēle kaldināja Minesotas "Wild" uzvaru 3:0 pār Edmontonas "Oilers". Tiesa minesotieši neiztika bez zaudējumiem, jo otrā perioda ievadā pie rezultāta 3:0 komandas pamatvārtsargs Devans Dubniks cieta sadursmē vārtu priekšā, gūstot savainojumu, kas, visticamāk, liegs kanādietim piedalīties tuvākajās spēlēs. Turpinājumā "Wild" vārtos stājās Alekss Steiloks, kurš atvairīja 16 metienus. Par spīti uzvarai "Wild" joprojām ir pēdējā Rietumos.

446. uzvaru savā NHL karjerā, paceļoties uz septīto vietu šā parametra ziņā visu laiku labāko vārtsargu topā, svinēja leģendārais Marks-Andrē Flerī, kurš atvairīja 31 no 32 metieniem, kā arī divus no trim bullīšiem, palīdzot Lasvegasas "Golden Knights" viesos ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā apspēlēt Čikāgas "Blackhawks".

Ar hat-trick šonakt izcēlās Bo Horvats, kļūstot par galveno varoni Vankūveras "Canucks" drošā uzvarā 5:2 viesos pār Detroitas "Red Wings". Vankūveriešu kapteinis šosezon iekrājis sešus (5+1) rezultativitātes punktus, "Canucks" izcīnot sesto panākumu pēdējās septiņās spēlēs. Savukārt "Red Wings" šī bija piektā neveiksme pēc kārtas.

Piektais zaudējums pēc kārtas arī Ņujorkas "Rangers", kas mājās ar 2:3 pagarinājumā atzina šobrīd četru uzvaru sērijā esošās Arizonas "Coyotes" pārākumu. Kā arī, visbeidzot, jāmin ļoti principiālā cīņa starp Bostonas "Bruins" un Toronto "Maple Leafs", kurā lāči kļavu lapām spēja revanšēties (4:2) par zaudējumu pirms trim dienām notikušajā savstarpējā spēlē Toronto.

NHL regulārā sezona, 23. oktobris

SpēleRezultāts
Bruins - Maple Leafs4:2
Panthers - Penguins4:2
Sabres - Sharks4:3 P
Rangers - Coyotes2:3 P
Red Wings - Canucks2:5
Wild - Oilers2:3 P
Predators - Ducks6:1
Jets - Kings2:3
Blackhawks - Golden Knights1:2 PM
Flames - Capitals3:5

Izmantotie avoti:
https://www.nhl.com/

  -1 [+] [-]

, 2019-10-23 09:04, pirms 4 gadiem
Wild - Oilers 2:3 P

kļūda autor!!! Wild vinnēja 3-0 nevis zaudēja https://www.nhl.com/gamecenter/edm-...

  -1 [+] [-]

, 2019-10-23 09:35, pirms 4 gadiem
Vai tad pareizi nebija Kāšons?

  -1 [+] [-]

, 2019-10-23 09:57, pirms 4 gadiem
san4ito rakstīja: Vai tad pareizi nebija Kāšons?
Sis ir amerikanis.