Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Svaress ar asarām acīs atstāj "Barcelona", Semedo oficiāli nonāk "Wanderers"

Rolands Eliņš

Svaress ar asarām acīs atstāj "Barcelona", Semedo oficiāli nonāk "Wanderers"
Luiss Svaress. Foto: EPA/Scanpix

Urugvajas futbolists Luiss Svaress šodien emocionāli atstāja „Barcelona” treniņbāzi, un, visticamāk, to darīja pēdējoreiz, pārstāvot šo futbola klubu, jo tiek ziņots par viņa nokārtoto pāreju uz Madrides „Atletico”. „Atletico” jau atvadījusies no Alvaro Morata, kurš oficiāli izīrēts Turīnas „Juventus”, kamēr „Barcelona” atstājis arī Nelsons Semedo, kurš oficiāli pievienojies „Wanderers” Anglijas Premjerlīgā.

Par Luisa Svaresa palikšanu vai nepalikšanu „Barcelona” sastāvā šovasar tika runāts jau daudz, un pavisam reāla bija viņa nokļūšana Turīnas „Juventus” sastāvā. Svaress pat sāka kārtot eksāmenus Itālijas pilsonībai piešķiršanai, kas gan beidzās ar skandālu – varas iestādēm parādījās aizdomas, ka eksāmena uzraugi esot iedevuši Svaresam jautājumus jau pirms testa.

Tad aktuāla kļuva iespēja pievienoties Madrides „Atletico”, kas gan neapmierināja „Barcelona” vadību un radās jauns konflikts, lai gan Barsa jau augusta beigās bija devusi signālu Svaresam, ka viņš neietilpst jaunā galvenā trenera Ronalda Kūmana plānos. Kā ziņo pazīstamais futbola apskatnieks Fabricio Romano, šodien viņa pievienošanās Madrides „Atletico” beidzot ir apstiprināta no abām pusēm, Svaresam piedraudot pretējā gadījumā publiski izstāstīt savu skatu punktu par to, kā „Barcelona” prezidents centies nokārtot viņa aiziešanu. To līdzīgi darīja arī Lionels Mesi, kurš gan palika kluba sastāvā, taču netaupīja kritiku kluba vadībai, norādot, ka tā pārkāpusi savus solījumus.

Svaress Barselonā pavadīja sešas sezonas un kluba rindās guva 198 vārtus (visos turnīros), gandrīz 150 no tiem iesitot Spānijas čempionātā. Svaress klubam palīdzēja izcīnīt četrus Spānijas čempiona titulus, triumfēt UEFA Čempionu līgā un četras reizes uzvarēt Spānijas kausa izcīņā. Šodien viņš „Barcelona” treniņbāzi atstāja savā automašīnā ar asarām acīs. Visticamāk, uz neatgriešanos (vismaz kā futbolists). Spānijas mediji vēsta, ka viņš treniņbāzē atvadījies no saviem komandas biedriem.

Tikmēr „Atletico” jau veicis darījumu ar Turīnas „Juventus”, kā rezultātā Alvaro Morata atkal kļūs par Turīnas spēlētāju. Spāņu uzbrucējs ticis izīrēts uz nākamo sezonu par desmit miljoniem eiro, un „Juventus” ir iespēja viņu iegādāties pilnvērtīgi par 45 miljoniem eiro, taču ir arī iespēja par desmit miljoniem pagarināt īres līgumu uz vēl vienu gadu.

Moratam šī ir atgriešanās Turīnā pēc četru gadu pārtraukuma.

„Barcelona” tikmēr atvadījusies no vēl viena spēlētāja – šodien oficiāli izziņota Nelsona Semedo pārcelšanās uz Anglijas Premjerlīgu, viņš karjeru turpinās „Wanderers” vienībā. Transfērs tiek lēsts 40 miljonu eiro apmērā, ieskaitot bonusus.

Labās malas aizsargs Semedo „Barcelona” rindās aizvadījis 124 spēles, kā arī 13 mačus aizvadījis Portugāles izlasē. Ja transfēru summu „Wanderers” samaksās pilnībā, tas būs jauns kluba rekords.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...
https://www.football-italia.net/159...
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2020-09-23 18:57, pirms 4 gadiem
Patika, ka spēlēja. Viens no, ja ne labākais, kurš Bartomeu laikā tika iegādāts.

  -1 [+] [-]

, 2020-09-23 19:36, pirms 4 gadiem
Paldies par padarito, zel ka tadas atvadas sanaca, veiksmi jaunaja kluba, daudz golu, iznemot pret Barcelonu !

     [+] [-]

, 2020-09-24 03:44, pirms 4 gadiem
Bartomeu ir nelietis.