Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vācijai vēl viens panākums: Sabali – visvairāk progresējusī WNBA spēlētāja

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vācijai vēl viens panākums: Sabali – visvairāk progresējusī WNBA spēlētāja
Satū Sabali 2023. gada 22. septembrī ceļā uz Lasvegasu. Foto: Dallas Wings

Vācijas vīriešu basketbola valstsvienība 10. septembrī Manilā triumfēja Pasaules kausā. Vienpadsmit dienas vēlāk vācu pases īpašniece, Dalasas "Wings" uzbrucēja Satū Sabali tika atzīta par WNBA visvairāk progresējušo spēlētāju.

“Dallas Wings” 19. septembrī pirmo reizi kopš franšīzes pārcelšanās uz Teksasu svinēja panākumu “play-off” sērijā. Divas dienas vēlāk klubs saņēma vēl vienu labu ziņu – ceturtdien, 21. septembrī, Satū Sabali tika nosaukta par līgas visvairāk progresējušo spēlētāju, saņemot 37 no 60 balsīm.

Sabali šosezon vidēji guva 18,6 punktus, izcīnīja 8,1 atlēkušo bumbu, izdarīja 4,4 rezultatīvas piespēles un pārķēra 1,8 bumbas. Gambijā un Vācijā uzaugusī spēlētāja ieguva 14 “double-double”, uzrādot piekto labāko rādītāju līgā, kā arī nopelnīja pirmo “triple-double” Dalasas vēsturē.

“Oregon” absolvente realizēja 43,5% metienu no spēles. Sabali lielākais progress reģistrēts trīspunktu metienos – no 23,3% pagājušajā gadā līdz 36,1% šosezon. Tāpat viņa otro reizi karjerā piedalījās Visu zvaigžņu spēlē, pirmo reizi iekļūstot starta pieciniekā.

Sabali 2021. un 2022. gadā guva dažādus savainojumus, tāpēc mainīja fizisko un mentālo pieeju spēlei. Viņa ziemā uz laiku atlika pievienošanos Stambulas “Fenerbahce”, kā arī atjaunošanās laikā strādāja ar pazīstamo treneri Sjūzenu Kingu Borhardi.

“Šī ir mana karjera, šī ir mana nauda un šī ir mana dzīve, tāpēc man vajadzēja parūpēties par sevi,” 2020. gada WNBA drafta otrais numurs Sabali teica ESPN par notikušajām pārmaiņām. “Sapratu notikušā nopietnību un tas atmaksājās.”

Basketboliste pēdējos gados nav pārstāvējusi Vācijas valstsvienību, taču nav šaubu, ka trenere Liza Tomaidis mēģinās viņu uzrunāt. Vācija ir viena no četrām “Women`s EuroBasket 2025” rīkotājām, savukārt 2026. gadā uzņems Pasaules kausu.

“Las Vegas Aces” spēlētāja un Izraēlas pases īpašniece Ališa Klārka nopelnīja WNBA gada labākās rezervistes balvu. Vēl viena “Aces” zvaigzne Eiža Vilsone otro gadu pēc kārtas atzīta par līgas labāko spēlētāju aizsardzībā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...