Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"Kam tas ir izdevīgi?" Kanādas treneris rada smieklu jūru preses konferencē

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Kam tas ir izdevīgi?" Kanādas treneris rada smieklu jūru preses konferencē
Viktors Lapenja 2022. gada 8. jūlijā Toronto. Foto: ZUMA Press/Scanpix

Viktors Lapenja lieliski sācis Pasaules kausu Austrālijā – viņa trenētās Kanādas basketbolistes pirmajās divās spēlēs uzvarēja Serbiju un Franciju. Spāņu treneris piektdien, 23. septembrī, preses konferencē daudz jokoja un smējās.

Lapenja tikai jūlijā pirmo reizi ieradās Kanādā, taču ātri iekaroja spēlētāju simpātijas. Komandas jaunā kapteine Natālija Ahonva par spāni teica labākos vārdus. “Viņš ļoti atšķiras no mūsu iepriekšējiem treneriem. Viņš ir ļoti enerģētisks un azartisks – mums būs jākoncentrējas, lai turētu līdzi viņa enerģijai. Nezinu, vai mums jāuzvar šajā kaujā.”

Bijušais Aijas Jurjānes (Putniņas) un Kristīnes Vītolas treneris 2024. gadā vēlas ar Kanādu kāpt uz Parīzes spēļu pjedestāla. Pasaules kausa sākums liecina, ka Kļavas lapas zemei ir pa spēkam cīnīties par augstu rezultātu arī Sidnejā.

Žurnāliste piektdien uzdeva Lapenjam jautājumu, kas būs galvenais priekšnoteikums Kanādai, lai svētdien uzvarētu Japānu. Treneris 10 sekundes plati smaidīja un grozīja galvu, izsaucot publikas smieklus. “Jūs esat no Japānas, vai ne? Kam tas būs galvenais priekšnoteikums – viņiem vai mums?”

Dags no Toronto uzdeva jautājumu par Serdžo Skariolo – itāliešu treneri, kurš ar Spānijas vīriešu valstsvienību četras reizes triumfēja Eiropas čempionātā. “Sveiks, Dag! Hola, amigo – sveiks, draugs. Skariolo ir čempions!”

Kāda cita žurnāliste lūdza Lapenjam raksturot 17:0 izrāvienu pirmā puslaika beigās un trešās ceturtdaļas sākumā. “Es to nezināju,” treneris atbildēja, paraustot plecus. “Fantastiski!”